Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Escaflowne
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Mecha
Pages: 1, 2
SebyTheDragon
Io ..deocamdata o consider cea mai tare serie la acest tip de anime!!
Pt mine este mult mai bine facut decat Evangelion de ex...desi nu este chiar asa de elevat!!
Actiunea si povestea compenseaza la greu!!

Mi-a placut f mult si Gundam Wings...cu toate ca era destul de vechi...insa tot Escaflowne ramane regele!!

PS: Scorpio sau Urfe ...mutati pollul de maccros din general anime aici plsss!! wink.gif
Urfe
Da.. la design arata superb (desi nu am vazut eu prea multe serii mecha.. deci nu sunt tocmai 'de citat' biggrin.gif Arata mai 'estetic' decat ceea ce gasim in EVA)
Imi place aspectul 'de vechi' al unitatilor.

Ceea ce este insa evident: nu se misca la fel de bine ca in Evangelion. Si ca sa fim obiectivi: comparand filmele, in End Of Evangelion arata totul suuuuuperb, mai ales in luptele dintre Evel iar in Escaflowne.. merge, dar nu se compara cu primul.
bogdragon
Vision of the Escaflowne nu mi se pare film mecha. Deasemenea nici NGE nu mi se pare un film mecha. Aceste doua filme au o groaza in plus pentru a fi definite doar ca simple mecha (cei drept au elmente din acest gen).
Pentru mine, mecha sunt seriile Macross, Voltron, Gundam Wing (si altele pe care nu mi le mai amintesc).

Vision of the Escaflowne este pentru mine o drama (apar teme superb realizate: razboi, destin). Si ca toate animeurile superbe nu sunt personaje negative si personaje pozitive ci doar puncte de vedere diferite sustinute de personaje aparte.
Cum si realizatori au afirmat genul este unul nou NEW SF, o incrucisare de fantasy si Sf.
APoKLips
Doar atata - aici sunt de acord cu bogdragon.
Urfe
De acord, dar se poate vorbi si de tehnologie (fiind fundal; chiar mai mult). Deci...
SebyTheDragon
Mda...ce ziceti voi este adevarat...insa io nu o sa marefer la Escaflowne ca la o drama in nici un caz...A ca are si elemente f bine conturate de drama, e adevarat....Insa ea este tot mecha...asta e principala deosebire fata de restul animelor...
Action si Drama avem in peste 70% din anime...Mecha ...nu cred ca sunt 20% :roll:
bogdragon
Eu cred ca daca ai sa cauti ai sa gasesti o groaza de filme mecha.
Nu uita, stereotipul (penru cei neavizati) anime este: fete cu sanii mari si roboti uriasi. (adica hentai si mecha)
SebyTheDragon
Asta am si facut...

http://www.animenfo.com/animebygenre.php?p...tion=Ok&genre=6

Din cate vezi is cam putine.....cu altele....Sau cu toate animele...
Chris
Pt ca nimeni nu a postat la Macross Plus, acum o sa postez eu aici.Am inceput sa vad si eu Escaflownul, si e klumea, numai un singur lucru ma enerveaza: AU BARNAUL ALA DE 2 METRI. Cand este facut, cumva inainte de '95?
Urfe
Adica nasul? Loooooooooooooool... da. E 'putin' cam mare... in rest, no coment. Ar trebui sa fezi filmul.. e mult mai .. hai sa-i spun rafinat.
Demiurgus
Da, filmul este mai bine realizat grafic dar mai slab decat serialul. Au incercat sa spuna prea multe intr-un film. Pacat.
Chris
Da Urfe, nasul biggrin.gif e prea mare, si imi da impresia ca e facut de italieni, nu stiu de ce. Ideea e super oricum... da tot mai fain e Macorss Plus laugh.gif tongue.gif wink.gif
kaoru
da...si miemi palce Escaflowne...
nam vazut decat primele 2 ep. abia.....dar vreau sal vad pe tot....

ca desen....mda umpic cam ciudat....un manga hibrid...da...de italieni cred....dar ma captivat povestea si MAI ALES OST-ul..carei mega cool
Chris
Intradevar OST-ul este bine realizat. Eu mai am de vazut filmul. Cine il are ?
daos
..escaflowne rulz pt mine mai ales mecha si tehnologia (nici nu stiu cum sa o numesc ) avansata sub forma si conditii medievale iar diferenta dintre film si serial este de nota 10

