Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hotarubi No Mori E
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Fantasy, Magic, Super Natural
Tessa
user posted image
Anul aparitiei: 2011
Gen: slice of life, drama, romance, fantasy
Durata: 45 de minute
user posted image user posted image user posted image user posted image
Descriere: In fiecare vara Hotaru se duce la unchiul ei care locuieste la tara pentru a se relaxa. Vizitele ei au ascunse intentii mai multe decat doar relaxarea. Acolo se intalneste in fiecare zi cu Gin, un baiat care spune ca e un spirit al padurii si care a ajutat-o sa iasa din padure cand era mica si s-a pierdut. Acum Hotaru e aproape de a devenii o femeie si simte tot mai mult nevoia sa-l atinga pe Gin, dar acest lucru nu este permis deoarece, daca el e atins de oameni magia dispare si la fel si corpul lui. Cat de mult ar putea o astfel de relatie sa reziste? Urmariti ca sa aflati ^^.
user posted image user posted image user posted image user posted image
Va avertizez de pe acum: pregatiti hartia igienica sau pachetul de servetele pentru ca sigur o sa aveti nevoie XD. Grafica si coloana sonora sunt superbe. Fiecare miscare pe care o fac parca te atinge. Culorile folosite sunt foarte frumoase de asemenea, dau acelasi sentiment pe care il au si productiile Ghibli: pline de verde...un verde crud pe care il identifici cu culoarea vietii.
Povestea a fost induiosatoare, chiar daca inimile se pot atinge oricand, natura umana ne face sa vrem ca sa atingem si corpul. In loc sa transceada catre o forma spirituala suprema Gin doreste sa decada la forma umana, fie si doar pentru o secunda de dragul lui Hotaru. Impresia care mi-a lasat-o la final: prea scurt. As fi vrut sa vad mult mai mult. sad.gif
Am aflat ca e de la acelasi autor care a facut si Natsume Yuujinchou. L-as urmarii si pe acela, dar imi pare rau sa aflu ca acolo nu e inclusa nici o poveste de dragoste sad.gif .

Recomand acest scurt film! L-a mai vazut cineva?
aaadela
user posted image

Hotarubi no Mori e (sau Spre pădurea luminată de licurici) e un film relativ scurt, de doar 45 de minute, ce a apărut în luna septembrie a anului trecut (2011).

Poveste
Când era mică, Hotaru, aflată în vacanţa de vară la ţară, la unchiul ei, s-a rătăcit într-o pădure despre care sătenii spuneau că e locuită de spirite. Aşa l-a întâlnit pe Gin, un spirit care trăia în pădure din totdeauna, şi care a condus-o în afara pădurii. Gin este blestemat să dispară pentru totdeauna dacă e atins de o fiinţă umană. În ciuda acestui lucru, cei doi devin prieteni foarte buni, iar Hotaru se întoarce în fiecare vară la unchiul ei, unde îşi petrece zilele cu Gin. Însă Hotaru creşte şi devine adolescentă, pe când Gin nu îmbătrâneşte deloc. Cât timp poate dura o astfel de prietenie, între doi tineri care au nenorocul de a nu se putea atinge?

Grafică
Cred că grafica este unul din atuurile acestui film. Colorată şi plăcută la vedere prin simplitatea ei, stilul animaţiei contribuie la crearea atmosferei.

Coloana sonoră nu e ieşită din comun. Melodiile de fundal sunt când vesele, când triste, dar nu pot să spun că m-au impresionat. Ce e drept, rareori mă las impresionată de acest aspect când vine vorba despre un film. Ce mi-a plăcut în mod deosebit, a fost piesa de la sfârşit: liniştitoare şi cu versuri drăguţe.

Opinie personală
Hotarubi no mori e este genul de film pe care l-aş revedea oricând cu drag şi care m-ar emoţiona la fel de mult de fiecare dată. Ideea de la care a pornit povestea este deosebită, unică, iar modul de punere în scenă e ireproşabil. Mă bucur că am ales să îl traduc, şi de data aceasta fiind vorba de o decizie luată înainte de a îl viziona.

Edit by mod: Data viitoare foloseste optiunea de search inainte sa deschizi un topic nou.
Aphrodisiac
Hm, povestea pare interesanta. Imi place ideea de la care porneste si, ce pot sa spun, m-ai facut curioasa. Ma intreb cum se termina. L-am cautat pe net si intr-adevar are grafica draguta. Imi aminteste intr-un fel de un fost anime de pe A+ al carui nume imi scapa acum (help me out) dar tin minte ca era tot cu o fata care vedea diverse spirite, inclusiv cand lua feribotul ca sa ajunga la scoala. L-au dat acum mult timp la TV. Anyways, ma voi uita film si abia apoi imi voi exprima parerea biggrin.gif

Hotarubi no Mori e, here I come!
Tessa
Cred ca vorbesti de Kamichu: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3195 , dar acela e destul de diferit pentru ca ea devine o zeitate la randul ei.
Aphrodisiac
Yup, that's it! tongue.gif mmda, dar ziceam ca au in comun ideea cu spiritele & stuff biggrin.gif
Tessa
Da, cu toate ca pe mine personal Kamichu m-a cam plictisit in comparatie cu acesta, care m-a tinut legata de ecran [si de cutia cu batiste...sau ca sa fiu sincera, rolul de hartie igienica...hey, e igienica! So please, no complains XD]. Si partea de romance e mult mai bine dezvoltate aici. And everyone know that I love romance XD.
Aphrodisiac
Well, we all love romantic stuff! Iar daca implica si o cutie cu batiste/rola de hartie igienica (NOT COMPLAINING!) then it's good stuff! De Kamichu nu stiu ce sa zic; probabil pentru ca l-am vazut cand eram mica de aceea am ramas cu el in minte. Pretty funny, though:D
Tessa
Haha, da, e cute si heartwarming, just not my cup of tea smile.gif .
Apropo, iti recomand si manga-ul daca ti-a palcut acest scurt OVA: http://www.mangahere.com/manga/hotarubi_no_mori_e/ Animatia nu prezinta decat povestea pentru summer. Mai sunt inca 3 povestioare foarte bune din aceeasi "colectie". Preferata mea a fost spring biggrin.gif .
Oricum, incearca-le. Sunt sigura ca o sa-ti placa ^^.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.