Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ps3 vs. xbox360 , fighting game-wise
Anime-Club Forum > Non-Anime > Games > Fighting Games
Duncan
Ma uitam mai devreme la noua generatie de console , si faceam niste estimari , cel putin in domeniul jocurilor fighting.

Ca hardware sunt foarte similare , si asta pentru ca fac parte din aceeasi generatie , si trebuie sa se alinieze oarecum la cerintele producatorilor si convertorilor de jocuri, asa ca aici nu prea poate incape vorba de comparatie , decat prin prisma design-ului , posibilitatilor de input sau a extensiilor multimedia.

Din punctul de vedere al jocurilor beat'em'up , am analizat oarecum evolutia principalelor francize si am ajuns la un rezultat suprinzator. Daca pana acum traiati sub impresia ca ps2-u face legea , guess again. Si ca sa fiu mai precis , urmeaza justificarile:

Exista francizele mari , sau cel putin cu buget bogat , care apar pe toate consolele , incluzand the likes of gamecube and co. , cum ari fi Mortal Kombat-urile , sau , aparent Guilty Gear-urile. Repet , Guilty Gear-urile , doar aparent.

Exista francizele strict de ps , cum ar fi Tekken-u , si/sau Soul Calibur-u , amandoua produse de Namco. Soul Calibur II a iesit si pe ps2 si pe xbox , dar se pare ca SCIII a fost anuntat ca un ps2 only release la E3.

Cand vine vorba de xbox , lucrurile se complica. Spre surprinderea mea , am aflat din mai multe surse relativ oficiale , cum ar fi gamespot-u , ca subsidiara americana Sony care se ocupa cu Playstation-u nu prea mai tolereaza jocurile fighting 2D , spre diferenta de cea Japoneza. Dar din cat se prefigureaza , si aia Japoneza o sa-i calce pe urme , eventual. Am citit asta chiar din gura CEO-ului SNK Playmore din US , care spunea ca au avut mari dificultati in a scoate unele jocuri din franciza KOF pe ps2 , si acum se chinuie si cu samurai shodown 5. Se pare ca treaba cu SS5 e urata , pentru ca SNK-u a dat in productie jocu , iar eventual , dragutii de la Sony US s-au razgandit. Inca sunt in negocieri , da e prea putin probabil sa mai vedem samurai shodown 5 pe ps. Asta , pune serios in pericol dominionul altor jocuri fighting 2d , cum ar fi chiar Guilty Gear-u mentionat mai devreme. Intorcandu-ma la SNK , se pare ca oamenii vor avea un release al mult asteptatului samurai shodown 5 cu ending-uri in engleza pe xbox , si la scurt timp , si al ss5 special. Ca sa nu mai spun ca , de vreo luna a iesit pe piata King Of Fighters : Maximum Impact Maniax! , versiunea KOF-ului maximum impact originar scos pe ps2 , pentru xbox. Exista imbunatatiri serioase in gameplay si grafica , cat si adaugarea netplay-ului , care pentru motive nespecificate nu exista pe versiunea de ps2. Singuru lucru scos e dvd-u extra cu interviurile developer-ilor , care era distribuit cu versiunea de ps2. Tot gamespot-u zice , ca King Of Fighters : Maximum Impact 2 e in lucru , si , surpriza: o sa fie scos numai pe xbox360.

Alta franciza puternica in domeniu ar fi cea Dead Or Alive. Nu mai e nici un mister ca tot Tecmo-u si-a mutat total atentia spre xbox , cel putin de la aparitia consolei. De la DOA2 , care a fost scos pe dreamcast , toate jocurile din serie au fost scoase pe xbox.

Amintind generic de alte jocuri exclusive pentru Xbox cum ar fi Jade Empire , sau celebrul remake la Ninja Gaiden , o sa adaug ca Microsoft-u tocmai a angajat unu dintre lead designerii de la squaresoft , care parctic coordona tot ce se intampla cu Final Fantasy-urile.

Recapituland , spun ca in afara de Tekken , nu prea ar fi mare pierdere in domeniu in detrimentul xbox-ului. Si da , Tekken e o serie destul de importanta , da comparata cu restu seriilor care lipsesc de pe ps2 , m-as inclina serios in directia cealalta.

Mai pe romaneste , daca as fi pus sa aleg intre un ps3 si un xbox360 , as alege , fara sa stau pe ganduri , xbox-ul.
Urfe
Sony nu mai doreste ca PS3 sa fie numtia 'o consola de jocuri'. Am vazut prezentarea oficiala, iar performantele unui PS3 sunt absolut incredibile, chiar si in comparatie cu Xbox. Un avantaj enorm este rerpezentat de procesorul Cell. Chiar daca si Xbox va folosi un PowerPC, nu va exista o comparatie intre cele doua.

