Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Influenta Anime
Anime-Club Forum > Ro Anime > General Anime
Pages: 1, 2
Aoi
Daca ar fi sa trageti o linie, in ce masura credeti ca v-au influentat anime-urile viata ? Cum v-ati vedea daca nu ati fi ,in prezent , "infectat" cu aceasta "boala" ?De exemplu s-a intimplat vreodata sa nu va mai puteti dezlipi de monitor ?Sa pierdeti masina...ok incep sa exagerez laugh.gif Sau am dreptate ? :wink: In ce masura v-a influentat personalitate shi felul vostru de a fi ?Dati-va cu parerea !
Uje
Stiu sigur ca anime-urile mi-au influentat stilul de desen :wink: dar cred ca au avut un rol de jucat si in dezvoltarea imaginatiei mele. Cat despre stilul de viata aici nu stiu ce sa zic. Probabil ca Sailor Moon m-a facut sa-mi doresc sa salvez lumea pe vremea cand eram copil :hiku: ...poate si acum :wink: Nu stiu, trebuie sa vad seria din nou si sa verific =) Daca imi revine dorinta de a salva lumea se alatura cineva?? E o minunata sansa de a vedea cat de bine va sta in costum de marinar si fustita tongue.gifu:
cipiamon
hehe, aproape orice fata mai slabuta arata bine in costumul ala wink.gif



Adevarul e ca animatia prin substanta ei e vibratie artistica la fiecare frame, si imaginatia ta lucreaza foarte mult, fara sa vrei vei fi influentat. Depinde la ce te uiti
naruto2004
nu absolut de loc, eu unu consider animeul ca un mod de a ma distra sau ami petrece timpul. Nu mai am timp sa citesc foarte mult si sunt satul de filmele americane. M-am saturat de aceleasi clisee, animeul imi ofera altceva, mi se prezinta de multe ori o altfel de lume pe care nu o cunosc, ma fascineaza. In rest nu cred ca vreun anime ar avea o asemenea putere de a influenta major pe cineva in a salva lumea cum sustinea cineva sau a face pe eroul intr-o situatie limita.

E pur divertisment si nimic altceva.



Ps: Uje in cel mai fericit caz m-as alatura tie daca ai vrea sa distrugi lume in loc de a o salva. :twisted:
cipiamon
naruto era o gluma, nimeni nu se uita la anime si apoi se apuca sa "salveze lumea" dar influente exista la nivel de tendinte
LArSON
QUOTE(naruto2004)
M-am saturat de aceleasi clisee




Sunt nişte clişee şi ?n anime dar p?nă una alta n-au ajuns să mă deranjeze.
yuki
In primul rand m-am apucat de japoneza pornind de la anime. Si sunt lucrul care ma fac sa nu renunt , pentru ca japoneza e totusi foarte grea. Acum ma ajuta sa invat . Ca sa nu mai vorbesc de muzica. Muzica non-japoneza nu mai ascult decat 30%. Ca sa nu mai spun ca am capatat un orecare dezgust fata de multe lucruri americane, sau cel putin le privesc cu alti ochi, ca sa nu fiu prea exagerata.

Daca mi-a schimbat modul de gandire ? Pai privesc diferit unele lucruri :oops: :oops: :oops: . ( ah o fata inocenta ca mine a ajuns sa aiba o colectie admirabila de yaoi stuff :twisted: ) . Asta a fost si o gluma , dar cred ca am inceout sa gandesc mai deschis.

Astea ar fi aspectele importante dar sunt multe altele ( ca de exemplu admiratia mea pentru Haruka ... mi-am pus in cap ca vreau sa stiu si eu sa consuc si am reusit. Apoi a venit Initial D happy.gif. )

Acum nu cred ca as pute trai fara drogul meu de toate zilele. Long live anime !
cipiamon
nu e drog! e pur si simplu un fel de bucatica de cultura diferita de cea care ne inconjoara :cry:
yuki
o bucata de cultura , care pe mine pur si simplu ma fascineaza.
APoKLips
Depinde ce intelegeti voi prin cultura . Dar intr'adevar aduce un stil aparte in viata mea... un stil care l'am cautat de prima data cand am vazut un anime... chiar daca nu cunosteam ce inseamna cu adevarat.

Anime e divertisment, dar si un mod de viata.