filmul il am eu da e de 350mb si mai bun nu am gasit
SebyTheDragon
Asa il am si io...plss uitati-va la Blue Gender...si dupa mai vorbim..Il surclaseaza pe Escaflowne in topul meu!!! 8)
bogdragon
Vision of Escaflowne ma duce cu gandul la Record of Lodoss War decat la Macross Plus. Are mai mult de a face cu eroi si magie decat cu roboti si "arme LASER".
Sidonix
biggrin.gif Bog de ce ii strici chefu' lui Seby.nu-i frumos laugh.gif ..normal ca e cum spui tu ....insa tine si tu cont de sentimentu' omului care a initiat topicu'... wink.gif :arrow:
PS:Seby..imi pare rau nu am vazut blue Gender....nu era pe lista de prioritati....
Chris
Imi place si mie animeul din punctul asta de vedere(viitorul in trecut), este foarte original, dar idealurile sunt aceleasi cu ale celorlalte, iar asta e un minus dupa mine.
daos
..escflowne primeste de la mine un minus pt aspectul shojo/telenovelic care este stresant, filmul m-a atins mult mai mult
SebyTheDragon
Iti respect opinia...insa...filmu...chir nu mi s-a parut ceva...prea pe scurt..prea multa ingramadeala....prea multe personaje deodata...nu mere pt mine..

PS PLssssssssssssss uitati-va la Blue Gender....ala e un viitor in viitor so to speck!!!Dar nu asta il face super tare.....ci felul in care evolueaza relatia celor 2...na c-am spus-o!!!!!!!!!.....grrrrr :? ...
Elf Princess
Acum c-am vazut si seria si filmul, pot sa ma pronunt si eu in privinta lui Escaflowne ... Care mi-a placut, bineinteles biggrin.gif . Ce-ar putea sa nu-ti placa? La serie, ca filmul m-a lasat total rece si dc l-as fi vazut inainte de serie, nu cred c-as fi inteles mare lucru.

Caracterele personajelor mi s-au parut bine conturate, in frunte cu Van si Allen, desi preferatele mele au fost Merle si femeile - pisica smile.gif . Poate am o slabiciune pentru urechi mai ascutite :? .
Thor
Serialul mi-a placut super mult>filmul nu l-am vazut (good for me biggrin.gif ) Sunt fan Van (apropo:asta in caz ca va intrebati) si allen e ok in my book (inca nu sunt foarte hotarat in privinta lui).
Majin
eu nu am vazut filmul,insa seria mia placut extrem,eu care nu obisnuiesc sa ma uit la mecha...seria e ok per ansablu,doar akkentul de telenovela din final si nasurile personajelor{din profil arata groaznik!!!!} au mai scazut din placerea de a ma uita la serie!ar fi serie pe care as recomandao tuturor!
DMW
pe langa nasuri mai exista si haloul acela pe varful capului...

oricum, mi-au placut si filmul si seria. :-)
Mad_Dan
Scena care mi-a placut la nebunie a fost atunci cand a realizat ca ii vedea chiar daca erau invizibili, superb!!! Si ce fete faceau aia, nu le venea sa creada LOL . Pe langa asta, si mie mi-ar place sa become one cu un robot de genul ala tongue.gif . I'll Kill Them!
Majin
am vazut insfarsit filmul..mi se pare mult mai slabutz decat seria...e un talmesbalmes!nu pot spune altceva.mia placut doar o singura faza:la inceput,cand van incearca sa ajunga la escaflowne si ii macelareste pe cei de pe puneta navei...
SebyTheDragon
Filmul...e mult prea slab...

Seria in schimb...e excelenta...va fi pt totdeauna in top 3 mecha pt mine!!
Majin
deci nu sunt singurul car e crede ca filmul e mai aiurea ce seria.ok...ma obs de multe ori ca filmele sunt ori aiurea{ca in cazul lui escaflwone }fie nu prea au legatura cu seria,neputand fi plasata in time story-ul seriei...asa ceva se mai intampla si in X-tv.filmul ecomplet aiurea fata de serie.
SebyTheDragon
La X ...macar filmul avea un sfarsit mult mai pe gustul meu decat sfarsitul de 3 lei din serie....

La escaflowne...sfarsitul e unul normal...nu pot zice nici ca-i bine...nici ca-i rau...Pe mine seria in sine ma atrage...

PS ...Cine a zis ca prefer neaparat arme LASER peste sabii cat juma de bloc??? :twak:
Majin
despre seria escaflowne nu am nimik de s;us decat vb de laude.e superb.are tot ce ma asteptam,iar partea de fantsay e perfect inserat in story.filmul e comlplet paralel.cat despre finalul serie x-tv,,ai dreptate,e cam telenovelistic.dar am rog..mie per ansamblu mia placut.iar finalul filmului x-tv..hm..nu pot spune ca mia placut...de ce sta kamui si plange cu capul lui fuma in bretae???nu mia placut faza...
andrixnet
Nu stiu daca a observat cineva, dar daca pui cap la cap cele 3-4 cd-uri de soundtrack din serie plus cel din film, faci un pic de selectie in playlist, obtii o ampla lucrare simfonica care poate cu mici modificari ar putea tenta la "concert simfonic"...

