Mist Walker (noua firma a lui Sakaguchi care a parasit Square pt a fonda aceasta firma) are in lucru 3 proiecte, toate rpguri. La producerea acestor rpg-uri participa inca 2 oameni de geniu care au lucrat si la joacele din seria Final Fantasy. Este vorba despre: Nobuo Uematsu (care a parasit Square anul acesta, pt a deveni freelancer) si Yoshitaka Amano (artist freelnacer, care a fost character designer pt FF1-6, si apoi a ramas artwork designer la toate FF-urile, inclusiv XII care urmeaza sa apara). Interesant este ca trio-ul este implicat si in productia lui FFXII pe langa rpg-urile lui Mist Walker:
- Sakaguchi este in relatii bune cu SE si in interviu a anuntat ca a ajutat ekipa condusa de Yasumi Matsuno cu sfaturi.
- Uematsu este al 2-lea compozitor al FFXII. Pe langa Hitoshi Sakimoto, caruia i-a fost incredintat OST-ul, main theme-ul va fi facut de Uematsu. Desi rolul sau in productia lui FFXII se rezuma la o singura melodie, este totusi cea mai importanta melodie din OST, si deci nu este un rol minor.
- Amano, se ocupa ca si pana acum de artwork, in-game artwork si concept artwork. Logo-ul FFXII cu care cred ca sunteti toti familiari este opera lui Amano. Pt cei care nu il jtiu inca, am atasat o imagine. Logo-ul prezinta un judecator, forta principala in Ivalice, si principalii inamici ai jucatorului.
Revenind la Mist Walker, dintre cele 3 proiecte unul este deja in productie. Prima parte a scenariului este completa (Kiyoshi Shigematsu se ocupa de scenariu), si sistemele (de lupta, de level up etc) au inceput sa prinda forma. Jocul va fi anuntat anul viitor.
Uematsu este implicat in 2 dintre cele 3 proiecte ale lui Sakaguchi, unul din ele fiind Primul Proiect (despre care am vb mai sus). Despre acest prim proiect Sakaguchi a declarat ca va fi diferit de FF si va fi mult mai adanc. In primul proiect se pare ca vor fi caractere atipice, ceea ce nu ar trebui sa fie o surpriza, caracter designer fiind Amano. Deasemenea se pare ca levelling system-ul va fi un fel de emotionall system (suna ciudat de bine). Sakaguchi a declarat ca vrea ca proiectele sale sa fie adanci dpdv emotional, si vrea sa reuseasca sa faca jucatorii sa planga asa cum o fac cand privesc unele filme. Ca o ultima mentiune, Sakaguchi a declarat ca vrea sa faca 10 jocuri in aceasta serie (probabil seria inceputa de primul proiect) desi asta ii va lua probabil 20 de ani.
Acestea fiind spuse, Mist Walker a lansat in exclusivitate pt Famitsu un artwork din primul proiect. Arata f bine desi pot sa spun ca nu am habar ce vrea sa insemne

Desi consolele pe care vor iesi aceste jocuri nu au fost date publicitatii inca, Sakaguchi a dezvaluit in interviu ca a vb cu reprezentanti ai Microsoft si Nintendo. XBOX (sau poate XBOX2) si GameCube sunt probabil platformele pe care vor fi joacele. Avand in vedere totusi relatia lui Sakaguchi si dragostea acestuia pt Nintendo GameCube este probabil consola pe care vor putea fi jucate proiectele sale.