Archangel_Of_Hope
Oct 20 2005, 06:35 PM
Hello!
Okay, este cineva pe aici care a citit si ii place Stephen King? Este un autor genial de horro/thriller iar cartile sunt grozave. Le recomand oricum. Preferata mea pana acum este ORASUL BANTUIT - nu va lasati descurajati de grosime ca e chair k lumea - dar am citit si CAPCANA PENTRU VISE, CARRIE, CIMITIRUL ANIMALELOR, SHINNING si mai urmeaza...
DMW
Oct 20 2005, 07:32 PM
Stephen King rules!
Favorite ale mele sunt "The Stand" (nu stiu titlul romanesc), "Rage" (netradusa, cred) si, da, "The Shining" si "Carrie".
Abel Nightroad
Oct 20 2005, 08:55 PM
cel mai mult mi-a placut "The Shining", dar in engleza suna mai frumos REDRUM decat AMIRC in romana
Sidonix
Oct 22 2005, 10:30 AM
cartile lui S King le-am citit cind eram pusti
...cred ca de aia am luat-o razna
....am vazut ecranizarile de la It si Tommy Knockers...geniale...feel the horror...ahhhh....elation
DMW
Oct 22 2005, 12:08 PM
Da, am vazut de stul de multe ecranizari dupa cartile lui si It a fost chiar f tare. F buna a fost si cea dupa The Stand, desi finalul a fost diferit fatza de carte (gen primul The Shining, dar si mai si).
Kisa
Oct 23 2005, 08:57 AM
Love Stephen King.
Mi-a placut la nebunie "Shining"... chiar imi era frica in timp ce citeam (btw, recomand ecranizarea cu Jack Nicholson
).
Mi-au mai placut "Carrie" si "Cimitirul animalelor".
hanna_ichi_me
Oct 25 2005, 05:31 PM
m-am apucat de carrie.
stilul lui pt inceput mi se pare ciudat: brut, neslefuit de multe ori grosolan (asta este o lauda sa stiti!
). e chiar interesant! cu lumea aia pe care o prezinta cu nebuni si puteri paranormale si sange!
Emanuel
Apr 22 2006, 06:04 PM
cel mai tare roman de S. King cred ca e Cimitirul animalelor - e primul roman care chiar m-a speriat. Super tare. Carrie e fain, iar Shining ... hmm, mi-a placut, dar nu foarte mult - lung si nu foarte scary...
Moonsparkle
May 19 2006, 09:47 PM
Hmm, si eu vreau sa vad ecranizarea de la IT!
A fost odata pe nemti, dar eu eram mica si n-am vazut decat cateva secvente.
Anyway, dupa cat de laudat vad ca ii Cimitirul Animalelor, cred ca o sa citesc si eu cartea in viiorul indepartat.
pretty_sango
Sep 24 2006, 02:37 PM
prima oara am vazut filmul "Cimitirul animalelor" 1 si 2 doar pe jumate,da pot sa-l vad oricand,pt ca-l am pe dvd
apoi tata mi-a zis de autor si am citit "Christine"...Cartile alea chiar sunt horror
e un autor foarte bun si e printre preferatii mei
deci il recomand si eu celor carora le place genul(horror,bineinteles
)
Kisa
Oct 2 2006, 04:10 PM
Nu as zice neaparat ca aceste carti (ale lui Stephen King) sunt horror. Eu as inclina mai degraba catre "suspans"... care de multe ori imi da o senzatie de claustrofobie (ex: "Jocul lui Gerald").
Mogadorian
Nov 3 2006, 06:49 PM
"Misery"...mi se pare cea mai apropiata de realitatea shi de aceea cea mai infricoshatoare...dupa aceea in ordinea preferintzei...
"The Stand"
"Dead Zone"
"Pet Cementery"
"Salem's Lot"
"Shinning"
"IT"
"Christine"
"Carrie"
shi pe moment nu-mi mai amintesc nici una...
HEartLES
Nov 3 2006, 07:49 PM
Ai sarit una ..de fapt ultima ...
Mobilul
Mogadorian
Nov 4 2006, 02:09 PM
Pe asta nu am citito...poate am sa reushesc sa fac rost de ea...shi-tzi spun ce parere am...dupa ce o citesc...
