Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kite
Anime-Club Forum > Ro Anime > Review-uri in dezbatere
Urfe
Titlu: Kite

Anul aparitiei: 1998

Director: Yasuomi Umestu

Durata: 52 de minute (varianta cenzurata. Originalul are aproape 85 de minute)

Gen: Actiune/Drama/+18

Review: 'Kite' este povestea unei fete de liceu (Sawa), orfana (parintii sau au fost ucisi) si crescuta de un detectiv (Akai) ca asasin. Intalneste pe altcineva ca ea, un baiat (Oburi), cu care se imprieteneste. Cei doi vor incerca sa renunte. 'Kite' este un film exclusiv 'grafic' (se poate intelege totul chiar si cu sonorul pus pe mute). La cele cateva semne de intrebare se raspunde cu flashback-uri. Povestea nu este complexa, nici noua si nici inovatioare, ci sumbra (iar o atmosfera sumbra nu este deloc greu de obtinut intr-o animatie). Este un film dinamic, aproape fara pauze. Violenta si sexul sunt explicite si brutale (executii, pedofilie).Parerea autorului: Nu mi-a placut. Trebuie sa recunosc, insa, ca a fost mai reusit decat as fi crezut: solutia grafica e un avantaj, sunetul mi s-a parut in mare bun, mai putin coloana sonora (cred ca ar fi trebuit sa fie obsesiva, dar a iesit ceva obositor), animatia este reusita (desi anumtie proportii sunt exagerate), mai ales pentru un asemenea gen. Culorile sunt, insa, deranjante. Sarind peste premisa - aceea de a transforma copii in criminali, doua situatii sunt nerealiste: folosirea armelor si munitiei speciale, si cea in care Sawa plonjeaza dintr-un zgarie-nori iar apoi pleaca teafara.Continut:

- Violenta: 5

- Sexualitate: 5

- Personaje: 3; Poveste: 3; Coloana sonora: 3; Grafica: 4
chibimox
"tocmai l-am vazut si eu azi (varianta cenzurata)

Comentariu chibiMox:
Intradevar, este o poveste sumbra care se termina sec si-ti lasa un gust amar. Nu exista nici un detaliu care sa te duca cu gandul la ceva placut (poate doar faptu ca Oburi tine pe langa el vre-o 6 pisici) iar partea violenta este impinsa peste realitate. Faptul ca cei doi care cad din zgarie-nori-ul acela fac masina peste care au cazut sa sparga pavajul, sa cada un etaj dedesupt iar cisterna peste care cade sa crape asfaltul cu inca 20 de cm nu are nici o legatura cu legile fizicii la fel si explozia care o zboara pe Sawa pana la etaju 4 aterizand prin geam nu o lasa decat cu nishte zgarieturi. Despre cenzura am ajuns si eu in tema despre care se discuta mai demult si raspunsul este DA ash prefera sa-l vad necenzurat cu toate ca sunt sigur ca s-ar accentua mai mult nota cenushie a filmului.

Violenta: 5/5
Nuditate: 2/5 (cel cenzurat)

Note:
Personaje: 2/5 - nu apuci sa le cunosti
Poveste: 3/5
Coloana sonora: 3/5
Grafica: 3/5

Nota Finala: 3 / 5 ( cu - )
morebla
Sunt de acord cu Mox si Urfe folosirea armelor si munitiei speciale, faza in care Sawa plonjeaza dintr-un zgarie-nori iar apoi pleaca teafara sunt extrem de exagerate pentru un anime cu un astfel de subiect (nu suntem in dbz sau scryed tongue.gif ).
Insa , pentru ce mi-a placut acest anime este:


QUOTE
este o poveste sumbra care se termina sec si-ti lasa un gust amar. Nu exista nici un detaliu care sa te duca cu gandul la ceva placut


Cred ca in asta consta "farmecul" acestui anime ; sentimentul sumbru ,degradant care te insoteste pe tot parcusul filmului , dezvaluindu-ti o lume bolnava ,malefica, putreda ,care distruge inocenta iar finalul sec si degradant nu-ti lasa nici o usita de scapare ci ,te afunda si mai tare in putreziciune.
Cred ca acest anime ne impinge spre o realitate obscura ( realitatea e mult mai rea), de care incercam sa uitam ,dar ea este acolo si daca nu o recunoastem ,ne va devora .
SebyTheDragon
Io il am necenzurat si l-am vazut de vreo3 ori..
Mi s-a parut foarte reusit per total.
Fazele de violenta excesiva fac sarea si piperul acestui film, cu toate ca sunt un pic trase de par.Cand l-am vazut prima oara..speram ca se va termina cu bine ..insa nu a fost sa fie..mda o adevarata lectie de viata..
Asta e un anime care nu-l arati la prietena ta!! biggrin.gif


Daca tot veni vorba ..aceeasi firma a facut si MEZZO FORTE...
Asta insa nu e o drama ...ci mai mult..o combinatie f reusita de hentai,actiune si umor..
O sa fac un rewiu la el cand oi mai avea timp.
Fate
Mi mi s-a parut subiectul cam simplu , neinteresant , sa nu zik banal.....sec? Da , sa zicem ca sec.....
La capitolul violenta e tare , intra la categoria violenta ingenioasa....
Hehehe....
SebyTheDragon
Violenta daia care imi place mie!!!! !!!
Sidonix
ca sa nu facem spamuri deschid eu topicu Kite.... biggrin.gif
ibarbar
Eu am varianta necenzurata.

Lasa un gust amar. Grafica e buna, povestea din pacate un pic nefinisata, chiar asa amara cum e. Violenta este si nu este ok, sexualitatea cam dubioasa, mai ca da in pedofilie desi la japonezi toate personajele feminine arata mai tinere decat sunt.Ciudat. Deprimant. Finalul totusi nu mi se pare atat de pesimist, chiar daca baiatul moare. Filmul ar putea avea influente din Leon al lui Luc Besson.Sal.
Sidonix
ibarbar este topic pt kite separat la general anime...vezi acolo parerile exprimate :wink:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.