Vroiam sa incep prin a comenta (adica, mai degraba, a acorda un 'seal of approval la tot lol) postul lui nezumichan, dar revin mai tarziu.
Deocamdata, ca introducere, citez urmatoarele:
"Cause I loved it so much and nobody else is just as excited as I am laugh.gif Ce-i drept, eu l-am vazut pe tot odata, probabil si-ar fi pierdut din savoare daca il vedeam cat era ongoing." (nezumichan, 7th post)
*fangirl squeal* I NO RITE?
Bine, s-o luam usor..ahem... ce pot zice e ca nici eu nu o puteam spune mai bine. Eu una, oi fi eu mai proasta decat toata lumea sau nu, dar de obicei apreciez mult mai mult un anime decat toti ceilalti care-i vad toate defectele. (defecte din punctul lor de vedere ^^) Mie mi-a placut rau rau, da rau de tot animeul asta. L-am vazut imediat si urgent pe tot. Nu stiu daca tot datorita faptului ca l-am vazut si eu pe tot odata. Nu prea ma uit la ongoing-uri ca sa pot spune. Dar mie mi-a placut si basta! Si, ca o atentionare pt toti care nu prea agreeaza [atentionare pt tipul postului meu], mi-a placut, nu asa, nitel, ci foaaarrrttee mult. xd
Apropo, urmeaza fara indoiala
SPOILERE, asa ca sa nu ziceti ca nu v-am anuntat. Nu stau sa acopar fiecare cuvant ca iese ciudat rau.
Acum, sa ma duc dupa citate de la Tessa, in postul nr 9:
-
"Iar Dog keeper e baiat desi arata ca o fata..." Acum nu dau cu parul, dar din cate am inteles eu, Inukashi e fata. La inceput n-am stiut ce sa cred asa ca nu mi-am format o parere. M-am saturat de trap-urile care m-au tot 'outsmart-at". Dar in episodul in care ea (o sa folosesc femininul) se preface a fi..uhm..domnisoara de companie, sa zicem mai frumos (atunci de-l prind pe-ala de lucra la institutia de corectie sau cum ii zicea locului ala), Rikiga zice "cand sunt mici, nu conteaza daca sunt fete sau baieti" smth along those lines. Toate normale. Aici am zis si eu "deci era baiat pan' la urma?", dar cand Shion o urmareste dupa ce ea fuge din camera aia, si vrea sa-i puna mainile (el) pe umeri(i ei), el zice ceva care exprma faptul ca incepe sa creada ca e fata. Lasand la o parte faptul ca arata foarte 'firava', faptul ca s-a speriat asa de tare cand nenorocitu' ala o tot atingea mie mi-a dovedit ca e fata. ^^ Asta si indoiala lui Shion.
poti spune ca asa se anuleaza putin si ideea "the typical fanservice that's apearing in shounen-ai" [because she's a girl]. Also, mie nu mi se pare ca numai un shounen-ai tre' sa aiba grafica frumoasa. Eu vazusi destule frumoase rau care nu-s.
-
Mie mi se pare ca se incadreaza foarte bine in tiparul: cool mean guy + weak cute guy...[...]Aici ma leg si de ce a zis nezumichan (scuze, nezumi-chan xd), cum ca
E un luptator cu sange rece, dar pasiunea pentru muzica si actorie ii evidentiaza . Ceea ce vreau sa spun e ca Nezumi nu este obisnuitul 'cool guy', si in anime ni se arata, mi se pare mie destul de clar, contrariul. Mie Nezumi mi-a parut un baiat normal, foarte cute (faceti-va ca n-ati auzit asta) si inocent (cu atat mai inocent cu cat nu a dus o viata normala, deci ai putea spune ca intr-un fel i s-a pastrat inima de copil? ^^ lol asta e doar spusa asa la-ntamplare, caci prin ce-a trecut ce inima de copil..; oh, and, that crying scene really proves it all XP), a carui personalitate tinde spre spre tipul mai distant, dar asta pentru ca i-a cerut-o situatia in care se afla. Datorita faptului ca l-a intalnit pe Shion, nu s-a transformat in personajul tipic, "cool & mysterious" (sincer nici nu-mi vine-n minte vreun bun exemplu de astfel de personaj in momentul asa ca sa fac comparatia). Shion a trezit din nou inlauntrul lui Nezumi acel sentiment uman. El se cam inchisese in sine din cauza ca a fost dus in locul ala si cine stie ce experimente au facut aia pe el, dar dupa ce l-a intalnit pe Shion si a vazut bunatatea lui (Shion este foarte destept, dupa cum stim cu totii, asa ca nu a facut gestul de bunatate asa, din naivitate sau altceva, era constient de riscuri), probabil ca s-a dezvoltat (pe plan psihologic, vorbind---mintal[?]) cu acel 'exemplu in minte, asa ca oricat de rau ar fi vrut sa fie, eu zic ca n-ar fi reusit sa devina. Ce
vroiam sa spun este ca Nezumi nu e your typical character, dar mi-a cam scapat ideea din mana. De ce trebuie ca ideile mele sa ia forma unor pesti alunecosi intotdeauna?