PS: Uje : imi place la nebunie stilul tau :weee:. Keep up the good work. smile.gif A meritat sa vezi anime, nu? :wink: :gooood:
Urfe
Mie mai intai mi-a placut le nebunei Japonia, apoi am dat de anime-uri. Eram destul de mic (sa vad.. pana in 96 -67, cand incepuse Sailor Moon pe TVR 1, citisem deja Shogun si cativa autori japonezi. Acum nu mai spun ca nu am tinut prea multe minte si peste cativa ani iar a trebuit sa le recitesc).



Cat despre anime-uri, nu sunt cultura pura; si ma gandesc, cateodata, cum elita culturala japonezi sta si-si musca buzele stiind ca toata lumea a auzit de NGE sau DragonBall, dar 'Templul de aur', de exemplu, ramane un mister. Asa ca, atat timp ca iubim anime-urile, nu inseamna ca iubim si Japonia... :wink:
yuki
anime te ajuta sa inveti lucruri si obiceiuri despre Japonia, dar nu in orice anime gasesti acest lucru normal.
Aoi
Ok ...prin "influenta" nu am vrut sa se inteleaga "brain wash" biggrin.gif , pentru mine ,anime-ul a fost prima punte de legatura cu acel tarim misterios numit Japan, dar dupa cum zicea shi Urfe daca ai vazut anime nu inseamna in mod automat ca shi cunosti japonia , shi da "m-a ajutat" apreciez mult mai mult un desen , o schita, ca sa nu mai zic de un lucru care cred ca zice tot : intr-un metrou un om matur shi la cativa pasi de el un tinar citesc aceeasi manga ...
Urfe
Da, de acord. Prezinta unele aspecte.. dar pana la ce punct le reflecta intru totul? Nu vreau decat sa spun ca exista studii, si ele sunt mai valoroase din punctul asta de vedere.



Dar doi, sunt lucrate incredibil de bine, dublate la fel, si ca desen/film sunt ceva deosebit si valoros (normal, nu toate). : )
e-Z
Influenta..daca te gandesti ca aproape orice intalnesti in viata te influenteaza intr-un fel, pot spune ca fenomenul Anime a avut o influenta covarsitoare in viata mea, in formarea mea..pentru detalii revin mai tarziu:)
Majin
influenta anime?pai pe langa faptul ca de multe ori ma trezesc facand plecaciuni cand dau noroc cu cineva,sau ca salut pe aproappe toata lumea cu saluturi in japoneza nu prea am fost influentat.loool!!
ruxi
mda... pentru mine animeurile reprezinta cel mai eficace mod de relaxare. mai rau e ca am devenit addicted lol. influenta cea mai concreta: obisnuiesc sa-mi vopsesc parul albastru (culoarea mea preferata de anime-hair)
LArSON
QUOTE(ruxi)
mda... pentru mine animeurile reprezinta cel mai eficace mod de relaxare. mai rau e ca am devenit addicted lol. influenta cea mai concreta: obisnuiesc sa-mi vopsesc parul albastru (culoarea mea preferata de anime-hair)




N-ai o poză? Că tare aş vrea să te văd laugh.gif
ruxi
lol, da, am. dar nu obisnuiesc sa-mi pun pozele pe forumuri :wink: . oricum culorile de par din animeuri sunt bestiale si aplicabile si in realitate.
CyBeR
LOL,numai o fata cu par albastru nu am vazut inca,in rest am vazut si curcubeu.



Ca influenta,cred ca anime-urile sunt relaxante(nu somnifere laugh.gif ).Tot efectul "negativ" asupra mea ar fi faptul ca la un moment dat cam uitam de teme in favoarea anime.Deh,nu mi-a adus nici o corijenta inca deci nu-i problema laugh.gif :twisted:
e-Z
Heh, daca tot uitai de teme, macar sa-ti umpli timpul cu ceva placut. Pentru mine asta e ideea. Daca tot nu fac o tema, macar sa ma uit la anime: THATS the ATTITUDE
Scorpio
Cred ca cea mai mare influenta ar fi faptul ca multe din anime-uri te forteaza sa vezi in profunzime si sa gasesti intelesesuri ascunze. O alta influenta ar fi cea a hentai-urilor :twisted: Daca stai prea mult binoclandu-te la hentai-uri s-ar putea sa te transform incet incet intr-un pervers fara limita si intr-un om care aduce orice discutie pe taramult erotic ( ca mine :twisted: )
CyBeR
Scorpio,n-am dat inca de hentai si personal am prea multe anime-uri de vazut(9-11 serii)ca sa ma stresez sa obtin asa ceva.Dar iti dau dreptate in legatura cu intelesurile ascunse si sa intelegi situatia atati profunzime cat si in ansamblu ca sa poti sa intelegi povestea si mesajul anime-ului perfect.Asta se aplica mai ales la nime-uri gen Evengelion,pe care nu-i indeajuns sa-l vezi o data ca sa-l intelegi;sau X.



