Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zone of the Enders 2167 - Idolo
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Mecha
Bawmwolle
Este un film mecha, avnd ca subiect lupta de eliberare a martienilor de sub dominatia pamanteana(!)."Idolo" este un rebot revolutionar, realizat prin fuziunea tehnologie-magie.

L-am vazut acum cateva saptamani.Vreau sa spun ca este cel mai serios anime pe care l-am vazut.In GITS mai era o glumita pe ici, pe colo.Dar in Idolo, nici gand!Totusi, este foarte bine realizat, din punct de vedere grafic si sonor.Mie mi-a placut biggrin.gif
bogdragon
Spoiler






Ce mi-a placut la filmul acesta este sfarsitul. Modul tragic prin care eroul lupta impotriva atator inamici, fara a avea nici o sansa (sau vointa) sa scape cu viata. Iar idea ca robotul contoleaza pilotul mai mult decat invers, desi nu este originala, este foarte bine pusa in practica.
Grafic este bine realizat (nu insa de nivelul GITS - ca tot amintea Sethi de el). Ce m-a impresionat este insa modul in care au desenat robotul. Locul pilotului nu numai ca are sens cum este pozitionat dar este si unic in genul mecha. (ar merge cateva glume puerile dar le rezerv pentru alt gen de topic)
Acum stiu ca a aparut un serial (in care protagonisti sunt copii,tineri) cu acelasi nume. Nu l-am vazut dar trecerea de la film (puternice accente dramatice) la un serial cu un eventual potential comic mi se pare ca fiind un sacrilegiu (nu chiar dar pe aproape).
Bawmwolle
Ma vad nevoit sa te contrazic. biggrin.gif

Tipul nu ducea o lupta fara speranta cum ziceai tu, deoarece Idolo era cu muuuult peste jucariile oamenilor.Avea, totusi, sanse....Chiar daca mici.
Cat priveste comparatia graficii cu cea din GITS....Nu cred ca se compara.N-ar fi corect sa compari un anime vechi cu unul nou la grafica.Ah, in caz ca nu m-ai inteles, ma refeream la filmul GITS.
bogdragon
Chiar daca avea superioritate tehnologica, la sfarsit el vrea decat razbunare cu orice pret. Nu ii mai pasa de viata lui si de acea cred ca nu mai avea nici o sansa. Pana la urma putea sa se intoarca cu 180 de grade si sa porneasca motoarele la maxim ca sa scape, dar nu aceasta era dorinta lui.
Bawmwolle
Sugerezi ca el s-a dus la moarte, cu buna stiinta?
bogdragon
Nu pe sistemul, sa sculat dimineata, a citit ziarul si a zis: azi ma duc sa mor.
La sfarsit, el se vede fara motiv sa traiasca. Nu atat ca s-a dus la moarte cu buna stiinta, ci mai mult ca nu ii mai pasa de viata. Singurul lucru care ii mai ramane de facut este sa se razbune.
Bawmwolle
Da, asta vreau si eu sa spun.Probabil din cauza ca i-a murit iunita, a considerat ca viata lui nu mai are rost.
SebyTheDragon
Ok....hai ca m-ati facut varza .... Nu conteaza daca vroia sa se razbune sau nu...Mie mi-a placut f mult ideea in sine!!
Grafica/animatia este foarte buna si nici scenariul nu e mai prejos!!

Acum...vine partea a doua...care poate face rost de serie....ca exista ..dar deh...se pare ca nici chiar io nu pot pune mana pe ea....
Bawmwolle
Pai noi cer ziceam?Am acelasi lucru.Mie nu mi-a placut ideea de razbunare in sine, ci realizarea filmului.
Aoi
Desi stiam de el inainte de a se face anime-ul ( PS 2 game ) n-am crezut ca o sa fie ceve de capul lui :!: Se pare ca m-am inselat si ..chiar imi pare bine ca e asa biggrin.gif E interesant ce poate face furiarautatea din om atunci cand constiinta este incet incet data la o parte :twisted, si are mijloacele & mai ales puterea :wink: : Pacat ca e doar un film..( a nu se interpreta gresit tongue.gif )sper ca seria sa dezvolte mai mult ideea/ideile de aici. Si tot ca sunt la faza legata de constiinta din nou very omoshiroi faza cind ia sarpele in mina si il stoarce incet incet... :arrow: :twisted:

Apropos..chiar n-a vazut nimeni seria :?: am vazut ca in Bucuresti e avilable...
Sc0rp10n
Pai sa va spun eu cei cu seria daca voi n-ati vazut-o. Primul lucru e ca daca filmule aproape complet serios, nu apare aproape nici o faca comica, nu la fel se intimpla si in serial, unde abunda scenele hazli. Rodian parese nu a murit la sfirsitul filmului, adica da serialul se intimpla dupa evenimentele din film. Cel mai mult m-a dezamagit ca nu apare roscata, care dupa cite am vazut ca se termina filmul ma asteptam ca serialul sa fie despre ea(o baga asa de citeva ori in flash back-uri, dar atit).



Despre cei vorba in serial? Pai daca ati vazut filmul stiti ca iubita lui Rodian moare salvind o savanta care era si ea pe acolo, ei bine serialul se concentreaza pe familia savantei, putin ciudata pentru ca desi savanta s-a nascut pe Marte s-a maritat cu un soldat de pe Pamint, de care s-a despartit (nu divortat) ca sa se intoarca pe marte si sa construiasca mecha-uri. Povestea se invirte in jurul unui alt mecha pe nume "DOLORES" nascut din ramasitele celui distrus l-a sfirsitul filmului. Ideea e ca mecha-ul asta e putin cam android, si de aici apar tot felul de situatii hazli, pentru ca are mintea unui copil de vre-o 5 ani, curios de tot ce se intimpla in jur.



Totul incepe la citiva ani dupa evenimentele din film. Sotul savantei, acum un fel de camionagiu spatial, este angajat sa transporte un pachet de pe marte pe pamint. Pe drum este atacat chiar in timp ce era cercetat de catre un fel de graniceri. Ghici ce era in colet, pai Dolores, care il ajuta sa scape de atacator dar nu inainte ca toti granicerii sa fie ucisi.



Si acum eroul nostru in timp ce este urmarit atit de paminteni care vor sa-l acuze de crima(bineinteles granicerii) de catre un inspector, care il uraste pe el personal pentru ca s-a insurat cu o martiana, cit si de martieni care o vor pe Dolores, incearca sa-si tina familia unita si sa o salveze pe sotia lui din miinile martienilor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.