Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Penele Din Serie
Anime-Club Forum > Detaliat > X
Vebby
Intai, daca aveti vreo idee ma buna de a numi topicul, va rog sa o faceti..chiar nu shtiam cum sa`i zic, dar aveam si eu o mare nelamurire...
Ce semnificatie au penele care apar foarte des in serie?
Am discutat deja cu cineva si am auzit o parere, dar nu sunt total convinsa.Poate se mai incumeta cineva sa ma lamureasca biggrin.gif
Plus ca din ce am observat eu, de obicei penele sunt albe, si doar cand apare personalitatea cealalta a printesei Hinoto sunt negre...i guess..
MajinCloud
ar putea sa fie de la aripile ingerilor. la urma urmei dragonii asta reprezinta: ingeri si demoni. ciudat insa ca cei care ii reprezinta pe ingeri doresc distrugerea planetei. iar cei care sunt demoni doresc salvarea acesteia. daca privesti obiectiv ambeii sunt rai dar in acelasi timp sunt buni

alta explicatie ar putea fi ca penele sunt moi si adunate la un loc poti face perne sau alte lucruri comode biggrin.gif poate haina printesei era facuta din pene si avea o ruptura biggrin.gif
Vebby
alta explicatie ar putea fi ca penele sunt moi si adunate la un loc poti face perne sau alte lucruri comode biggrin.gif poate haina printesei era facuta din pene si avea o ruptura

U`ve got issues tongue.gif

Eu ma gandisem singura la un mom dat, ca penele sunt destinele oamenilor care zboara p`acolo, hotarate de ingeri si demoni. Daca e sa incepem ca la ora de romana, penele sunt un motiv al animeului, dar nu imi pot da seama ce simbolizeaza exact smile.gif

Intrebarea se refera la semnificatie, dar se pare ca nimenu nu ma poate lumina tongue.gif
MajinCloud
ca la romana: destinele oamenilor nu pot fi prezentate decat impreuna cu penele iar penele nu pot fi prezentate decat cand reprezinta destinul oamenilor (sau uciderea unei gaini=> destinul ei)

daca reprezinta ceva anume nu putem sa stim decat daca il intrebam pe creatorul animeului.
Audron
Eu am vazut penele ca pe destine. Mai ales cand pluteau pe rau. Cum tot zicea acolo ca destinele nu pot fi schimbate. Ca eu un curs al lor si asa mai departe. Asa cum penele care pluteau pe un rau nu ii puteau modifica directia, nici omul nu isi poate schimba destinul. Nu sunt de acord cu conceptia asta fatalista, dar e una din explicatiile mele legate de pene. Chiar daca la sfarsit fatalismul se contrazice.
hanna_ichi_me
dar in multe anime-uri apar penele ca simbol.
bine, ingerilor, cand mor, ar trebui sa le cada penele.deci probabil ca inseamna decadere, cred eu, la fel ca la lucifer.
mmm, ideea cu directia, cu destinul ce nu poate fi controlat mi se pare interesanta
Chris
Penele alea sunt un fel de sakura, numa ca sunt inlocuite petalele de cires cu pene.
alesa_666
Eu zic ca penele sunt doar de"show"..adik..nu stii de unde vin sau ce rost au..dar sunt acolo..cam peste tot in anime...Freaky blink.gif
YamiVegeta
Si eu cred ca sunt asa de "show" deoarece animeul este despre ingeri si demoni, si trebuia ceva ca theme (si ce altceva decat pene happy.gif). Oricum imi place faza cu aripi de demon la good guyz, si de inger la evil guyz... e priceless faza tongue.gif
Kagome-chan
hmm...mi s-a parut ceva asemanator cu dn angel: ingerul care vroia binele avea aripi negre, iar cel care vroia raul, aripi albe. la fel si cu aripile zburatoare.
nezumichan
Din cate am observat eu, penele apar atunci cand se intampla ceva hotarator in destinul unui personaj si sunt deopotriva albe la ambele tabere. Sustin oarecum explicatia cu cursul destinului care nu poate fi schimbat, dar sunt de parere ca, pentru a putea intelege semnificatia lor, ar trebui sa analizam penele ca motiv in operele CLAMP, nu doar in X. Ar putea sa semnifice bucatele din sufletul personajelor (precum in Tsubasa), ar putea fi acele dorinte care, desi aparent mici si fragile, incapabile de a se opune vantului sau apei ce le poarta, sunt in stare sa schimbe destinul, ar putea fi destinul insusi. CLAMP au o viziune fatalista, ce-i drept, dar tot ei sustin ca destinul poate fi schimbat, daca ai o dorinta indeajuns de puternica. smile.gif
Maki Moonstone
Ganditi-va la acele pene ca ...eu stiu...momentul in care incepe "publicitatea".
Am observat ca penele acelea apar cand se trece de la un subiect la altul al seriei si ma gandesc ca daca ar fi difuzat la TV, in momentul acela s-ar da PUB.
Pe de alta parte, nu cred ca au un motiv anume, in afara de acela al fulgilor desprinsi din aripile ingerilor. Aveti dreptate voi cei care ati postat mai sus si ati spus ca apar si in alte anime-uri, D.N. Angel, Air si Angel Sanctuary sunt exemple concludente.
Si ca sa ramanem tot in spiritul CLAMP, cine a vazut XXXHolic stie ca apar pe acolo tot timpul niste fluturasi, la fel cum sunt penele din X. happy.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.