imi place manga,anime.......si tot ce implica ele...Japonia,cultura lor...
Doamne cat imi doresc sa ma fi nascut acolo......totusi cred cam ajuns so aprciez atat de mult tocmai datorita pozitiei in care ma aflu....din perspectiva asta vad lucrurile asa...hmmm ce contradictie....
Da . ma intereseaza deci binenteles si cultura Japoniei
au fost aici la Universitatea de atre plastice din Bucuresti acum ceva timp un grup de japonezi...care faceau parte dintrun fel de ONG cred...si care aveau un videoplayer si prezentau acolo tot felul de aspecte din cultura Japoneza....Ritualul ceaiului , cum fac ei hartia (aveau si cateva mostre din aceasta hartie deosebita) si mai ales scrierea veche..
Kanji. minunata precizia....ba nu...perfectiunea cu care se executa acele caractere....cantitatea de tus din parul pensulei nu este niciodata nici mai mult nici mai putin decat trebuie : odata inmuiat parul pensulei in tus el atinge apoi hartia speciala si gentil marcheaza traseul kanjiului in momentul final cand cel care scrie ridica pensula nici o picatura de tus nu mai este in parul acesteia..... cred ca este unul din ritualurile care spun multe despre modul de a fi si gandi al acestei civilizatii extraordinare- armonie,gentilete,echilibru,originalitate......sa mai continui?
ritualul ceaiului este extrem de deosebit si el....TREBUIE sa vedeti. cuvintele sunt de prisos.....
simboluri...hmmm...pai :sakura.....
promit ca voi dezvolta in zilele urmatoare ce am inceput.......
voi scrie romane pe forumul acesta..
daca nui ok sami dea cineva la ficati...va rog!
ps:Urfe...topicul tau mi se pare genial...si eu am mai citit chestii.....spunemi doar daca esti deacord sa ma dezvolt aici....deoarece cred co sa fie vro 100 de poatari numai ale mele