Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Personajul preferat
Anime-Club Forum > Detaliat > X
Pages: 1, 2, 3
Scorpio
Pai tu te referi la echilibru ca nr? Eu ma refer la dezechiulibru psihologic. La SA fiecare trage in directia lui, pe cand la SS numai Subaru ce trage intr-o directie ceva mai diferita decat a celorlalti si KAmui...care nu-si accepta destinul.
Cat despre SA... Impresia mea n-a fost ca trebuiau sa reprezinte raul total... Pur si simplu, erau oamenii schimbarii, dar dupa distrugere omenirea avea sa renasca, nu?

Mda..poate...dar trebuie sa reprezinte ura absoluta a Pamantulu pt. oameni, ironic El se foloseste de oameni pt. a extermina oamenii....interesanta idee. CU renasterea....pai in ce sa renasca? iin plante? biggrin.gif Glumesc..drept sa-ti spun am cam uitat care-i faza...parca ei nu mureau, supravietuiau pt. a avea grija de buna oranduire a lucrurilor..numai stiu
Chris
MA refeream ca Kamui nu vrea sa fie aliat cu nimeni... pana sa aleaga de partea cui o sa fie, iar Fuma vrea sa fie unicul dragon al pamantului... adica ii omoara pe cativa dragoni ai pamantului degeaba...
Elf Princess
In nici un caz nu ma refeream la un (dez)echilibru numeric... Dar imi dau seama ca-n ultimul post te-am bagat mai mult in ceata... E ideea ca-n ambele grupuri sunt buni si rai, si optimisti si pesimisti, etc... Da, un echilibru il gasesc in fiecare grup in parte (intre grupuri clar ca e un echilibru, altfel unii i-ar strivi pe ceilalti de la bun inceput si n-ar mai exista X wink.gif ).

Si nu cred ca cei SA trag in directii diferite... Poate Kusanagi si Kakyo... In rest, Fuma, Kanoe si fata cu Beast vor schimbarea, Yuuto (parca, blondul lui Kanoe) "goes with the flow", cel care fura sabia vrea ce vrea si Fuma si Seishiro avea ce avea cu Subaru, dar parca era si el pro schimbare...
Scorpio
M-ai bagat..m-ai scos biggrin.gif . Gata..capice. Da..exista in ambele tabere pro si contra, dar la SA domina cei cu interese proprii si cei optimisti : Kusanaghi, Kakyo, Yuto si Seishiro fata de Fuma, Kanoe si hai sa zicem si Nataku..da asta nu prea stie ce vrea..e cam mecanic baiatul..daca putem sa-i spunem baiat..eu l-as trece la genul neutru biggrin.gif Pe seishiro, ca si pe Subaru si Kamui ..nu-i prea intereseaza soarta lumii si doar scopul lor final.
Fire
Spoilers!!! (bazate pe manga)

Nataku: nume adevarat Toujou Kazuki, sex feminin. Ca Dragon of Earth i se opune lui Aoki Seiichiro. Nataku reprezinta esecul oamenilor in a pacali moartea (Kazuki nu resuseste sa apuce o varsta prea inaintata - doar pragul copilariei - deoarece era bolnava. Bunicul si tatal ei lucrau intr-un laborator de cercetari si experimente din cadrul cladirii Sunshine 60` - apartinand familiei Toujou - cautand cu disperare o formula care ar putea-o ajuta. Kazuki ajunge in coma -> moare. Familia ia decizia: Kazuki urma sa fie transpusa intr-un alt corp. Experimentul esueaza, Nataku aflandu-se in imposibilitatea de a-si aminti orice amanunt sau parte din trecut, fiind incapabil de sentimente sau trairi.
Simbolul petalelor de pe fruntea lui Nataku exprima faptul ca trupul lui Nataku a fost un cadou din suflet pentru un copil iubit (corpul lui Nataku este unul artificial alcatuit din tesutul si ADN-ul tatalui in care-a fost "introdus" sufletul lui Kazuki).

Legatura cu Fuuma

Prima intalnire cu Fuuma se intampla inaintea ca decizia lui Kamui de-a fi Dragon of Heaven sa fi fost luata. Dupa ce-l omoara pe tatal lui Fuuma (ultimul aparator al sabiei) il vede in reflexia sabiei pe acesta. Motivul atasarii lui Nataku de Fuuma se explica prin faptul ca ii aduce aminte de tatal lui/ei/it (wink.gif). Din aceasta cauza el devine o marioneta usor de manipulat in mainile lui Fuuma (ca si Kakyou, de altfel). De fapt, tot ca si-n cazul lui Kakyo, Fuuma reprezinta cel care poate sa onoreze dorinta fiecaruia (ceea ce se si intampla - Fuuma = "tatal" lui Nataku, Karen = "mama").
Povestea lui Kazuki reprezinta un fel de reeditare a lui Frankenstein.

X reprezinta un asa-zis cocktail de manga-uri inglobate intr-unul mai mare (Tokyo Babylon, Clamp Campus Detectives). De fapt scopul in sine al X-ului a fost de-a continua relatia dintre Subaru si Seishirou, reglementand problema razbunarii mortii lui Hokuto (nu reintru in detalii deoarece am mai explicat asta cu cateva pagini inainte ...).
Referitor la decizia lui Arashi (si implicit la soarta lui Sorata) tin sa subliniez ca un destin aproape identic se-ntalneste in Rg-Veda - Kendappa-oh, Sohma.
In prezent manga-ul X nu a fost incheiat, doamnele de la Clamp luand decizia ca o mica pauza nu le strica. Astfel ca sfarsitul manga s-ar putea sa fie oarecum diferit fata de serial/film.
Aoi
Pai aici personajul preferat ar fi Kamui, felul cum un prieten se poate transforma intr-un dusman de moarte....dupa cum zicea Kamui : "Atunci cind ai luat decizia , ai decis si pentru mine ! " Asta da replica!
Whip
ok Scorpio , este intr-adevar Fuma cel mai bine facut!!!! Dar sincer nu ma asteptam sa-si omoare propria sora!!!! apropo de care Fuma iti place de ala bunul sau ala raul_ adica al doilea Kamui??

