Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Japanese Arcades Fever
Anime-Club Forum > Japonia > Cultura
BloodSamurai
user posted image

user posted image

user posted image


Ok ca un mic intro o sa va descriu ce este un cabinet arcade:
Este un dispozitiv tip televizor cu un joc (sau mai multe in general 3-5) la care se joaca cu joystick (in prezent numit fighting stick) si butoane de lovit biggrin.gif.

Arcade e facut ca sa joci in picioare sau stand pe un scaun de bar.

Corpul inainte era facut din lemn – placi osb/mdf/tego si ceva elemente din tabla si pvc-plastic.

Monitoarele totusi sa nu credeti ca sunt simple televizoare CRT ci sunt niste monitoare WXGA si alte tipuri cu linii si merg pe o frecventa joasa de 15-35 Hz.

Bineinteles acum in prezent aceste cabinete (2010-2013) sunt niste Hybriduri tip slim-table cu monitoare tft-led si consola conectata (PS3/Xbox360/Sistem dedicat tip PC-desktop).

Dar in Japonia pana sa apara aceasta noua generatie de arcades-cabs-console a dominat foarte mult si in continuare sunt printre cele mai tari cele “CANDY” cabs. Ele au cam aparut prin jur de 1994 si sunt pana in 2010-2012. Ele se pot identifica imediat prin culoarea corpului fiind ALBA. Corpul e facut dintr-un asamblu de PVC si metal … fiind mai usoare .. mult mai mari la ecrane 29-32” si cele deosebite ca Taito Egret II au si ecran rotabil pt. a se juca pe verticala jocuri SHUMPS.

Aceste Candy cabs sunt renumite pe tot globul si au niste monitoare foarte performante …. Multi fanatici reusesc sa le cumpere din Japan second si le scoate placa de baza cu jocul si fac o conexiune de console (PS2-PS3-Xbox1-Xbox360) sau de un PC. Practic daca gasesti un Candy Cab care merge si nu are defect de “burn image” la monitor atunci e cam fara moarte.

Multi americani le cumpara … pacat ca in Europa se mai gasesc cate 1-2 cabs in Franta-Italia-Germania.

Multi gamersi cumpara aceste Candy Cabs deoarece daca vor sa-si construiasca o imitatie de acest tip de consola ajunge sa ii coste mai mult si tot nu sunt la calitatea si performanta celor Japanese.

Yep pozele puse de mine sunt cu “Candies Cabs”.


Un cabinet arcade Candy costa second 400-2000$. Se gasesc destule la 300-400$ dar fara transport. Cantareste unul cam 100kg si cel mai economic-profitabil trebuie sa intri intr-un club si sa participi la comandarea unui container de vreo 20 de cabinete. Altfel doar transportul pt. un arcade se ajunge si la 1000$  .

Unii dintre voi (ok poate cei batranei ca mine tongue.gif) au avut experiente cu arcade-cabinets in Romania ca Pac-Man / Turtles Ninja / King Of Fighters / Last Blade / Street Fighter / SplatterHouse / Pengo / Bomber Man / Mortal Kombat 1-2-4 etc.
BloodSamurai
Arcade cabinet candy : TAITO EGRET II cu ecran rotit pt. jocuri verticale :

In actiune tongue.gif

amber
very nice post
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.