Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Artist designer - Yoshitaka Amano
Anime-Club Forum > Fan Area > Mangaka
kaoru
Yoshitaka Amano (O legenda vie.Creatorul desenelor pentru Final fantasy si vampire Hunter D)).user posted imageYoshitaka Amano nascut in anul 1952 la Shizouka.

Dotat cu un mare talent artistic si incurajat de catre familia sa, el este racolat de Tatsunoko Production la varsta de numai 15 ani, in timpul unui sejur in Tokyo.

Incepe o perioada lunga de ani de zile de munca in domeniul desenului animat...In anul 1981, incepe Twillight Worlds, o serie intr-o revista de science-fiction. Aceasta rep[rezinta inceptutrile sale ca si artist ilustrator.

1984 este anul primului sau 'artbook', Maten, apoi Shishioh. Mentionez ca exista cateva lucrari si in anul 1986, cum ar fi Genmikyu.Dar 1987 este anul in care se produce o intorsatura importanta in cariera sa. Intalnirea sa cu Sakaguchi ii ofera posibuilitatea de a lucra la Square, pentru un joc care reprezenta ultima speranta valabila a acestei firme, Final Fantasy. Acest episod si cele care vor urma il vor plasa pe podiumul designerilor de jocuri video.

In anul 1989, Amano lanseaza Hiten, publicat de Asahi Sonorama, si o expozitie ii este consacrata cu aceasta ocazie la Tokyo, siin 1991 deseneaza o colectie de carti de Tarot.

Din 1991 pana in 1994, Amano ilustreaza si publica numeroase lucrari ca Tenma no Yume, Darun (1991), Rasenoh (1992), Mono-Genshi no Eiyutachi (1993). Prima sa expozitie de litografie are loc in anul 1994 in Tokyo si Osaka.

In acest an are loc deasemenea si lansearea Japan, Kiten, si Amano este desemnat sa deseneze costumele pentru Kaijin Besso.In anul 1995 realizeaza o expozitie la Muzeul de Arta din Orl?ans, si incepe sa faca litografie intr-un atelier parizian.

In 1996, Amano se indreapta catre un studio din New York si ilustreaza diverse lucrari ; Guin Saga Collection, Tales of a 1001 Night - Budouhime, Fairies... Anul ce va urma, Amano lasa in urma definitiv Japonia si se stabileste la New-York unde o expozitie, "Think like Amano" ,ii este consacrata.

Schimbandu-si domeniul pentru moment, el se ocupa de creearea decorurilor si costumelor pentru Ch?rubini, jucata de "Tokaozuke Theatrical Company Sao Troupe" (lung nume..).user posted image

1997 este deasemenea anul publicarii lucrarii Vampire Hunter D si Tales of Genji.

De notat este faptul ca postul lui Amano la Square este de Ilustrator al Final Fantasy, Tetsuya Nomura inlocuindu-l pentru postul de character designer incepand cu episodul 7.O noua expozitie are loc in anul 1998, la festivalul filmului fantastic de la Bruxelles, unde Amano in persoana este prezent... Amano se ocupa si de conceptul artistic si de supravegherea filmului de scurt-metraj 3D/2D, 1001 Night (Muzica de David Newman). Tot in anul 1998, "Think like Amano" este expusa in muzeul din Tokyo, prezentant diverze panze dintre cele mai frumoase lucrari ale sale... Este deasemenea debutul publicarii seriei Yamada Tutaro Ninpocho.

Amano incearca o noua experienta in anul 1999 ; realizeaza vitraliile pentru muzeul Kimie Imura... la Utsu-Nomiga. Imaginati-va cum ar arata niste ferestre desenate de Amano in orasul vostru... happy.gif

Amano ilustreaza deasemenea Alice Erotica, scrisa de Hitoshi Unno, si The Sandman, scrisa de Neil Gaiman. Are loc deasemenea lansarea fantasticei Biten, publicata ca si mare parte a lucrarilor sale de catre Asahi Sonorama. Lucrarile sale pentru Hero sunt expuse la New York.

Cam atat despre cronologie (cam lunga...stiu...).Dupa cum se poate vedea, Amano este un artist complet, care a atins aproape toate domeniile ; desen animat, expozitii, artbook-uri, ilustratii, creatie de costume, si character design pentru jocurile video.

Cu stilul sau unic, Amano este unul dintre desenatorii japonezi cei mai cunoscuti in lume.Modul sau de a desena nu este placut de toata lumea, dar nimeni nu poate nega frumuseatea unora dintre plansele sale.

Modful sau de a folosi culoarea este particulara si impresionanta, ca dealtfel si finetea deosebita a personajelor sale.

Magice, fantasmagorice, toate desenele sale degaja cate ceva.A si constituit o importanta sursa de inspiratie pentru tinere talente din lumea video, ca si Yoji Shinkawa.

Numele acestui maestru va ramane pentru mult timp marcat in sufletul si inimile fanilor jocului Final Fantasy...user posted image

(pentru Final fantasy 7)
kaoru
Shishioh[img]http://naimoka.com/arts2/amano/shishioh/04.jpg[/img]
Uje
Chiar vroiam sa te intreb cand o sa scrii despre creatorul lui Vampire |Hunter D wink.gif

Merci mult! Cine urmeaza?
kaoru
Elektra & Wolverine : The Redeemer[img]http://naimoka.com/arts2/amano/redeemer/tome1/05.jpg[/img]Final Fantasy IX[img]http://naimoka.com/arts2/amano/ff9/22.jpg[/img]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.