Dar si Subaru.. a avut o poveste frumoasa!!!!! mie de el mi-a placut!!!! tongue.gif
Scorpio
Din serie de nici unu din Fuma...imi place mai mult deKamui la inceput, dar preferat e Sorata.....Fuma care-mi place mie este cel din film....iar daca crez ica faza cu sora e ceva...sa vezi filmul....e superb caracterul lui acolo...nemilos

Subaru...da el are cam cea mai controversata poveste si relatie cu dusmanul sau direct Seishiro
Bawmwolle
Mie mi-a placut la nebunie Sorata.Pentru ca e amuzant.Pentru ca e puternic.Pentru ca stie ce vrea.De cand a cunoscut-o pe Arashi, a stiut ca ea este fata pentru care isi va da viata.Mie mi se pare ca acesta este un gest nobil.
iou
personajul care mie mi-a placut cel mai mult...hmm...este Kakyo. Desi nu se face asa de remarcat el mi-a inspirat unele sentimente care uh...doar prin faptul ca era un dreamgazer si desi avea o viziune clara despre cum se va sfarsi totul el inca mai avea speranta ca nu va fi asa. Nu ii este frica sa creada mai presus de ceea ce i se arata in viziuni in propriile lui sperante si asa reuseste sa gaseasca libertatea de care avea nevoie
Scorpio
Sorata e a doua mea preferinta in serie dupa Kamui de la inceput. E singurul care-i face un damege considerabil lui Fuma. Sentimentele lui fat de Arashi,....si faptul ca stie ca va murii din cauza ei...sunt un factor f. important si definitoriu pt. el

Kakyo.....mda.....un visator din mai multe pct de vedere.....traieste drama pierderii singurei femei pe care a iubit-o si care l-a iubit...prea sters ca sa-i dau vro importanta
Bawmwolle
Mie Kakyo mi se pare o leguma.Inteleg ca nu a putut depasi drama pierderii iubirii vietii sale, dar de aici pana la a sta in pat cu 'jde mii de fire in tine cred ca e cam mult. tongue.gif
Scorpio
Sethi...se pare ca n-ai inteles.....era paralizat...ca toti dreamgazerii era paralizati...era blestemul lor :arrow: puteau sa vada ceea ce se va intampla da nu puteau intervenii direct
Bawmwolle
Recunosc posibilitatea ca eu sa ma insel, dar Kotori nu avea si ea abilitati de dreamgazer?Si din cate am inteles, ea nu era deloc paralizata.Am spus ca Kakyo este o leguma pentru ca, in comparatie cu Hiroto, el sta inttr-un pat cu fire in el.Ea macar sta cu pletele-i pe lespedea de piatra...
Scorpio
Vezi ca sunt 2 tipuri de personaje cu puteri psihice : dreamgazer si dreamseear(parca asa)...oricum unul vedea viitorul iar celalalt poate intra in vise. Din prima categorie face parte KAkyo si Hiroto, iar din a doua Kotori , sora lui Subaru si Kanoe
Audron
am vazut x. animeul . primele episoade nu erau asa faine , dar de la 12 incolo... cu cat crestea numarul , cu atat crestea suspansul. sorata a fost interesant. stia ca moare , dar intr-un fel nu l-a deranjat. asta conta ult la definirea caracterului lui. kamui era iar interesant... cu toate ca a pierdut... oricum , finalul m-a surprins. cand am vazut ca moare , am crezut ca distruge fuma pamantul... dar ceva s-a intamplat. poate cineav sa imi explice ce? ca nu am priceput prea bine. kusanagi mi-a placut iar, mai ales cand am vazut ca era gata sa se ia la bataie cu fuma pentru fata.
Scorpio
Pai simplu...a intervenit factorul uman. Kamui era singurul care nu putea sa faca kekkai-ul si a reusit din cauza dragediei fazei...bla bla.....faze din astea....oricum ideea e ca el a facut sacrificiul suprem....a fosrmat kekkai-ul ca sa protejeze lumea......iar propietatea kekkai-ului sa transpuna totul intr-o alta dimensiune in care damege-ul nu se resimte in real world. Deci el a murit....lumea a schitata distrugerea....Fuma si-a rezolvat treaba si a revenit la normal...cam asat ar fi
kamui
Mie unul mi-a placut serialul, mi-a placut si filmul, mi-a placut si manga... ce mai, mi-a placut tot (si pentru idee, si pentru grafica, si pentru latura psihologica de care nu duce lipsa deloc). Toate personajele sunt foarte bine conturate si chiar daca nu mi-au placut chiar toate, cel putin am incercat sa le inteleg. Fuma, pe de alta parte, nu-i chiar atat de rau precum ziceti voi. Adica vreau sa zic ca nu face lucruri gratuite, mai ales din cauza ca blestemul lui era unul dublu: sa fie opusul lui Kamui, cel mai bun prieten (asadar, sa cam faca totul pe dos) SI sa implineasca dorintele celor cu care intra in contact. Cu alte cuvinte, daca Kamui (scuzati cacofonia, n-am putut s-o evit) nu si-ar fi dorit sa moara in final (ca sa-l readuca la normal :blah: ), Fuma nu l-ar fi omorat. Asta se refera la serial, ca de fapt serialul este cel care respecta manga originala, nu filmul.