Ratiunea ta mi se pare corecta, dar va insemna, totodata, sa compari o consola de jocuri (xbox) cu super-computer. PS3 va fi capabil sa editeze poze si filme, de exemplu.

Duncan
heh , ca sa nu mai postez lucruri deja spuse in conversatia noastra (constructiva sper) de pe irc , repet un singur lucru. nu spec-urile si performantele multimedia fac consola , ci roaster-u de jocuri. si nu cred ca nici xbox-ului nou nu ii sunt straine aditiile multimedia atat hardware cat si software. pana la urma , only time will tell.
Shingo
M-as lega mai mult de specs

Sa incepem cu Xbox 360, primul venit din noua generatie de console.

cost 299 euro versiunea standard (cabluri AV, fatete interschimbabile si controler cu fir) - 399 euro (+hdd 20 GB, cabluri Av cu suport HD, controler wireless, set de casti wirkess si telecomanda) versiune mai scumpa.

- 3 nuclee PowerPC la 3,2 Ghz cu doua threduri de executie fiecare, deci 6 threduri
- cip grafic ATI ,48 pipline-uri shader (calculeaza 500 de milioane de triunghiuri pe secunda si un fill rate de 16 gigasamples)
- memorie de 512 GDDR3 la 700 Mhz
- 4 controale wireless, 2 sloturi pt unitati de memorie, 2 USB, 1 port Ethernet, posibilitatea de amplasare a unui card de retea wireless

Playstation 3
cost ???

- procesor Cell 3,2 Ghz cu nucleu de Power PC ajutat de 7 nuclee SPE (Sinergistic Processing Elements)
- cip grafic NVIDIA RSX 550 Mhz, arhitectura similara cu NVIDIA 7800
- 7 controale wireless, 3 suporturi Gigabit Ethernet si conexiuni wireless, 6 porturi USB, sloturi pt carduri de memorie (Memory Stick, CF, SD), doua iesiri HDMI si un digital SPDIF
- memorie 256 MB XDR si 256 MB GDDR3 la 700 Mhz
- unitate optica Blue Ray (discuri pana la 25 GB)
+ Hdd obtional
+ compatibilitate Playstation si PS2

lansare va fi dupa o jumate de an de la lansarea Xbox 360

Din specificati sar putea observa ca PS3 este mai puternic decat Xbox 360 inclusiv la dotari .. dar acesta lucru este doar teoretic. Prevad un pret aproape dublu fata de Xbox 360. sad.gif
Duncan
Pai mai conteaza tech spec-urile ? Oricum or sa se vada intr-adevar diferentele mai pe la sfarsitul generatiei. Si pana la urma , uita-te la clasica poveste PS1 vs. N64 , unde N64 avea clar avantajul tehnic (in afara cartridgeurilor) si tot n-a reusit sa devanseze ps-u , tocmai din cauza rosterului de jocuri.

Pana la urma , nu totul se incheie aici , pentru ca, pentru PS3 , care o sa se lanseze prin primavara la anu , e normal sa aiba spec-uri mai bune , exact cum a fost si cazul primului Xbox. Si spun ca nu totul se incheie aici , pentru ca ies din ce in ce mai multe la iveala despre Revolution , raspunsul celor de la Nintendo , care aparent o sa iasa dupa PS3.

Oricum , revenind la spec-uri , e oarecum ciudata tranzitia preferintelor producatorilor de console pentru chipseturi grafice.

PS2 (Graphic Synth , care din cate stiu e custom made de Sony) - PS3 (nVidia)
Xbox (nVidia) - Xbox360 (ATI)
GC (ATI) - REV (ATI)

...pacat de PS3 icon_twisted.gif
SuicidalCat
Eu am ps3, si cand e vb de fighting games Sony e prima varianta, motiv: Guilty Gear.

Oricum ca general anime games, tot pe console Sony le gasesti. Pe ps2 am Berserk, Ghost in the Shell, Final Fantasy cam toate, DBZ toate iesite, Naruto (vreo 3), Bleach toate, Persona 3, Zone of the Enders amandoua si mai sunt.
Acum asteptam BlazeBlue, DBZ Burst Limit etc.. pt ps3.

Eu consider ca pt noi, anime fans

PSP, PS2, PS3 e de infinite (mugen) times mai bun/e decat orice alta consola.

Acum in domeniul tehnic, PS3 vs XBOX360 eu as alege tot PS3, dif intre ele nu e super mare, doar ca PS3 cu avantajele lui si Xbox360 cu ale lui.
flash_gamer
play it with risk.................


Penalty 08 - Fussball Flash-Game 2008
|Penalty 08 - Football Flash-Game 2008 |
www.penalty08.ch
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.