In legatura cu temele,am gasit solutia:teme scrise dimineata.Oricum ma trezesc la o ora anormala pentru multi oameni,macar sa ajng mai devreme la liceu si sa scriu.Merge faza,atat timp cat nu se prinde vreun prof de asta. :twisted:
Majin
cyber...mai dormi si tu din cand in cand....mai lasa nitzel scoala...doar nu vrei sa mori pe bancile ei????

Katy...akum esti albastra??
Audron
pe mine nu cred ca m-au influentat chiar la sange, dar mi-au influentat putin gandirea. putin mai mult.
cipiamon
Pai defapt asta e si ideea, gandirea e totul wink.gif
Audron
ai dreptate. mind is the builder.
fangorn
pe mine, unu mau influentat destul de mult. "gomen"-u imi iese din gura cand vrei si cand nu vrei, "ohaio" la fel. in gandire mai putin, dar am invatat si de la animeuri destul.
CyBeR
Majin>somnul e cea mai mare pierdere de timp a omenirii.



Cea mai noua influenta a animeurilor asupra fiintei mele,de fapt doua:

1."gomen" , "domo" si "baka" le spun ca pe apa.

2.nu stiu cati patesc ca mine dar ma pun si eu ca omul sa vad doua,trei episoade dintr-un anime pe la ora 6 seara si ma trzesc ca termin seria si e 5 dimineata.Am ajuns sa rog colegi sa doarma si pentru mine ca eu nu prea mai prind somn laugh.gif
Mad_Dan
Yup, eu cand am primit Scryed-ul singurul lucru care m-a oprit a fost ca episodul 18 nu imi mergea ca nu aveam un codec. Dar a 2-a oara, m-am uitat la el cap coada 8 ore sau cat are. Ups biggrin.gif



Alte influente...sabiiii!!! , energieeeee :ss: !!!!!



/me takes off sunglasses and says : Ore hitori de, juubun da!!!!!
denisa_hime
La mine a fost un impact "minor":nu am inceput "decat"sa vorbesc japoneza un strop,am de gand sa o invat,shi am inebunit familia shi vecinii cu muzica japoneza data la maxim..asta e viata^_^.Mai pierd cateva ore(acumulate in zile)pe saptamana la calc. pe net (apropo e un site k-lume "www.fanfiction.net"(nu fac reclama...prea mult) unde poti gasi povesti alternative scrise de fani la aproape toate anime-urile...nu chiar toate dar in jur de 200.)E clar ca cel putin in cazul meu anime-urile nu au avut un impact prea mare!!Da e clar...|-|
e-Z
Ca sa va dati seama ce fel de influenta are LIPSA de anime: n-am mai avut vreo 3 luni nimic de vazut, nici un manga nou de citit...am crezut ca mor de plictiseala..Dupa aceea am primit un colet cu vro 50 de cd's. Stiam ca vin examenele. Stiam ca sunt dependent. Mi-am ales cam 5 cd-uri si restul l-am pus pe fra'meu sa le ascunda, sa nu imi pic naibii examenele. Dar, din pacate am ales asa: naruto 2 cd- 30 eps, Manga 2 cd-uri...si Tenchi muyo...1 cd-13 eps. Adica, in cateva cuvinte..am pierdut imediat 2 saptamani de invatat, cu 5 cd-uri. Tineti-mi pumnii...ca celelalte cd-uri nu le caut pana dupa ce scap..ufff..inca o luna de chinuri!
MaTTh
vai ce am facut.. nu trebuia sa iti trimit cd-urile... acu o sa te am pe constiinta ... lol laugh.gif
blackinque
O sami cauzeze dependenta...sa speram
zeri
Tocmai mi-am dat seama de o influenta negativa a animeurilor asupra mea....din cauza lor tind sa umplu si hardul de acasa si hardul de pe serverul de la servici cu serii, fapt care atrage imediat injuraturi din partea colegului meu biggrin.gif biggrin.gif



O alta influenta ar fi cheltuirea unor sume destul de mari pe cduri, in loc de altceva...dar las ca am intrat in era dvd-urilor...mai mult si mai ieftin :wink:
Sidonix
heh...zeri tre sa stii cind tre sa te opresti...eu iau doar ce ma intereseaza...restu...don't care..."Dvd era" e o optiune benefica pt anime freaks /happy.gif ...
SebyTheDragon
Zeri...nu esti singurul care are probleme cu mediul de stocare...