Oricum, ma bucur ca macar am aflat ce naiba s-a mai intamplat cu Subaru si Seishiro, fiindca Tokyo Babylon lasa toata actiunea in plop (inca nu pot sa-mi explic de ce au japonezii astia tendinta sa cam lase totul in plop... hmmm).

Din cate stiu, manga inca mai apare intr-o revista japoneza (Asuka, pare-mi-se) asa ca nu m-as mira sa faca si o continuare la serial. Ar fi super!

Concluzie: Inuki rulez!!!!!
Scorpio
Fuma este rau prin excelelnta...cel putin in film...isi omoara oamenii fara sa clipeasca....nu-i lasa lui Arashi momentul tragico-dramatic....nici nu plangea fata bine ca el hop....de fapt mi s-a parut cel mai natural lucru de facut in astfel de situatii....a zis ca decat sa planga saracuta...s-o trimita dupa Sorata :twisted:

Iar continaure la seria numai poate exista...probabil manga-ul nici nu a ajuns la 1/2 a serialului......de aia nu s-a terminat...ca serialul are un sfarsit dupa care nuami poti sa faci continaure
kamui
Trebuie sa te contrazic, n-am alta cale. Manga-ul dupa care a fost facut serialul a iesit inainte de serial (in intregime). Nu ma intreba cum au reusit si ce-au mai inventat, dar asta care apare in prezent in Asuka este nou si continua povestea din serial si din manga cel vechi.

In ceea ce-l priveste pe Fuma cel din film, da, recunosc ca este rau si-atat. Dar eu vorbeam de Fuma din serial si din manga. Asta imi place mie (si nu mai repet de ce).

Recunosc ca si eu adooooooor (hehehehe) personajele negative, tocmai pentru faptul ca sunt mult mai bine conturate decat alea pozitive. DAR nu inteleg cum poate sa-ti placa un personaj care face rau gratuit, fara scopuri, fara tragere de inima, fara nici un fel de explicatii (si care, pe deasupra, nici nu e complex sau complet). Cel mai usor lucru din lume e sa faci rau fara sa dai explicatii, din punctul meu de vedere. Mi se pare ca perspectiva nihilista, in care distrugi TOTUL dar nu pui nimic in loc (nu creezi nimic) este mult prea supraestimata. Sigur, e "fun" si "cool" sa faci rau ca sa nu fii ca toti ceilalti, ca sa fii diferit, dar ce se intampla cand mai toti incep sa fie asa? Poti sa-mi spui? Din punctul asta de vedere o prefer pe tipa cu robotul (Beast) sau pe Kanoe.

Sa nu te superi pe mine, pur si simplu asa gandesc eu. Eu nu atac niciodata persoane, numai idei :twisted: (maaama ce-am scos-o p-asta... n-am fost eu, nu recunosc nimic!!! **isi da doua palme rapid si cu mult entuziasm**)
Scorpio
Lol.............de ce sa ma supar..esti singurul care dupa mult timp imi da un motiv sa postez.

De ce imi place? Pt. ca spre deosebire de marea majoritatea a personajelor negative asta nu are un discurs interminabil.....dupa care si-o ia pt. ca baiatul cel bun si-a revenit......e scurt si la obiect....expresia fetei este perfecta......si considera ca nu-i trebuie ajutor pt. rezolvarea probelmei. In plus el nu face rau gratuit....el eare o misiune...cea de a extermina omenirea (lucru de altfel nobil) si isi indeplineste perfect rolul.... omoara si oameni lui......chestie care are mai multa logica decat in serial....ca daca tot e extermianta omenirea....ei ce fac...mai traiesc..sau mor si ei.....daca mor si ei..la ce mai lupta?

De fapt ce-i rau si cei bine? Cele doua extreme sunt relative. Fuma este f. rational.....nu se bazeaza pe sentimente....calitate a baietilor buni...el stie ce are de facut si isi indeplineste scopul.

Intrebai ce se intampla daca toti sunt la fel..simplu...devi mai rau decat toti.

Nu sunt nici eu de acord cu rautatile gratuite...dar atunci cand sunt bazate pe anumite argumete....verosimile..nu ceva de genul : nu-mi place fata ta....modul cum vorbesti...te-ai asezat in locul meu..si alte tapemii scoase din gura shmecherilor care habar n-au ce inseamna sa fi rau......raul este necesar si justificat.
Fire
Fuuma nu reprezinta raul pur. Fuuma este o marioneta manuita de destin. Toata filozofia X-ului se bazeaza pe ideile teatrului antic grecesc, printre care cea mai importanta, cea a destinului implacabil. Singurul personaj care intr-adevar prezinta o urma de control asupra propriei vieti este Kamui. El este singurul care detine posibilitatea alegerii. In functie de el totul urmeaza sa se modeleze, insa doar la un anumit nivel, deoarece si el ajunge sa fie condus de destin.

Hinoto este cea care explica ceea ce "Kamui" inseamna: "cel ce inlocuieste autoritatea divinitatii" sau "cel ce urmareste autoritatea divinitatii". Adica, "Kamui" reprezinta mana dreapta a divinitatii, pusa in slujba dreptatii, in vreme ce celalalt sens reprezinta cel ce incearca sa distruga autoritatea divinitatii. De aici si dualitatea personajelor (pe principiul yin si yang). De altfel, in volumul 8, in momentul in care Kamui ia decizia sa-i urmeze pe Dragons of Heaven, instantaneu Fuuma devine celalat "Kamui", conducator al Dragons of Earth. De altfel, el ii si explica lui Kamui ca s-a nascut pentru a fi "Following Star", cel ce trebuie sa ocupe celalat tron lasat liber.