Din cate am citit pe net, Yoko Kanno a colaborat cu filarmonica din Varsovia pentru soundtrack-ul de la Escaflowne.

spre exemplu (incomplet):

- a far cry

- arcadia

- bird cage

- blaze

- chain

- cubic

- dance of curse

- epistle

- escaflowne (gregorian chant)

- black esca

pareri, anyone?
Majin
man,inclin in favoarea ta.muzica din escaflowne are tenta simfonica.nu stiam ca Yoko Kanno a colaborat cu filarmonica din Varsovia..dar oricum,ost e superb..unul din preferatele mele!
fangorn
sa vb destul d putin despre acest anime... ma mir :roll:

imi place si mie unu si tocmai la ala nu s gasesc oameni sa discutam /cry

da las ca reincep io mah! :twisted:

asa... ostu .. dupa cum a zis majin "superb" /love

povestea mia placut la nebunie! personajele sunt construite ca la carte, "nasul" este o inventie monumentala!

any comments?.... anyone?
CyBeR
Hehe...speram sa se mai posteze pe aici.

Seria e superba dar la grafica are scapari mari.Nu prea mi-au palcut felul de desen al personajelor dar acei guymelef aratau dement.

O chestie misto in seria e comportamentul "normal" al robotilor...spre deosebire de alte serii(ex:Gundam)aici robotii se misca conform constructiei.

OST-ul...masterpiece!
vik
Eu n-am vazut decat filmul asa ca nu am ce comenta deocamdata dar oricum serie e trecuta la must see. Ce pot spune momentant e ca filmul mi-a placut si din ce aud pe aici nici nu se compara cu seria. Sper sa aveti dreptate.
SebyTheDragon
Oh yaaaaaaa...Nici o comparatie!!!

Pacat de animatie din el....povestea e un total fiasco..

Inca o data pacat de animatie si de scenele de bataie!!!
fangorn
nici animatia nu mi sa parut cine stie c...

io am vzut mai intai seria si duapaia filmu.

si dupa cum zicea seby tongue.gif
Nici o comparatie!!!
Ranma-kun
Am vazut si eu acuma de curand primele 7 episoade ale seriei, si ce sa spun sunt impresionat, dar in acelasi timp foarte confuz.

Seria se difera total fatza de manga, o diferentza intre cer si pamant, manga-ul e ceva de gen Record of Lodoss War, acolo nu intervine nici un mecha decat mai tarziu in poveste, si actiunea e diferita, si personajele, unele dintre ele, sunt diferite, natiunile si relatiile dintre ele sunt diferite.

de exemplu:

1)Van era printz nu rege, si cand o intalneshte pe Hitomi regatul ii era deja distrus.

2)Nu apare nici un amano sempai, deci si prin urmare Hitomi nu tot visa la tot felul de tipi prin tot anime-ul...

3)Alen Schezar, nu era un tip blond si afemeiat, ci un mercenar cu parul negru si scurt, care a lucrat pentru Imperiu inainte, si acuma lucreaza pentru Asturia.

4)Pendantul lui Hitomi era cheia pentru a deschide Escaflowne-ul, care nu apare decat mai tarziu in Manga, Escaflowne-ul era un fel de zeu care poate distruge planeta sau ceva de gen, si Van era in cautarea lui pentru a se putea razbuna pe imperiu, in timp ce imperiul o cauta pe Hitomi sa puna mana pe ea si pe pendant.

si multe multe alte lucruri diferite

Este probabil prima serie care am vazut-o care este atat de diferita de manga, de fapt manga-ul a fost preluat, si modificat, cosmetizat ca sa devine Mecha cand el original nu era decat cu slabe tente mecha, si de fapt mie-mi placea mai mult asha.
SebyTheDragon
Sincer mi-a placut mult poveste ..E destul de bine inchegata. Faptul ca au introdus mecha a fost super ok! Sunt unele caftele de te da pe spate....si Muzica.....aiiiiiiiiii.....batalii super pe o muzica inaltatoare....mai ca te integrezi cu totul in anime!!! :wink:
Miko
Mi-a placut Vision of Escarflowne...printre primele mecha pe care le-am vazut. OSTul era de asemenea deosebit...sometimes spooky, dar faptul ca a fost majoritar instrumental doar l-a ridicat foarte mult. Nice story...cum au imbinat mecha cu romanticul si cu ideea schimbarii soartei. O groaza de idei frumoase...si mai era si chestia cu Atlantida. In orice caz, un anime care mi-a placut /happy.gif

