Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Infinite Ryvius
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Science Fiction
axi
well ... seria este un mecha ... intr-un viitor nu prea indepartat (in secolul 23) se petrece ceva in sistemul solar ... o explozie solara imensa a creat o disfunctie gravitationala imensa ... ceva ca un ocean de gravitatie f puternica care distruge orice nava care se "scufunda prea adanc".

pe o nava scoala este ascunsa o nava de lupta ultra secreta care devine tinta unui grup de interese ... in timpul unui exercitiu de rutina acestia incearca sa preia nava ... in urma acestor actiuni scapa doar elevii de pe nava scoala care este distrusa ...

nava secreta ... Ryvius ... este destul de puternica ptr ai ajuta sa scape de dusmanii care nu tin cont ca la bord sunt doar copii ...

partea care mi s-a parut mie f interesant a la aceasta serie este ca viziunea asupra vietii sociale este mai complexa ... intr-un grup teoretic unit si supus regulamentelor militare ordinea nu se mai pastreaza la disparitia autoritatii de drept (a oamenilor mari) ... rezulta o lupta constanta pentru a prelua conducerea, tentatia puterii care rascolste pe multi, metoda "cel mai puternic supravietuieste" adoptata la scara larga ... toate acestea intr-un context exterior nu prea fericit si cu proviziile pe terminate

apare si o problema de contradictie intre doua sisteme de a conduce ... democratia si dictatura ... care este mai buna? ... conducerile se succed ... cine va avea dreptate pina la urma?

seria este un mecha dar are un f mare accent pus pe partea umana si sociala. pot sa spun ca nu am mai vazut o mecha care sa abordeze asa subiectul. era pe aici pe undeva si un topic cu anime serios ... as include seria asta acolo.

well ppl ... cine a vazut-o, daca a mai vazut-o cineva ... astept parerea voastra. daca nu uitati-va la ea ... merita.
bogdan
mai axi ce zici aduci si tu seria asta joi la intalnire sa-mi fac si eu o pareredin ce spui tu cred ca merita sa intre la anime serios
axi
bogdan ... o am pe dvd daca nu te deranjeaza ... si da o aduc ...

ps. de abia astept sa o termine chimera de vazut ... sper si eu intr-un reply pe aici biggrin.gif
bogdan
hmm DVD ..... pai lasa nu are rost poate mai incolo cand o sa am unde sa o vad
Diana
Nu prea mi se pare ca seria asta are prea multe in comun cu mecha ... parca e mai mult psihologica. oricum este unul ditre cele mai serioase si realiste animeuri pe care le-am vazut in ceea ce priveste sentimentele umane in caz de criza. Arata multe lucruri urate si doar cateva frumoase. Marea mea iritare a fost sfarsitul cand au facut ca totul sa se termine cu bine, au iertat pe toti ..ceva de genul kiss and hug ... bleah ... mi-a provocat o indigestie.

Nu pot spune ca am un caracter preferat. Toate au rolul lor in poveste, Toate sunt importanete. Partea de mecha si nave si lupte mi se pare un aspect secundar al povestii cat sa o faca sa fie mai atragatoare pt anumiti otaci.
axi
well diana ... nu le poti avea pe toate nu? tongue.gif

si apoi si in realitate se mai intampla (da foarte rar si mereu la altii, tie nu) sa existe un happy ending biggrin.gif
Diana
Da asa happy ending tras de par parca nu pot sa inghit. Li se iarta totul, inclusiv fapte numai bune de o scoala de corectie. Inteleg ca au fost intamplari exceptionale , dar ma asteptam la o pedeapsa de forma macar, munca in folosul scolii sau niste curele la partea dorsala. Dar nimic .. au fost primiti inapoi cu bratele deschise. Eu nu pot sa-mi imaginez cum mai puteau elevii aia sa aiba relatii normale cand timp de cateva luni s-au urat unii pe altii.

Dar fara ultimele 2 eps animeul asta chiar merita vazut ... e lung .... fara cine stie ce rasturnari de situatii ... dar e o situatie reala atat cat poate ea sa fie in animeuri biggrin.gif .

Vad ca in afara de mine si Axi cam nu se inghesuie nimeni sa posteze si nici sa se uite ... ar trebui tongue.gif
SebyTheDragon
Am vazut seria mai demult ....insa nu m-am incumetat sa deschid topic ...pt ca pute-am sa bag mana in foc ca nu a mai vazut-o nimeni!Ce pot zice ....un anime psihologic....cap coada! e interesant ce se poate intampla cu relatiile interumane!

Parca ar fi fost un Big Brother pe scara larga! E discutabil daca se incadreaza in genul mecha dar mai bine vorbim aici decat la general anime!!!
axi
well, seby, mecha ptr ca totusi subiectul central este nava, the ryvius, si robotul, nu?

adica, ma rog, personajele principale sunt oameni la fel ca in celelalte mecha tongue.gif

e interesant seby ce se intampla cand nu exista autoritate si cum evolueaza relatiile umane in societate tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.