Manga X a ramas la volumul 18, "The Moon", cea de-a 18-a carte de tarot, reprezentandu-l pe Nataku. Ultimul numar din Asuka ce a continut X-ul a fost in mai 2003. De-atunci doamnele CLAMP si-au luat vacanta, ocupandu-se de alte proiecte cum ar fi xxx holic si Tsubasa Reservoir Chronicle. Adevarul e ca trebuia la un moment dat sa apara o problema de acest gen avand in vedere ca deja facusera un film, se apucasera si de serial, pe care l-au terminat inaintea manga-ului, astfel ca s-a ridicat intrebarea legata de ce final va avea manga-ul. De data aceasta Nanase (scenarista) chiar s-a incurcat in propriile pagini wink.gif Luandu-ne dupa numarul cartilor de tarot si dupa ordinea lor normala trebuie sa mai continue seria de manga-uri cu "The Sun", "Last Judgement" si "Universe" (pana aici au fost: Vol1 - The Magician - Kamui; Vol2 - The High Priestess - Hinoto; Vol3 - The Empress - Kanoe; Vol4 - The Emperor - Kyougo; Vol5 - The Hierophant - Seiichirou; Vol6 - The Lovers - Kotori; Vol7 - The Chariot - Sorata; Vol8 - Strength - Yuzuriha; Vol9 - The Hermit - Satsuki; Vol10 - Wheel of Fortune - Kakyou; Vol11 - Justice - Karen; Vol12 - Hanged Man - Subaru; Vol 13 - Death - Seishirou; Vol14 - Temperance - Arashi; Vol15 - The Devil - Yuuto; Vol16 - The Tower - Tooru Magami si Tokiko Magami; Vol17 - The Star - Kusanagi; intre timp a aparut si cartea ce poarta numarul 0, The Fool, reprezentand-o pe Saya, dar aceasta s-a intamplat doar in momentul in care a aparut Artbook-ul X Zero, nici un manga nefiindu-i dedicata).

Actiunea propriu-zisa care a aparut in ultimul Asuka cu X este urmatoarea: Kanoe tocmai a fost ucisa de catre Dark Hinoto. Apoi avem o confruntare intre Kamui si Fuuma:

Fuuma: "Even if you hurt me by 'Kamui' you want 'Fuuma' back, right?That`s your wish... but ... your real wish is different"

Kamui: "... What?"

F:"I guess you didn`t realize your real wish until the last fight, Kamui"

Yuzuriha, Karen, Seiichirou: "Kamui!!!" "Kamui-kun!!!" "Kamui-san!"

K:"My wish is to bring Fuuma back, even, if I hurt Fuuma himself. That`s my wish, there`s no other wish ... !"

Subaru (care deja a trecut de mult la Dragons of Earth): "There is one, Kamui, you don`t realize it, but, it`s in that"

K:"Subaru ..."

S:"If you don`t realize it, nothing will change."

F:"That`s why you can`t beat me, Kamui"

- End - wink.gif

(imaginea e urmatoarea: Fuuma e deaupra lui Kamui cu Shinken-ul indreptat inspre el, dandu-ne impresia ca urmeaza sa-l strapunga)

Mic comentariu personal: exista acelasi pericol ca in cazul lui Seishirou, care nu si-a dat seama de adevarata dorinta a lui Subaru, reusind sa distruga totul.

Legat de Tokyo Babylon, nu mi se pare ca manga-ul ar fi lasat actiunea in plop, cel putin asta in sensul in care se astepta razbunarea mortii lui Hokuto. Insa una din acuzele care le-as putea aduce lui Nanase ar fi de ce a trebuit s-o lege pe Hokuto de Kakyou, mi s-a parut total neinspirat si mai degraba ca ar fi avut in spate un compromis prin care trebuia s-o reinvie in X si sa-i gaseasca un partener, in acelasi mod in care toate personajele erau cuplate. Pentru mine totul a ramas sub forma unui petit menage a trois intre Subaru, Seishirou si Hokuto, asa cum e prezentat in TB.
Scorpio
Fire....chiar daca este o unealta a destinului Fuma tot reprezinta raul in anime.....el este cel care doreste distrugerea omenirii. Este cel mai pure evil personaj din X si pt. mine din toate anime-urile vazute de mine pana acuma.....este rational..rece....desi sfarsitul ma oftica.......normal trebuia sa-l omoare pe Kamui...chair daca nu era asta destinul....a fost mult prea frumos in film ca sa fie omorat de Kamui
kamui
Arigatoo, Fire... Nu de alta, dar mi-ai clarificat unele lucruri (desi eu inca mai sper sa existe o continuare... poate o sa zici ca i-ar strica farmecul sau pur si simplu ca-s eu nebun, numai ca mi-a placut prea mult serialul asta... mmmda, cuvantul cheie e "prea").

Arigatoo, Scorpio... Nu de alta, dar mi-am dat seama ca trebuie sa-ti respect parerea, fiindca esti la fel de pasionat de X ca mine (si, probabil, ca altii, chiar daca din motive cat de cat diferite). Am, totusi, o intrebare (care s-ar putea sa sustina punctul de vedere al lui Fire). Daca Fuuma ar fi reusit sa distruga omenirea, ce crezi ca s-ar fi intamplat dupa aceea? Eu unul cred ca, oricum, s-ar fi sinucis, ori asta inseamna sa renunti la tine,nu?

