Nume: Spice and Wolf (Ookami to Koushinryou)

Link (spoiler free): ANIdb

Media: Doua sezoane (13 + 12). Sezonul 2 are un OVA care ar trebui sa fie vazut ca episodul 00 al sezonului doi, si anume: Wolf and the Amber Melancholy.

Sursa de inspiratie: Serie de Light Novels.


Rezumat

Kraft Lawrence (Spice) is a travelling medieval merchant, who finds a 600-year-old pagan harvest deity named Holo (Wolf) in his wagon one night. She begins travelling with him, and her wisdom helps increase his profits. But her true nature draws unwanted attention from the church. And so their story begins....

Prima Impresie

Am vrut de mult sa ma uit la acest anime din mai multe motive. In primul rand, fiindca mi-a fost recomandat (si pe aceasta cale, zic un calduros: Arigatou! biggrin.gif ); in al doilea rand, I'm a sucker for nekomimi, chiar daca in acest caz, tehnic, sunt ookami-mimi...dar sa nu lasam formalitatile sa ne opreasca. Al treilea motiv ar fi faptul ca anime-urile (bune) cu lupi sunt rare. De tot. Si de vreme ce, in opinia mea, nu exista animal mai frumos ca un lup, va puteti imagina entuziasmul meu cand am gasit seria aceasta in format 1080p.

Storyline

Povestea, in sine, nu va castiga niciun Oscar: un negustor intalneste o zeitate pagana care ii poate aduce noroc si prosperitate, asa ca o ia cu el (plus, she was naked tongue.gif ). Dar, ceea ce m-a impresionat cu adevarat a fost dialogul si "chimia" dintre Holo si Lawrence. Replicile dintre ei, "teasing-ul" pe care il practica Holo in momentele ei "cute", precum si discutiile destul de exhaustive asupra economiei de piata sunt de-a dreptul geniale.

Intr-adevar, acesta este un anime "tare-n-gura", daca imi permiteti expresia.

Cu toate acestea, Spice and Wolf este mai mult de atat. Personajele principale au, cum am zis, o relatie foarte interesanta, dar tocmai aceasta relatie este deliciul anime-ului. Sa nu uitam ca vorbim despre un romance anime. Iar povestea de dragoste din cei doi este cum nu se poate mai delicioasa: cu suisuri si coborasuri, cu momente in care crezi ca totul s-a terminat intre ei, cu scene extrem de "kawaii"...Pur si simplu, vezi cum se dezvolta relatia dintre cei doi de parca ai urmari un puiet care devine, incetul cu incetul, un copac masiv.

Animatia

Pentru o serie facuta in 2008, animatia este peste medie. In special, background-ul este fantastic. Tin minte o scena in care Holo era intr-un lan de grau, care efectiv stralucea ca aurul. Bineinteles, recomand varianta 1080p. Cu toate acestea, pe alocuri, animatia mai schioapata, in special in scenele in care este prezentata o piata sau ceva cu multi oameni. Ca sa nu mai spun de transformarile lui Holo: zici ca explodeaza.

In fine, isi face treaba foarte bine si in acelasi timp nu te distrage de la dialog cu eye-candy inutil. Sincer, nu am mai vazut asa replici lungi de la Ergo Proxy sau Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. Uneori a trebuit sa opresc ca sa pot citi (si pricepe) totul. And I read fast!

Muzica

Muzica este un mix de vioara, fie solo, fie insotita de pian sau cimpoi. De asemenea, in unele momente urechile mi-au fost delectate de o piesa de opera foarte interesanta. Acest mix se vede mai ales in scenele dramatice, unde sunetul acut al viorii combinat cu situatia in sine, chiar iti creeaza o senzatie de nervozitate (nu ma refer ca te enerveaza, ci ca te agita. In sensul bun biggrin.gif ). Pe mine, cel putin, m-a facut sa ma foiesc pe scaun si sa imi ajustez castile de mai multe ori.

In restul scenelor, muzica este destul de insipida, dar ii dau nota de trecere pentru momentele dramatice.

Personaje

In afara de cele doua personaje principale mentionate anterior, mai apar si altele, de vreme ce povestea este, intr-un fel, pe capitole. Dar relatia celor doi cu ele nu este atat de aprofundata, in principal datorita lipsei de timp, astfel ca motivele si dorintele acestor personaje secundare raman doar superficiale, neexplorate suficient. Ma rog, sunt doar 13 episoade pe sezon, asa ca e de inteles.

In schimb ma bucur ca nu au facut rabat la dezvoltarea lui Lawrence si Holo. Cu toate ca, character developmentul este mai incet ca CFR iarna, el exista (ca CFR iarna). Dar nu m-a deranjat prea mult treaba asta din mai multe motive: chiar daca accentul nu este pus pe dezvoltarea personajelor in sine, relatia lor este o alta mancare de peste. Cum am spus, creste vazand cu ochii. smile.gif

Concluzie

Intr-un final, nu pot sa spun decat ca il recomand tuturor celor care vor o poveste de dragoste adevarata. Aveam nevoie de asa un anime dintr-un motiv foarte simplu: este altceva. Sincer, toate anime-urile de romance (mai putin Clannad, Kanon si Air....si, poate, Love Hina) pe care le-am vazut in ultima perioada au un male lead care se impiedica de un fir de par pubian, cazand apoi, din intamplare, cu capul exact intre cracii fetei careia nu are co**e sa ii marturiseasca iubirea, urmand ca mai apoi sa fie lovit fie de acea fata, fie de prietena ei mai masculina care si ea este indragostita de male lead, numai ca nu vrea sa recunoasca (*cough*tsundere*cough*) etc etc etc.....you get where I'm going. dry.gif

Nu spun ca nu imi place genul acela de anime. M-as minti pe mine insumi biggrin.gif. Dar, este revigorant sa vezi, cateodata, o poveste frumoasa, matura: cu umor cand si cat trebuie, cu momente tragice unde si cum trebuie si cu un strop de nekomimi. :smile:

Pentru Spice and Wolf am un singur cuvant: biggrin.gif "Goukaku!" biggrin.gif

De unde puteti face rost de el?

De aici si aici.