Cat despre Shion, ce pot sa spun..nu-mi vine nicio idee in minte. E adevarat, il poti categoriza ca un personaj principal obisnuit, caci astia cu 'nu vreu sa ucid pe nimeni' etc sunt destul de intalniti, dar, pe langa asta, Shion are si felul lui de a fi unic. Eu zic ca n-am mai intalnit un astfel de personaj. Adica, multi cu 'nu ucid pe nimeni', dar nicunul ca Shion. Si toate prin cate a trecut il diferentiaza de ceilalti, normal, dar acum mintea mea devine confuza asa ca inchei ideea. Oh si da, Shion nu e slab. Desi poti spune ca trebuie mereu aparat de Nezumi, asta e numai cand e vorba de lupta. Cu pumnii/armele. Dar Shion stie sa se descurce si singur si are calitati care il ajuta mult.
Ideea cu orasul care nu e ceea ce pare a fost bine dezvoltate si prezentata, dar e fumata. Adica...nu stiu, eu am mai intalnit-o in multe filme/anime-uri Hmm..aici devin din ce in ce mai subetiva, dar eu nu cred ca, daca o idee este deja "fumata", inseamna ca nu mai e buna. E ca si cum eu nu as stii ca exista vreo poveste despre extraterestri (luam un exemplu simplu), si as scrie una, ca mai apoi sa aflu ca existau zeci de povesti la fel. Doar pt ca altii au facut-o deja, de ce sa imi pierd eu toate sansele de a fi apreciata pentru povestea mea? (zicem ca e o poveste grozava) Bine, aici e mai mult o chestie din suflet asa ca nu pot sa o explic. Dar mie mi se pare ceva de genul "a judeca o carte dupa coperta"
De Safu nu zic nimic pt ca nu prea mi-a placut fata la inceput (desi n-aveam nimic cu ea, era fata buna, totusi ma cam deranja), da nu vreau sa cad in eronata situatie "mie imi place personajul x, deci il vobesc de bine, dar pt ca nu-mi place y, vorbesc numai urat despre el, ba il si compar cu x ca sa-l ridic si mai sus pe x"
Si despre parerile personale, ca si "it's too gay/shounen-ai" (vorbesc despre trei useri aici

), nu imi voi exprima vreo opinie caci fiecare crede cum crede. Mai ales ca eu fac parte din 'the dark side'. I quite enjoyed the scenes. Like, really. =)))
Oh, despre partea cu fanservice-ul: "nu are" vs "are semnificatie", ce-ar fi sa incadram la mijoc si sa zicem ca producatorii au zis: "Iete ba, omoram doi iepuri dintr-o lovitura" si l-au facut si d-aia, si d-aia. Eu nici nu ma pot hotara, mi se pare mai mult ca are inteles, totusi, pt ca un anime cu fanservice ar fi mai degraba unul care are scene 'in plus' cam in orice moment, de exemplu, desenezi personajul mai "sexy" in nu stiu ce scena, desi nici n-aveai nevoie, doar asa ca sa ademenesti vizionatorii, dar pe de alta parte ai putea si spune ca sunt fanservice. Ca pan' la urma, orice scena care duce spre romance (si alea ca in haremuri, si alealalte) poate fi numita fanservice,depinzand cum sunt prezentate.
Despre chestii pe care le-a spus nezumichan, caci am si eu de comentat despre ele

- Al doilea spoier al lui nezumichan e total seal of approval. Mie mi-a facut sa-mi tresara inima si momentul in care major spoiler!!!!

