Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kurosawa Movies
Anime-Club Forum > Japan / Asia TV > Filme japoneze
ibarbar
Eu am vazut pana acum Seven Samurai, Yojimbo, Sanjuro si Kagemusha da nu complet. Mai am pe rol Hidden Fortress, Yume, Throne of Blood care sper sa le vad cat de repede.

Yijimbo pt care nu stie e povestea originala la Fistful of Dollars cu Clint Eastwood. E fascinant cat de mult e copiat de Leone din filmul lui Kurosawa, dar in acelasi timp e de admirat cat de mult se schimba totul prin introducerea westernului si mai ales a actorilor de prima mana, Clint, Gian Maria si Lee van Cliff.

Ce imi place f mult la Kurosawa: unghiurile din care filmeaza, de ex in YOjimbo sunt mai multe cadre superb compuse, fotografice, de ex cand cei doi sefi se cearta si sis se vede Sanjuro stand si distrandu-se, sau multe altele care arata simtul acut artistic al lui Kurosawa.

Nu mai zic de extraodridarul Toshiro Mifune, care e un monstru sacru al cinematografiei japoneze si nu numai. Ce ticuri, ce expresii faciale si mai ales corporale poate sa dea omul asta. Fascinant de urmarit.

Si nu in ultimul rand imi plac personajele secundare mult, se vad ca sunt actori buni, care isi fac rolurile cu dedicare, sunt f faini, nu ca in filmele americane unde daca unu nu e in primii 3 pe generic isi baga picioru si e mai mult figurant.

GATA, mai astept si pe altii la discutii smile.gif
Astarteea
Mai, am inteles ca ar fi foarte priceput omul in domeniul filmului. Din pacate nu am vazut nimic, oricat de mult as vrea sa fac rost de ceva, nu gasesc. Cineva, ceva?... Vreau si eu totusi sa vad din filmele lui Akira Kurosawa... De "Cei sapte samurai" s-ar putea sa fac rost. Dar altceva?
Hisoka
Le-am vazut pe toate(filmele lui Kurosawa). Toate sunt bestiale, dar cel mai mult mi-au placut Ran, Rashomon, Ikiru, Yume, Sinchin no samurai si Dersu Urzala.
E adevarat ca Sergio Leone s-a inspirat masiv din Kurosawa, dar si Kurosawa, la randu-i, s-a inspirat masiv din John Ford (filmele cu John Wayne, dintre care nu se poate sa nu fi vazut cel putin Rio Grande).
Ce surprinde la Kurosawa este stilul excesiv de realist al luptelor, unghiurile din care filmeaza - cum spunea nenea ibarbar, interdependenta dintre suprarealism si redefinirea realitatii care apare mai ales la sfarsitul filmelor(oricare) si felul in care-si scoleste actorii. Are si cateva parti mai proaste, cum ar fi impunerea ideii de socialism in mai toate filmele, uneori in detrimentul artei, dar sunt neglijabile, daca stii sa strangi din dinti biggrin.gif
alesa_666
Am vazut Dreams si Seven samurai...hmmm..nu pot spune k-s fan sau ca stiu prea multe despre filmele lui insa Seven samurai a fost chiar foarte bun..Cei sapte magnifici nici macar nu se compara.
Kamen
Tin minte ca Seven Samurai am vazut sigur (ce-i drept doar jumatate, adica un cd )...si nu stiu....povestea era cumva cumva....dar actorii uneori aveau gesturi prostesti,radeau fortat, artificial, de parc-ar fi fost la circ (ma refer in special la unele scene care s-ar fi vrut comice) .
Nu c-ar fi neaparat un lucru rau, dar la prestigiul lui Kurosawa parca nu ma asteptam la asa ceva .

Trebuie sa fac rost si de cealalta jumatate si cine stie...poate-mi schimb parerea...This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.