Tocmai l-am terminat de vazut.Are 25 de ep ,realizat de Sunrise in 98'

Pe scurt,seria prezinta povesta a 2 personaje(un baiat si o fata) Yushiro si Miharu care au niste abilitati speciale(abilitati de kai),sunt capabili sa conduca TA(Tactical Armor) la capacitati mult mai mari decat restul pilotilor.
Povestea e destul de incurcata.
La inceput cei 2 se afla in tabere diferite ,Yusiro e pilot in Japonia la asa zisa lui familie Gowa,iar Miharu e pilot de test la o organizatie numita Symbol.
Dealungul Seriei cei 2 isi dau seama ca sunt doar niste piloti de test foarte importanti pe care ambele fractiuni nu vor sa-i piarda.
Bineinteles ca trebuia sa fie si ceva supranatural ....Cei doi mai sunt capabili sa sumoneze Gasaraki(nu prea am reusi sa pricep 100% ce e chestia asta,insa se pare ca ar fi ceva capabil de distrugeri masive- un firestorm cum zice in serie ).
Foarte mult mi-a placut faptul ca avem de a face cu SUA su chiar UE,
actiunea desfasurandu-se pe un plan mondial.Chiar se ajunge in pragul razboiului intre SUA si Japonia...insa acesta este evitat in ultimul momet...si bineiteles ca cei 2 sunt in mijlocul actiunii.

Ultimul ep....m-a cam dat peste cap...iara chestii filozofice...gen dorinta de putere absoluta,care trebuie atinsa cu orice pret,sau dorinta de a duce o existenta normala,limitata.
Sper ca nu m-ati inteles gresit, seria este un maccros cu tente filozofice.

Io as zice asa:

Grafica 8.5/10
Sunet 8/10
Animatie 8/10
Poveste 7/10
Personaje 9/10