Filmul Escarflowne m-a dezamagit in schimb. La ce mai trebuia un remake la o serie reusita? Si nici nu era extraordinar realizat...o alternativa a seriei /angry
blood
Am vazut 'Escaflowne - The Movie' si mi-a placut foarte mult. Animatia de de super calitate as zice dar povestea parca are un potential mai mare - cred ca se putea mai mult mad.gif . Nu am vazut seria dar sper la ea intr-un viitor apropiat.
Ma repet dar ... very nice animation cool.gif
CyBeR
Blood...iti recomand cu cea mai mare caldura seria care e net superioara filmului. Filmul a avut un caracter mai intunecat iar povestea nu a fost exploatata la maximul ei potential. Seria in schimb reuseste sa tese o poveste extraordinara in timpul care i se aloca iar personajele sunt si ele mai bune decat in film, care, in mod ironic, tocmai asupra personajelor vrea sa se axeze. Te rog revino cu impresii dupa ce ai vazut seria.
blood
Sounds nice rolleyes.gif
I'll return dupa ce o sa fac rost de serie.
Emanuel
the vision of Escaflowne e un serial de exceptie - grafica excelenta, personaje distincte, desi nasul cam mare tongue.gif .poveste foarte complexa, personaje excelente, bine caracterizate.
1. s-a gresit cand s-a pus escaflonwe la mecha - NU ESTE MECHA , chiar daca are giant robots.E UN FANTASY - are toate elementele caracteristice : timp/ spatiu nedefinit, regate medievale, razboaie, regi, printese, intrigi, dragoni, vraji, alchimie...si nici drama nu-i, chiar daca are si asemenea elemente.
2. finalul are 2 probleme : intai e prea grabit, trebuia mai dezvoltat - practic toate problemele se rezolva intr-un episod.
- DE CE se intoarce hitomi pe pamant ??????????????/
o tampenie - ii spune lui Van xca il iubeste si apoi pleaca -ok, au vrut sa faca un final atipic, un pic dramatic, dar - TREBUIAU SA DEA UN MOTIV!!!!!!! - hitomi nu avea nici un motiv sa plece, in plus il iubea pe van - asa ce e foarte stupid - hitomi pleaca asa, pur si simplu pt ca a vrut autorul.
3. filmul e mai dark, dar nu se compara cu seria -exact la fel ca X tv / film
4. si nu prea merge comparatia cu NGE - sunt diferite ca gen , unu-i mecha, altu-i fantasy
Pico
eu numa filmul l-am vazut....a fost ff misto smile.gif ....o sa caut si seria:D oricum filmul a fost super tare ....mai ales armurile...<3 armors ^^
MajinCloud
am vazut doar Escaflowne - The Movie. super filmu. tocmai caracterul mai intunecat mia placut. seria as vrea sa o vad candva. finalul este extraordinar de stupid. dar ce sa ii faci, joponezii nu sunt in stare sa faca nici un anime cu final marfa asa ca mam oisnuit. ma bine ca am vazut filmu ca altfel eram mai dezamagit de final
Pico
vazut si seria....suuuuuper....filmu e slab pe langa serie biggrin.gif ff tare...si bataile..si personajele...povestile de dragoste ...sg kestie ciudata e kestia cu sora lui allen ...nu fac spoiler....kestia tare e k apare sir Isaac Newton:)) taree
Scarlet
sa ma iau sau sa nu ma iau de nasurile gigantice pe care le au in serie... si cica lumea nu e cu nasul pe sus... tongue.gif serios vorbind acuma, chiar miau placut, fiecare in felul ei, ca seria e bazata mai mult pe mecha de cat filmul iar filmul pe lupte decat seria...
Emanuel
Scarlet, nu sunt deloc de acord cu tine. 1.Escaflowne NU e mecha, si contest faptul ca este pus in aceasta categorie - este un fantasy.
2. seria e mai mecha decat filmul ?????????? blink.gif
sa fim seriosi - filmul se apropie mult mai mult de categoria mecha - robotii gigantici sunt mult mai prezenti, plus ca apare si o intreaga filosofie legata de roboti/oameni, ceva mistic cu sange - o relatie organica intre pilot si amsina, etc - gen evangelion. Serialul este mult mai putin mecha - nu are filosofia asta, luptele cu roboti mai rare....
In fine, ma repet, escaflowne este gresit pus la mecha - adevarat, are roboti gigantici, dar asta nu inseamna cae mecha - cum nu orice film in care 2 persoane se saruta e romance. E un fantasy destul de clasic - elementele specifice sunt toate prezente : lume fantastica, timp nedeterminat, combinatie lume medievala/ tehnologie avansata, regate aflate in razboi, printi, printese, dragoni, vrajitori, magie/alchimie, destinul regatelor/ al lumii...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.