Totusi: "Mada mirai wa ki matte na itte..."
Scorpio
Kamui..stai calm..imi place sa-mi fie atacate ideile, mai laes daca contraargumentele sunt bune...imi mai pune mintea la contributie...ca altfel as adormi pe aici biggrin.gif

Da....sinuciderea e lasitatea in persoana. Detest acesta idee si desconsider pe oricine care cel putin a incercat....ma apuca dezgustul numai cand aud din ce motive....patecice si lamentabile. Daca Fuma s-ar sinucide pt. ca s-ar trezi si si-ar da seama de ce a facut...il discreditam. Problema la care se pare ca nu am gasit raspuns este : Dragon of Earth ce faceau daca castigau? Se sinucideau sau traiau ca sa vada lumea renascand. Daca stau sa ma gandesc numai la o scena (cea din visul lui Hinoto.in care arata lumea in paragina si Dragon of Earth inca erau in viata) as deduce ca traiesc.

Fire ai tu un raspuns la intrebarea asta?

p.s :Kamui....zi-m isi mie ce inseamna : "Mada mirai wa ki matte na itte..." ???? japoneza mea e cam ruginita biggrin.gif
jory
Dupa parerea mea, nu vad de ce ar ramane in viata Dragons of earth...pt ca, asa cum zicea si Fire, nu sunt decat niste marionete...indeplinesc un scop...odata scopul atins prezenta lor nu mai are nici un rost...dar in nici un caz nu cred ca s-ar sinucide, pt ca sinuciderea e pana la urma un act de vointa, iar Fuma cel putin nu actioneaza din propria vointa, ci asa cum ii dicteza destinul...sincer cuvantul care descrie cel mai bine situatia lui Fuma mi se pare "posedat" (poate suna un pic ciudat, dar intelegeti ideea...) -practic, energia Pamantului care doreste eliminarea rasei umane se manifesta prin intermediul lui... si schimbarea brusca de la pustiul de liceu care isi vede de treaba lui la "celalalt Kamui", distrugatorul umanitatii, e ca si cum energia asta care a stat ascunsa atata timp suddenly took over in momentul in care Kamui a hotarat ca vrea sa salveze lumea, iar toata personalitatea lui Fuma asa cum il vedem in primele epis e pur si simplu stearsa...Revenind: cred ca in momentul in care forta care ii "manuia" nu ar mai avea nevoie de ei, i-ar distruge pur si simplu, ca doar si ei erau tot oameni (deci din tabara "inamica"...ma indoiesc ca i-ar fi lasat sa traiasca!)

Si pt ca pana una alta topicul e de personaje preferate: favoritul meu este Sorata-mi-a placut tare mult combinatia de atitudine copilaroasa cu seriozitate...mi se pare dezarmant sa stii inca de mic ca ai un destin pe care nu prea il poti schimba si mai ales detalii despre moartea proprie...poti sa pici intr-o indiferenta de genul "dc tot e scris sa mi se intample asa atunci la ce bun sa-mi mai bat capul sa fac ceva in viata asta?!"...imi place ca reuseste sa ramana tot timpul optimist, ca alege sa traiasca viata la maxim-ma distra cum se tot tinea de sotii in capilarie!!!, reuseste mai mereu sa destinda atmosfera, dar atunci cand e cazul poate fi si profund...plus ca e genul de om despre care stii ca nu te va lasa niciodata singur dc esti intr-o situatie nasoala...
Scorpio
Oricum personalitatea lui originala sucxs....si evolutia lui este exact inversa fata de cea a lui Kamui....el la incpeut e rece si distant...si pe urma devine lamentabil de emotiv....Fuma e opus chiar si din punctul asta de vedere

Cu Sorata....pai daca tot stii cum mori..nu ar fi inteligent sa incerci sa schimbi faza asta? Eu unul nu prea cred in destin si daca as stii viiitorul as face ceva sa-l schimb. Din nefericire Arashi vrea sa-l schimbe ea....si din pacate chiar il confirma.
jory
Mda, in cazul lui Arashi a fost ceva de genul "profetia care se implineste prin ea insasi": stiind ce urmeaza teoretic sa se intample si incercand sa evite moartea lui Sorata nu face decat sa o provoace....

Sincer eu cred ca sunt anumite momente cand ti se intampla ceva pt ca asa iti e menit....ce faci intre aceste momente e alegerea ta....e ca si cum ai merge pe un drum si destinul tau e sa ajungi la un oras, dar orice drum ai alege toate duc la acest oras, asa ca practic tu poti alege drumul dar destinatia e aceeasi, n-o poti schimba....e nasol sa stii ca ti se impune ceva, cred ca si eu as incerca sa-mi schimb viitorul dc l-as stii si nu mi-ar placea ce vad dar cred ca trebuie sa fii pregatit psihic si pt cazul in care nu poti schimba ceva...iar felul in care mori mi se pare cel mai greu lucru de schimbat.....hm, gata, am aberat destul.... biggrin.gif
Scorpio
Ideea interesanta din X este ca dreamgazerii erau paralizati 8) tocmai pt. a nu incerca sa schimbe ceva..e ca un blestem. Acuma..mai bine sa am locomotie decat sa vad viitorul si sa nu fiu in stare de nimic.