Missa-chan
Jul 1 2007, 06:36 PM
Mhm...pana acum am pus mana numai pe o carte de-a lui, dar pot spune deja ca merita sa le citesc si pe celelalte si sa vad filmele. Am citit "
Carrie" si sincer, cartea asta va ramane mult timp pe locul 1 la mine. Deabea astept sa vad si filmul (pe care m-am pus sa-l caut pe torrent XD). In vara asta o sa mai fac rost de alte carti (mi le aduce matusa-mea) si cu siguranta ca lecturile suplimentare vor fi din nou citite in ultima saptamana inainte de predarea lor
.
shuin
Jul 1 2007, 08:37 PM
Kiar n'a citit nimeni 'The Mist'? K nu am vazut'o pomenita...
Cybele
Nov 10 2007, 01:21 PM
Nu stiu ce sa spun despre acest autor. Cineva mi-a recomandat sa citesc Carrie si asa am si facut dar cartea nu mi-a placut aproape deloc. Poate ca restul cartilor sunt mai interesante insa nu stiu cu care sa incep ... ma tem ca o sa fiu dezamagita si de celelalte.
Kawoosh
Jul 1 2008, 04:06 PM
Si eu am citit Carrie a long time ago. Mi-a placut cartea, dar nu suficient de mult pentru a mai incerca si altceva de Stephen King. Cu toate ca imi place acest gen, poate mai trebuie sa treaca ceva timp pana sa revin asupra lucrarilor lui Stephen King.
lumina
Feb 21 2009, 04:47 AM
Am citit mai de mult Christine, Shinning si Misery, atunci le-am savurat cu placere, dar acum stilul lui Stephen King nu ma mai atrage, si nu cred ca as mai citi ceva de el...
Missa-chan
Feb 27 2009, 07:13 PM
Am mai citit "Colorado Kid" (o carte care mi s-a parut de-a dreptul ametitoare cu mai multe elemente de tip politist decat horror, cel din urma fiind doar subtil) si "Salem's Lot" (care a devenit printre preferatele mele. Mi-a placut mai mult decat "Carrie". Are un final foarte reusit, ma bucur ca nu a mers pe structura tipica de "happy ending", a fost ceva mai mult de atat. Intreaga poveste este foarte bine realizata si mai ales stilul lui King a facut-o sa para atat de reala, la fel si reactia personajelor la situatia prezentata).
Urmatoarele pe care le voi citi sunt "The Shining" (la care vreau sa vad si filmul, versiunea originala, desigur) si mai apoi "Cimitirul animalelor" si "Mobilul". Am sa revin cu pareri dupa aceea. I just need time ~.~
removed_on_request_20121227
Mar 2 2009, 07:23 AM
Am incercat si eu The Stand, din cauza unor laude extraordinare. Dupa o vreme am hotarat ca Stephen King intr-adevar nu are habar ce-i aia narativa buna si nu e in stare sa ofere o identitate personajelor pe care le introduce asa, ca din maneca. X e X si dupa trei capitole, tot X e. Lucrurile se intampla mecanic, parca povesteste de fapt un film.
Gunslinger
Sep 16 2009, 05:36 PM
Nu poate exista un thread despre Stephen King fara sa fie mentionata seria Dark Tower , un adevarat "magnum opus" al lui King, o serie de carti care insumeaza 6700 de pagini ,o serie pe care am citit-o de 4 ori.
1.The Gunslinger
2.The Drawing of the Three
3.The Waste Lands
4.Wizard and Glass
5.Wolves of The Calla
6.Song of Susannah
7.The Dark Tower
scrisa intre 1970 si 2007, aceasta serie spune povestea unui "gunslinger" aflat in cautarea Turnului Intunecat.Combina elemente Fantasy, SF, Horror si elemente din Vestul Salbatic pentru a aduce in fata ochilor nostri o serie extraordinara care din punctul meu de vedere cel putin nu are rival.
Indraznesc sa spun ca are milioane de fani, si ca pana nu cititi cartile acestea se poate spune ca nu ati citit Stephen King.El a scris in total in jur de 54 de carti, din care peste 20 fac referire la seria Dark Tower si contin personaje care apar si in seria Dark Tower.Cateva exemple ar fi The Mist,The Stand,Hearts in Atlantis,IT,From a Buick 8.
Mie mi-au placut atat de mult incat am tot ce ascris King in limba engleza,unele carti le si in 7 exemplare,le-am cumparat pt simplul motiv ca aveau coperta diferita de cele pe care le aveam deja.
Stef
Feb 11 2011, 08:17 PM
Stephen King este intr-adevar un scriitor foarte bun, cu destule carti interesante.
Mi-au placut "Fereastra secreta","Politistul bibliotecii","Langolierii", and so so, "Cainele polaroid".
Nu am putut sa termin "O mana de oase" deoarece mi se pare ca actiunea e amanata mult prea tare, fapt care te face sa-ti pierzi interesul...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.