Am ajuns la concluzia ...ca mai bine imi iau 4 hdduri de 200giga....imi trec colectia pe ele....dupa care eventual o vand :roll: !!!

E un adevarat calvara cand vine cineva la mine....stii vreu si io nus ce serie......si tu ...stai si sapa....da sapa ca lumea dupa ele... /cry .. :evil:
Sidonix
Seby eu zic ca dual layer iti rezolva problema... la 8 G per dvd la 100 de dvd inseamna 800 de G...ce mai vrei frate mai mult ? eu momentan o sa le scriu pe single layer 4,7 G e destul pt acum...dupa ce se mai ieftenesc dualele o sa trec pe ele...



edit :hehehe ia cititi aici http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=67402 si aci http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=2590...er=asc&&start=0 ..deci firmware update 1.07 pt dual layer suport pe Dvd Rw Nec 2500a sau 2510 este facut deja si merje aproape perfect...sper sa se ajunga la un update final flawless

:weee: :weee: :gooood:.. 3.700.000 e super ieftin pt un dvdrw care suporta dual layer update /happy.gif ...
Alinna
Cand eram mica am vazut Sailor Moon..biggrin.gif si -desi nu am vrut sa salvez lumea - am avut ce am avut cu primul sarut biggrin.gif sa fie el cu cineva la care tin si nu asa intamplator ca "s-o fac si p-asta"...
Dupa...gataaa
Anime-urile nu au o influenta prea mare asupra mea...doar ca..vazand anumite anime-uri (Fruits Basket) imi doresc sa fiu mai buna si mai intelegatoare cu cei din jur, mai saritoare, sa incerc sa-i cunosc mai bine pe cei din jurul meu,sa-mi fac mai multi prieteni..dar nu ma tine mult....revin la ideea de putini si buni, pentru ca nu am rabdare s-o iau de la inceput...
Dpdv al look-ului nu am fost si nici nu sunt influentata de ce vad in anime-uri...
Singura expresie care a trecut din limba japoneza in vocabularul meu curent este ja ne...si atat, chiar daca mai sunt si alte cuvinte pe care le stiu, nu le flolosesc...
In concluzie, anime-urile sunt un mod placut de a-mi petrece timpul...si cam atat... rolleyes.gif
crayven
Cred ca pot sa ma compar cu hipiotii din '70 in cautarea unei "alternative"
Daca e asapoate nu e chiar buna directia asta...dar pana acum nu am observat efecte negative..doar colegii care s-au saturat de "obsessia" mea tongue.gif
Sau poate suntem atrasi de Japonia in general pentru ca e..."acolo" si e ceva diferit?
Acuma daca ash gasi unde sa invatz si japoneza ( deja am innebunit pe cei din jur cu intrebari sad.gif ) chiar ca sunt fericit biggrin.gif
lumiere_ina_2005
Influentza......hmmmm...sa ma gandesc....Dap,animeurile au avut o destul d mare,desi nu's fana d mult timp.Cel putin Sailor Moon,la vremea ei,m-a facut sa-mi doresc sa salvez lumea.Dup-aia mi-a trecut biggrin.gif .Cred k am devenit mai open minded;anime-urile m-am facut sa gandesc in profunzime,sa analizez lucrurile nu doar la suprafata,ci sa "cobor in adancul lor" (nu-mi vine sa cred k am scris asta,cred k noptile nedormite incep sa-si spuna cuvantul! ).Am capatat un anumit interes in legatura q cultura jap.;shi yo ma trezesc uneori salutand/spunand la revedere in lb. jap.Nush altii,dar parintzii mei mai au putzin shi se interneaza la 9 din kuza muzicii jap kre "urla in difuzoare,a desktop-ului q Inuyasha,a serilor petreqte in fata TV-ului urmarind A+,shi mai ales din kuza "lb. TAMPITE"-ii citez p ai mei-.Very sad,no??? sad.gif Fericita e ruxi,k doar isi vopseste parul in albastru!Yo am,d vreo 2 luni,o obsesie pt frizurile manga,doar k ink nu m-am hotarat pt kre sa optez.Dak are kreva sugestii shi binevoieste sa ma scape d agonie,as fi very happy.Ok....inchei aici....trag un pui d nani si revin! smile.gif
selen_dom
Influenta prea mare asupra mea n-au, doar ca multe din desenele mele au ceva din anime-urile vazute, am reusit s-o conving pe mama ca macar cand oi fi la liceu sa pot sa-mi fac suvite mov, daca nu tot parul biggrin.gif .Si de cand ma uit la anime-uri visez cu ochii deschisi(uneori cand ma plic de teme), dar mi-ar placea sa ma influenteze Kaleido Stage pe bune, ca am amre nevoie la scoala:cry:Si pe deasupra sunt o buna inspiratie in designul vestimentar.
aimee
Te transpun intr-o alta lume. Acolo toate problemele zilnice dispar ca prin farmec si incepi sa visezi la salvarea lumii, la binele suprem, la magie...Numai eu stiu de cate ori mi-as fi dorit sa ma teleportez.... biggrin.gif Si brusc ma trezesc la realitate...Trebuie sa ajung la serviciu, la facultate....Si abia astept sa ma intorc in aceasta lume fantastica. Va pup pe toti! Noapte buna!
Moonsparkle
Anime-urile ma influenteaza doar in masura in care ma binedispun, dar nimic mai mult. Eh, is o schimbare de la everyday life, asa ca sunt tot timpul bine venite. happy.gif
waste
Daca ma influienteaza? Sigur ca da. Datorita lor am aflat o gramada de lucruri de care habar n-aveam, mi-am imbunatatit engleza si nu sunt un criminal in serie. innebunesc daca trece o saptamana fara sa vad cel putin un episod dintr-un anime sau macar o secventa. Ele sunt medicamentul care ma tine departe de rele. tongue.gif
haruhichan
wow, sunt kind of late, din catevad, cu postul tongue.gif dar oricum , asa cum zice a friend of mine. arriba el anime biggrin.gif seriously now, inca nu-mi vine sa cred cati oameni se uita la animeuri ,intr-un timp credeam ca sunt isoalted weird case si acu ma simt ca intr-o comunitate:)
yukinon
he he , tre sa fac eforturi la facultate sa numi scape cutarica-chan , gomen, ureshiiii , ganbatte ne , matte , itekimas , nani o... si mai ales BAKA!!!