In film se schimba faza cu moartea lui Sorata..el moare tot protejand-o pe Arashi...numai ca asta se intampla in real combat....oricum il urmeaza Arashi destul de repede....scena aia mi-a placut la maxim si la asezat pe Fuma pe tronul personajelor mele preferate
Majin
scorp...era de asteptat sa preferi un personaj negativ...si eu cred ca fuma e unul din ei mai cool din serie.un alt personaj de care imi place e subaru.

cat despre dreamgazeri,kakyo nu incerarca sa salveze o tipa...se taraste,dar ajunge pra tarziu si asista la maortea ai...nu am inteles partea asta
Scorpio
Simplu......vezi viitorul da nu poti face nimic sa-l schimbi...exista destin si nu poti sa-l fentezi. Cam asta ar fi ideea acolo. Dar daca nu era invaliditatea dreamgazeriilor de a fi paralizati..oare puteau sa faca ceva? Cam aici se pune probelma
Bawmwolle
Pe mine chestia asta m-a cam deranjat.Se pune prea mult accent pe ideea ca viitorul este unic, este deja hotarat, ca nu poate fi schimbat , bla, bla, si se repeta de-a lungul a 25 de episoade chestia asta.La un moment dat devine chiar stresant sa o vezi pe Hinoto cum se vaita si pe Kanoe cum o chinuie pe aceasta tema a viitorului deja decis,
Fire
In momentul in care Kamui moare si, implicit, Fuuma ar "castiga", Fuuma ar reveni la vechea sa personalitate deoarece nu mai are un opus, scopul lui de "Kamui" este atins, principiul yin/yang nemaifiind satisfacut datorita lipsei unuia din componenti. Nu cred ca Fuuma s-ar sinucide in momentul constientizarii realitatii. Daca am trece prin intregul portret psihologic al familiei Monou ne-am putea da usor seama ca exista o mare sensibilitate mentala la nivelul membrilor. Cel mai simplu exemplu ar fi Kotori si intregul sir al descompunerii mentale. De la trauma gasirii mamei imprastiate in intreaga casa in mii de bucati dupa ce-a nascut un Shinken, pana la a doua stare, cea a gasirii tatalui dupa interventia lui Nataku, urmata de moartea lui Tokiko (nasterea celei de-a doua sabii) Kotori si-a pierdut gradat sanatatea mintala. Daca pana atunci Fuuma a trebuit sa ramana cel puternic si sa reuseasca s-o linisteasca pe Kotori si sa aiba grija de ea, odata ce ea nu mai este rolul sau de frate mai mare ce poate indura orice nu-si mai are rostul (de-a lungul manga-urilor, pana sa devina Dark Kamui, Fuuma a avut si el momente de slabiciune si a fost in mod continuu chinuit de imagini prevestitoare - inclusiv cea a uciderii lui Kotori). Eu cred ca s-ar ineca in propria alienare, ar ajunge pur si simplu o leguma, o fantoma a ceea ce odata a reprezentat omenirea, o marturie a slabiciunii umane, data prin nastere. In nici un caz sinucidere. N-as alege asa ceva. Sinuciderea este un act de superioritate privit dintr-un anumit punct. Sinuciderea dovedeste liberul arbitru. Cum Fuuma a dovedit in spiritul destinului sau ca nu detine nici un control asupra actiunilor sale nu vad de ce acum lucrurile ar sta altfel - ar fi un act de putere care l-ar depasi.

Legat de ipoteza in care Dragons of Earth ar scapa pot spune ca nu sunt de acord, in sensul ca nu ar scapa toti. Cel mai sigur ar fi ca Fuuma sa fie singurul care ar scapa. Pamantul in aceasta poveste are un spirit si o vointa total independenta (Kakyo:"The Earth is wishing for a 'change' "). El nu are un comportament preferential fata de nimeni, exercitandu-si vointa fara nici un fel de impediment de natura afectiva.

Cei doi Yumemi (dreamgazeri) Hinoto si Kakyo ar putea sa schimbe viitorul insa nu au vointa necesara unui asemenea act. Hinoto este surda, muta, oarba si paralizata ea putand comunica doar prin telepatie. Rolul ei este dublu: in timpul zilei are drept insarcinare sfatuirea conducatorilor politici ai Japoniei, iar seara este conducatoarea a Dragons of Heaven, visand viitorul. Pe de alta parte Kakyo reprezinta un alt caz. El nu este ca Hinoto, el se afla in mod constant in coma, in urma interventiei sale in incercarea de a o salva pe Hokuto (dupa moartea ei incearca sa se sinucida). In X ni se explica faptul ca actiunea din Tokyo Babylon era total cunoscuta de catre Kakyo (urmarea mortii lui Hokuto). Aici se gaseste si punctul in care Kakyo isi pierde intreaga putere de individ. Daca Hinoto intr-adevar nu incearca sa intervina in forta in schimbarea viitorului, putem spune ca Kakyo o face. Practic motivul comei sale este efectul incercarii de a schimba viitorul. Esecul este urmat de resemnare si, implicit, catalogat pe aceasi treapta cu Hinoto. Dorinta lui Kakyo este de a muri (in ideea ca ar pune capat suferintei coplesitoare in urma mortii lui Hokuto si ar putea s-o intalneasca). El nu intervine in soarta viitorului deoarece odata cu realizarea unuia din cele doua el ar muri.

Mai exista insa un amanunt esential in incercarea de a judeca aceste personaje. Dreamscape-ul (locul in care ei pot vedea viitorul) este inselator. El este un subconstient impartit de mai multi dreamgazeri (cei mai puternici dintre ei putandu-i trage si pe altii in dreamscape-urile lor - ex: Hinoto si Kamui). Ceea ce este relevat de dreamscape poate insemna multe lucruri, incepand de la transformarea vizuala a gandurilor cuiva pana la viziunea viitorului. Orice actiune facuta in interiorul dreascape-ului este absolut nula, lipsita de orice importanta fata de realitate. Dreamscape este o iluzie impartasita.

