Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Yami No Matsuei
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Shounen-ai / Shoujo-ai
Trix
Well, daca s-a deschis (in sfarsit) un subforum pentru Shounen-Ai atunci trebuie sa vorbim si de Yami no Matsuei. A fost al treilea Shounen-Ai pe care l-am vazut (doar pentru ca nu stiam de el). Mi s-a parut extrem de frumos (tipii, desigur tongue.gif )
OK, serios acum. Personajele din acest anime sunt un fel de Shinigami care investigheaza decese suspecte. Echipa care este trimisa sa cerceteze cazurile e formata din doi tipi super draguti Tsuzuki si Hisoka. Ambii au un trecut tulbure si o moarte violenta.
Pe parcurs ei descopera ca majoritatea mortilor au fost cauzate de un doctor "malefic", Muraki (if you want an evil, sexy, twisted doctor he`s the man biggrin.gif )
Ingredientul care face aceasta poveste Shounen-Ai este faptul ca Muraki il vrea pe Tsuzuki.
Povestea mai are si putina magie, de vreme ce Tsuzuki foloseste uneori si unele "descantece" (daca le pot numi asa) in lupta impotriva unor monstrii.
Mi s-a parut un anime foarte frumos (din mai multe puncte de vedere). Nu spun mai multe pentru a nu divulga tot ce se intampla in anime (sa las si cateva lucruri sa le descoperiti singuri).
L-a mai vazut cineva? Daca da, ce parere ati avut despre el?
P.S.: In prima poza e Muraki, in a doua e Muraki cu Tsuzuki si in a treia poza e Hisoka biggrin.gif

P.P.S: Imaginile sunt mult mai fierbinti decat e anime-ul in realitate tongue.gif
Immortality
Yami no Matsuei este primul anime de acest gen pe acre l-am vazut.M-a impresionat foarte mult complexitatea lui.Totul este vazut in profunzime.
Il recomand cu caldura.
blackinque
>_O

saw it, saw it. acum vreo 2 luni ... super anime. excelent. ador personajele, melodiile Eden, Devil's Trill si Love me. muraki can have me anytime ... tongue.gif love the guy. and tsuzuki too. nu m-am plictisit la nici un episod ... ceea ce se intampla foarte rar O.o

user posted image user posted image

What way would Muraki Murder you?

i got me: "damn neko lover ... death by canibalism" laugh.gif

O_<
Kisa
Vazut in sfarsit si acest anime. tongue.gif

Eu am fost total dezamagita de el. Nu mi s-a parut a fi neaparat shounen-ai... parca era un mic sarut pe acolo si atat. In rest, as zice ca este un anime in care, pur intamplator, majoritatea personajelor sunt baietzi. dry.gif
Cat despre "complexitatea" si "profunzimea" lui, te-as ruga sa argumentezi, Immortality pt ca mie mi s-a parut un anime total superficial. Personajele nu au fond deloc (omg, ce exprimare blink.gif ). Sunt trantite in anime... cu un trecut tragic care nu este explicat asa cum ar trebui (cel putin actiunile lui Muraki in cazul lui Hisoka nu sunt explicate f bine)...
DMW
Kisa, citeste manga.

... *shrugs* Da, am vazut si eu anime-ul asta. Nu sunt chiar alergic la shounen ai. Are "Yami" in titlu, n-am putut sa rezist laugh.gif

Cateva scene mi-au placut, tot ce implica actiune a fost cool, Muraki a fost ok (Kisa, cred ca actiunile lui Muraki nu sunt explicate tocmai pt ca nu au o "explicatie": e un psihopat. tongue.gif ). Alte faze au fost super, extra, hyper melodramatice si boring. dry.gif
taikomonk
Hmmm...l-am vazut si eu in cele din urma biggrin.gif...pai, ce sa zic...cam melodramatic, nus uneori...cam "colturos" adica personajele fara un caracter care sa iasa in evidenta, sa surpinda, sa atraga...exceptand pe Muraki, care sincer este un personaj f. intersant, iar rolul pe care il are il prinde f.f bine biggrin.gif . Hisoka, face pe "durul" sa zic asa, uneori asta nu-l prinde deloc...putea sa actioneze cu super-puterea pe care o are si fara sa fie asa "dramatico-dur" laugh.gif ....pai ce sa mai, parea mea, ..dar nu vreau sa stric placerea celor care nu l-au vazut asa ca poate nu ar trebuie sa spun mai multe.