pe langa acest mic prejudiciu am capatat mare interes pt cam tot ce e japonez , am fost si la festivalu de film asiatic pt prima data si am incercat mancare jap la ultimu etaj la Unirea - nu faceti greseala asta , ce servesc aia acolo e necomestibil...
elpreda
Deci acuma sa spun si io asa sincer animeurile m-au schimbat complet.
Gandesc diferit, de fiecare data cand intalnesc o persoana noua ma apuc sa vorbesc de anime si nu-o las pana n-o conving sa incerce sa se uite, mi-am lasat parul lung, stau cu 5 ore mai mult la calc decat inainte si m-au facut mult mai linistit, adik dintr-un "brawler" au scos o pesoana care sta la locul ei, vorbeste mai putin si e chiar timida. Ce sa zic nu stiu dak schimbarea e buna sau nu, dar nu as ezita nici o sec sa recomand cuiva sa se uite la anime. Si era sa uit cel mai important lucru: m-am apucat sa invat si eu japoneza.
mariska23
animeurile m-au influentat destul de mult, imi ocupa foarte multe ore din viata (desi ar trebui sa invat ... mai ales anul acesta) si nu cred ca as putea trai fara anime ... cel putin acum.
din cauza anime-urilor folosesc numeroase cuvinte japoneze din gresala, ascult foarte multa muzica japoneza si am inceput sa influentez si alte persoane cu gandirea mea ciudata si mai ales i-am facut sa fie addicted de anime ...
I simply love Japan ... and one day i'm gonna go there! wink.gif
Raziel
QUOTE(ruxi @ Mar 12 2004, 05:35 PM)
lol, da, am. dar nu obisnuiesc sa-mi pun pozele pe forumuri  :wink: . oricum culorile de par din animeuri sunt bestiale si aplicabile si in realitate.
*



now that's something biggrin.gif tongue.gif si nu mai va minunati baieti atata ca am mai vazut destule fete(fani-anime) care aveau o culoare "unica" la par biggrin.gif rolleyes.gif

Edit:anime-urile au avut un rol oarecum important in viata mea dar nu crucial blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.