Kanoe nu trebuie confundata cu un Yumemi chiar daca pare ca ar avea anumite capacitati premonitorii, ea este Yumewatari, "Dreamwalker". Cunoaste soarta viitorului din visele lui Hinoto, dar poate fi alungata din acestea de catre Hinoto, neavand capacitatea impunerii. De asemea, Kotori ocupa si ea un loc aparte avand propriile vise premonitorii, se intalneste de mai multe ori cu Kakyo in vise iar capacitatea sa mentala este intreaga in momentul pasirii in dreamscape, chiar daca in momentul iesirii este total alienata (Kotori detinea puterea unui dreamgazer insa nu a reusit sa si-o trezeasca la adevarata valoare).

Leit motivul intregului scenariu sta sub semnul implacabilitatii destinului, de fapt de aici vine si citatul care urmeaza toata seria de manga-uri:"Their destiny was foreordained".

Exista o cale de a putea distruge implacabilitatea destinului. Solutia este data chiar de Kakyou:"The future ... is determined as long as those who are living do not abandon their 'Wish' ..." De altfel, in momentul mortii lui Kotori, Kakyo paseste in visul ei iar ultimul ei mesaj premonitoriu este:"the future ... is not yet ... decided ..."
kamui
Mirai mada no wa ki matte na ittesuru ar insemna in traducere literala: Totusi, asteapta, fiindca viitorul nu e sigur (inca)!

Asadar, toata tema centrala pe care se bazeaza serialul, aceea a predestinarii si a destinului implacabil e zguduita de aceste cateva cuvinte rostite de Kotori. Probabil ca de aceea se si insista atat de mult pe acest subiect de-a lungul episoadelor. Mesajul este cat se poate de clar: nimic nu e ceea ce pare ( sau ceea ce stii tu ca e, prin prisma proprii tale gandiri), totul se poate schimba!
Scorpio
Ce bine ca e cineva care e maniaca dupa X....mai spune unele chestii interesante biggrin.gif .

Sinuciderea nu stiu cat de superioare poate parea...da tot lasitate e pt. mine. Nu e vorba de liberul arbitru e vorba ca nu esti capabil sa treci peste aversitatile vietii si cauti scapare. Daca ar fi sa corelam cu destinul as spune ca nu esti capabil sa-ti infrunti destinul , sa-ti croiesti tu unul singur. Kotori e singura din X care-si da seama de acest lucru.....dar prea tarziu si cred ca mai mult in subconstient pt. ca astea-s ultimele ei cuvinte spuse in dreamscape. Ironic este singura care are dreptate.....toti ceilatii fiind atat de orbiti de previziunile despre viitorul lor incat il iau ca atare neincercand sa schimbe nimic. Nici kamui nu crede in destin dar incepe sa-si puna intrebari in momentul in care Fuma devine Dark Kamui.

Desi nu este ceva de genul cyberpunk sau ceva bazat pe tehnologie de ultima ora care sa anticipeze miscarile si sa dea verdictul final....X-ul are partea lui de "factor uman" care se impotriveste destinului. Complacerea lui Fuma cu ideea ca va castiga probabil l-a facut sa omita eternul motiv romantic : iubirea si puterea spiritului uman. Pacat.......macar in unul din cele doua anime putea sa castige si el....cel putin in film....merita.
axi
personajul care mi s-a parut cel mai interesant e Kakyo... si nu stiu daca nu cumva el este de fapt cel mai important din toata seria si nu cumva tot ce se intimpla nu e rodul zbuciumului sau interior cauzat de asa zisa implacabilitate a destinului, astfel incat tot ce se intimpla are scopul de a-i demonstra lui ca viitorul se poate schimba.
Scorpio
Uite un punct de vedere total nou si interesant...pacat ca nu sunt de acord cu el biggrin.gif Kakyo nu-i cel mai important personaj sub nici o forma. E prea sters. Daca teoria ta se bazeaza pe faptul ca el prezinta ep pilot......ti-as raspunde ca face asta datorita faptului ca e singurul personaj obiectiv din serie....in rest nu-l vad pre important. iar ceea ce se intampla nu are nici o legatura cu drama lui interioara (de ce cred eu ca tu ai vazut Identity recent? :wink: ).

are scopul de a-i demonstra lui ca viitorul se poate schimba.

Nu prea cred. Daca nu ma inseala memoria el este de parere exact inversa...ca nu se poate schimab viitorul....singuar care aceasta opinie este Kotori. El s-a convins ca viitorul nu poate fi schimbat atunci cand a incercat s-o salveze pe Hotori si n-a reusit.
axi
stiu care este parerea lui Kakyo...tocmai asta zic...in urma nereusitei de a o salva pe Hotori el ramine prins in vis si in neincredere pentru totdeauna ... pina la urma el reuseste sa scape doar dupa ce i se demonstreaza ca viitorul se poate schimba (poate tii minte ca mai incercase sa iasa din vis dar nu reusea)

si pina la urma teoria care sta la baza acestui viitor predestinat (in serie) este enuntata tot de Kakyo: adica... viitorul nu se poate schimba atata timp cat fiecare crede si vrea cu tarie sa-si indeplineasca dorinta cea mai mare.

pe acelasi principiu actioneaza si Fuma care in urma fiecarei batalii cu cineva ai vazut ca le spune ca le indeplineste doar dorinta... de aceea de exemplu scapa de moarte Subaru (doar ii scoate ochiul...ptr ca asta era dorinta lui) sau Yuzuriha pentru ca isi dorea cu adevarat sa traiasca...etc
Scorpio
Da parca Kakyo e trezit de Fuma.....nu-i baga asta mana-n gat? La naiba....am vazut seria acu jumate de an..daca nu si mai bine..numai stiu toate fazele sad.gif

Fuma indeplineste toate dorintele....asta-i corect si se aplica numai in serie, in film :twisted: isi indeplineste toate dorintele :twisted:
axi
scorpio ai dreptate, fuma ii baga mina in git si-l trezeste...

dar nu ma refeream la acea trezire... ci la cea adevarata, de la sfirsitul seriei, cind in sfirsit aflase ca viitorul se poate schimba...
cilu
Cam tarziu postez si eu aici, dar mai bine mai tarziu decat niciodata......