Ca este inclus la shounen-ai, eu cred ca e oki, prin comportamentul lui Muraki fata de Tsuzuki si pe ici pe colo si celelate personaje scot in evidenta latura shounen-ai... tongue.gif ..cu alte cuvinte e oki si pt. partea de fantasy-horror, merita vazut.
Alinna
icon_twisted.gif dupa ce am vazut cateva serii shounen-ai din greseala, iata o serie pe care am vrut s-o vad. Acum ce sa zic...mi-au placut personajele si mi-a placut desfasurarea actiunii pana la un punct. Cel mai mult m-a dezamagit sfarsitul seriei...
dupa ce toata seria Muraki tzupa-tzupa dupa Tsuzuki "come my beloved" la sfarsit vrea doar corpul lui biggrin.gif dar nu sa-l posede, ci sa i-l ataseze fratelui sau -Sevi- si sa-l ucida.
Zbang! blink.gif
Mii de scuze pentru cei care nu au vazut seria!
Si totusi tot mi-a pacut Muraki smile.gif si as fi vrut sa tzuce intr-una pe Tsuzuki dry.gif dar ei ... mai rarut ca-i mai dragut.
Episoadele de pa barca (3 parca) -cele cu printesa Tsubaki- mi-au placut cel mai mult..ca si jocul de carti a carui miza era... cool.gif cred ca sunt destule faze pentru care seria merita vazuta wink.gif

[edit by Kisa] Ti-am editat post-ul pt a adauga spoiler tags ( [ spoiler ] text [ / spoiler ] - fara spatii, binenteles tongue.gif). tongue.gif Asa cei care nu au vazut seria sunt in sigurantza. biggrin.gif
Yuki-seme
Yami no Matsuiei…pei ce sa zic…pentru gustul meu (si numai al meu tongue.gif), e genul de anime cu mult potential (yaoi) neexploatat biggrin.gif…in rest, o serie destul de dragutza, plot si personaje ok, final--> specific genului, “in pom” se putea si mai bine.
Ca personaje mi-au placut Muraki, probabil singurul care aduce “miere” episoadelor, si Watari Yutaka, the cute funny bishie in charge with the scientific part, intotdeauna cu zambetul pe buze (and got to love his voice).
So, I'll just say:Yami no Matsuei, un shounen-ai "de vazut" (macar din curiozitate)^__^
Trix
Funny you should say that Yuki-seme. La aceeasi concluzie am ajuns si eu pana cand am terminat de vazut seria... macar din curiozitate sa-l vezi tongue.gif Incepusem cu speranta unui anime Shounen-Ai cu actiune si am fost cam dezamgita ca nu prea s-a realizat pe nici unul din aceste planuri.

Off topic: Macar stim ce parere ai tu despre personajele din Gravitation biggrin.gif tongue.gif
caroline
Am vazut si eu anime asta. De obicei nu ma uit la asa ceva, pentru ca efectiv ma sperii, chiar daca este numai un anime. In fine...Am luat primul episod si primul meu gand a fost sa le las balta pe celelalte. Si totusi curiozitatea a invins.
Marturisire - nu m-am putut uita chiar la toate fazele si am dat putin mai departe sau pe mut.
Spre surprinderea mea, mi-a placut, cu toate ca nu mi se pare un anime cu profunzime. Imi place magia folosita, care este oricand binevenita dupa parerea mea.
Da, mi-a placut si mie de baieti... tongue.gif
Zuzi
Am vazut si eu seria ieri des era de mult in comp nu am avut timp sa ma uit la ea. Personajele sunt intradevar cam superficiale ,dar sunt dragut conturate iar daca te uiti cu atentie vezi dc Muraki se comporta asa cu Hisoka si dc Muraki doreste corpul lui Tsuzuki .Din punctul asta de vedere nu prea e yaoi ...