Citesc si vad ca s-au cam epuizat discutiile pe tema X....

Dar sa zic si eu ca mi-a placut cel mia mult de Sorata, care cred ca l-ar fi invins si pe Fuma. Sa nu uitam ca atunci cand ii distruge juma din corpul lui Fuma, Sorata era pe moarte.

Am o mare nedumerire... De ce in serial moare Kamui si in film moare Fuma??? In manga mor amandoi sau traiesc happily ever after ? (glumeasc of course)....

A, si inca un lucru, m-i se pare incredibila transformarea brusca a lui Fuma de la jumatea serialului....am ramas surprins...

Si inca un lucru biggrin.gif Satsuki moare sau nu? Eu cred ca moare pt ca la un moment dat intra Kanoe acolo si Beast era tot ars...cred ca o putem trece si pe Satsuki pe lista celo morti..... (daca nu pe lista celor missing in action tongue.gif )
Thor
Da tre sa zic k sorata e cel mai tare personaj din x dupa mine...(se vede k am o slabiciune pt personajele>>sa zic asa mana dreapta pentru personajele principale>>a se citi sagara din kenshin)...

Si in ceea ce-l priveste pe fuma...nush sigur la ce te referi...dak vrei sa zici k incepuse prin a fi bun...si pe la jumatate devine rau..asta se datoreaza destinului(o prostie dak ma intrebi pe mine..)..cum kamui alesese sa fie un dragon al raiului(cerului..sau in fine..)..celalalt..care era geamanul...trebiua neaparat sa fie dragonul pamantului..asa trebuia sa fie..asa era destinul...(din nou..o idee mult exagerata si sufocanta in serie..)...deci nu poti sa spui k a fost alegerea lui...chiar se spune intr-un episod k dak alegea oricare varianta..destinul celor 2 ramanea neschimbat..se vor lupta ...

Si ultimul lucru..da...multa lume moare...asta e lucru pentru care erau pregatiti...stiau ca vor muri pentru a-si indeplini destinul...se impacasera cu asta...
Scorpio
Cilu.....in manga habar n-am cum e......daca nu ma insel nici nu e terminat......dar variantele astea probabil exista pt a prezenta 2 fete ale aceleasi modezi.......dar de fapt e aceeasi parte :? . In fianl rezultatul e acelasi : Binele castiga si omenirea e in sigurantza........deci nu sunt 2 finaluri.

De fapt in serie moartea lui Kamui e mai complexa......am explicat-o udneva...da numai stiu unde.......parca la discutii generale
Andreidbz
Mie cel mai mult mi-a placut de Fuma.. mi-a placut mult pana la transformare.. era ca un frate mai mare pentru Kamui.. iar dupa transformare tot mi-a placut de el.. chiar daca devenise rau.. si Kamui a inteles asta, ca nu avusese de ales.. unul din ei trebuia sa fie de partea Dragon Of Earth... Sorata era super haios si a fost un personaj deosebit. Si mi-a mai placut si de Dreamgazer-ul celor din Dragon Of Earth.. super personaj.. cum vorbea, si era asa de resemnat.. si trist..
saiya-jin
Mi-a placut de fuma si inainte,dar mai ales dupa :evil:,ce a devenit Dragon of Earth si de Kamui pana sa devina Dragon Of Heaven. Pacat ca (in serie, filmul nu l-am vazut)n-a castigat Fuma. Si Kusanagi era tare.
axi
hehehe ... so u like bad guys, huh? ... s-au ma rog ... strong ones, no weaknesses? ... u'd prefer vegeta instead of goku i guess biggrin.gif
saiya-jin
Not really, I guess I would pick Piccolo, But Gogeta has it all :evil:

But goku can be evil too, look at my avatar,for example(if DBAF exists)
Majin
intradevar,fuma e unul din cele mai complexe pers.ador faza in care o omoara pe sora lui kamui in fata sa....superb!!!
mitii
pai in primul rand mi-a placut f mult de Sorata...e haios, arata bine, e puternic....what more could u ask for.....ah...almost forgot....e gata sa-si dea viata pentru persoana iubita si nu ii este frica de asta. Yap...he's worth it! Si in al doilea rand...mi-a mai placut de Kanoe.... Cred ca ce mi-a placut la ea este controlul pe care asupra dragonilor din echipa ei..... E calculata si judeca totul la rece...fara ezitari....nimic nu o opreste nici macar faptul ca lupta impotriva propriei surori. Now that's a real woman!
saiya-jin
QUOTE(Majin)
intradevar,fuma e unul din cele mai complexe pers.ador faza in care o omoara pe sora lui kamui in fata sa....superb!!!

Fuma o omoara pe sora sa, nu pe a lui Kamui.

Oricum,nu stiu de ce s-a terminat filmul asa cum s-a terminat,mai bine castiga Fuma,sau macar de-ar fi murit toti...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.