Cam atat restul las sa fie descoperit de cei care se vor uita la serie
darktenshin
dragut si mie mi-a placut...mai ales Muraki..uper fain fact..pacat k avea ochiul ala mai "larg deschis" in rest arata fain...eu as fii vrut alt final..dar nu s-a putut
oricum merita vazut...iti deschide apetitul pt mai mult..anime of course happy.gif
Noi chi
Si eu l-am vazut acum vreo luna si sincera sa fiu mia placut dar nu pot spune ca este cel mai reusit shounen ai pe care l-am vazut .,dar merita vazut
mangadela
Pacat de grafica exceptionala!!!!! dar povesstea lasa de dorit, situatii si discutii de umplutura, la ep 5 eram deja cu gura cascata si cu capuu rezemat de spataruu scaunului..........dry.gif
In schimb frumusetea personajelor e coplesitoere , probabil pentru ca s-a pus prea mult accent pe desen decat pe storyline.
Bacchante
Yami no Matsuei e un shounen-ai si nu prea, more like hinting towards it, but not quite it. mie mi-a placut, oarecum, desi e prea incarcat de dramatism. pentru cineva care s-a uitat la seria asta in speranta unui shounen-ai e intr-adevar o dezamagire. cam in acelasi spirit e si Mirage of Blaze, daca imi aduc bine aminte (le-am vazut pe amandoua in urma cu vreo 2 ani).
'Nephilim'To'Fall
L-am vazut si eu de curand si m-a lasat cu un gust amar in gura. Story line-ul sucked big time, sfarsitul a fost prea abrupt, te asteptai sa fie ending-ul unui arc nu al anime-ului -shrug- Am auzit ca manga e mai okay, dar am verificat pe mangafox si e scanata foarte prost, presupun ca o sa o citesc in cele din urma, nu cred ca pot lasa lucrurile sa se termine doar cu animeul.
Da are si shounen-ai, nu se poate spune ca nu are, dar nu predomina ci e mai mult un genre adiacent. M-a deranjat si asta intr-o anumita masura. Art work-ul a fost okay pentru un anime din 2000 nu am ce reprosa aici.
In mare nu am fost prea multumita de Yami no Matsuei dar nu-mi consider timpul pierdut urmarindu-l.
Botan
TT_TT Sa-mi amintesc: cand mai vreau sa postez la un anime, sa nu treaca prea mult de cand l-am vazut laugh.gif
Doar cu ajutorul Alinnei mi-am mai amintit putin pe ici pe colo.
Dar doar n-am uitat chiar totul.
Mi-a placut de Muraki si Watari, ca personaje preferate. Mukari - pentru ca nu stiu de ce, uneori (rar) mi se intampla sa-mi placa unele personaje si sa le cred "bishouneni" chiar daca nu au toate 'calitatile' unuia. biggrin.gif Iar Watari - Yuki-seme, ai prea multa dreptate! Vocea lui Seki Toshihiko, ca si cea a lui Suwabe Junichi si cea a lui Okiayu Ryoutaro, se potriveste cel mai bine pe bishie - mai ales tipul narcisist, tipul ingamfat, tipul sexy, tipul rece laugh.gif (tipul=felul, nu baiatul tongue.gif).
Si ca tot vorbeam de Muraki, ce bine ii statea cu trandafirii rosii... sau ce flori erau alea.
Sfarsitul... de fiecare data cand ma gandesc la un sfarsit al unui anime si-mi dau seama ca nu mi-l amintesc, parca am impresia asta ca l-am vazut pe vremea cand de-bia stiam doua cuvinte in engleza si nu am inteles mai nimic din el. Parca nici nu stiam ca ala era fratele lui Muraki..

In orice caz, mie mi-a placut animeul asta, nu exagerat incat sa cad pe jos dar a fost foarte bun. E adevarat ca nu e chiar shounen-ai, dar Muraki tot e elementul special pentru asta.. laugh.gif
Tessa
Descent of Darkness e unul dintre acele shounen-ai-uri care pot fi vazute chiar si de catre baieti.(nici macar un sarut nu am vazut tongue.gif).Desi pe mine sincer nu m-a deranjat.Mai ales ca l-am vazut intr-o perioada in care nu stiam ce inseamna shounen-ai, iar reactiile lui Muraki le consideram normale pt. un om nebun ca el XD.
Din cate am inteles seria are 4 parti:
Nagasaki(ep. 1-3)
Devil's Trill arc (ep. 4-6)
King of Swords( ep. 7-9)
The Kyoto(ep. 10-13)

Personal mie mi-a placut mai mult: Devil's trill.Piesele cantate erau pur si simplu superbe, te facea sa te ridici de pe scaun si sa te plimbi aiurea prin camera. Iar povestea nu se termina chiar asa de dramatic ca si in celelalte trei parti (cand mor oameni nevinovati).Pana la urma Hijiri supravietuieste, desi nu mi-am dat seama ce s-a intamplat cu fetita.
Si a treia parte a fost interesanta, pacat ca moare Tsubaki (asta nu mi-a placut >__<).
Desigur ca personajul meu preferat va fi Hisoka^^.Povestea lui a fost cea mai impresionanta din punctul meu de vedere: torturat de mic copil si apoi ucis de un nebun care dorea doar sa faca experimente pe el >.>...(cred ca de aceea nu mi-a placut Muraki de nici o culoare, alt geniu malefic care nu are ce face cu viata lui...)
Legat de sfarsitul seriei: sunt complet dezamagita.El nu il iubea pe Tsuzuki~ci doar ii iubea corpul~, desi trebuie sa recunosc ca ochii aceeia mov mi-au luat si mie rasuflarea la inceput XD.Iar faptul ca Muraki nu moare face ca seria sa ramana complet in aer.Din cate am inteles sfarsitul din manga e mai bun, dar cum inca nu am citit manga nu pot sa ma pronunt inca.(cine stie, poate o sa imi fac timp si pentru asta...candva...)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.