Shion i-a intins mana lui Nezumi in ultimul ep, dar este impuscat, si totusi Nezumi, care abia mai putea sa ramana constient, ii prinde mana si cade impreuna cu el.

- Inversarea de roluri mi-a pus si mie un zambet pe fata, ce zambet, direct ranjet oripilator de multumire/fericire. Cred ca am un 'soft spot' pt asa ceva. M-a impresionat un astfel de moment si in House of the Five Leaves (< omg i forgot the japanese name)
- Despre ultimul spoiler: Tipul ala mi s-a parut suspect si mie , dar spre mirarea mea, nu a fost un personaj rau-intentionat. poate doar daca eram in locul 'proprietarilor' orasului.
Another big spoiler ahead!!: Mie mi-a placut cum au facut acea...parte? idee? cum vreti sa-i spuneti. Faptul ca Safu, in momentul in care a devenit una cu Elyurias, a vrut sa-si indeplineasca acea dorinta de a-l mai vedea o data pe Shion, iar cand afla de visul pe care Shion il avea de a distruge peretele dintre No 6 si lumea de afara, a vrut sa faca in asa fel incat Shion sa isi vada visul implinit. Aici da dovada de sentimente profunde fata de el.[Si faptul ca peretele a fost chiar daramat, la prpriu, mi s-a parut o idee buna]. Si pot spune si ca reinvierea lui Shion ar fi putut fi 'facuta' numai pentru scopul final, acela de a-i arata lumea lui Shion in momentul in care va ajunge in starea pe care o dorea el. (by the way, trebuie sa mentionez ca animeul asta m-a facut sa ma simt ca intr-un roller coaster mai ales in ultimul ep, cand mai intai ii lasa in viata pe amandoi>happy ending, apoi il ranesc aproape fatal pe Nezumi de am crezut ca moare>very sad ending, apoi imi dau o speranta pentru un sfarsit fericit cand Shion il trateaza pe Nezumi> hopefully happy ending, apoi mi-l ucid de-a binelea pe Shion, eu am tot sperat ca e inca in viata sau ceva> very sad ending, apoi Nezumi vrea sa moara impreuna cu Shion> holy cow! tragic, romeo&juliet ending!! ;A; sobbb. In momentul ala, nu ma asteptam sa-l invie pe shion, dar imi tot ziceam, nu se poate sa se-ntample un miracol si sa-nvie? Cantaream faptul ca fiind imposibil, desi exista fiinte ca Elyurias si animeul nu este total realist cu privire la 'puteri supranaturale' sau ceva de genul, chiar nu ma asteptam sa fie posibil sa adauge asa ceva. Credeam c-ar fi prea mult. Ah, si apoi mi l-au adus din nou in alt stagiu, de 'almost sad ending', pt ca atunci cand s-au despartit cei doi am avut impresia ca se despart pt mult timp, ca si cum "poate ne vom mai intalni vreodata, undeva,
cine stie" , dar mi-am dat seama ca probabil s-au despartit pentru ca Shion urma sa mearga in cautarea mamei lui, iar Nezumi urma sa il astepte.
Oh, da, si aici gasesc ceva care ar putea cadea in categoria "inversare de roluri" (desi nu e corect spus asa nu pot spune altfel): biletul in care Nezumi ii spune mamei lui Shion ca ii va face sa se intalneasca si ultimele cuvinte ale lui Shion in care spune ca se vor reintalni (el si Nezumi), din cate imi amintesc, in japoneza spune la fel, dar nu mai stiu cum era.
PS. one last thing: Scena dansului a fost, cred, preferata mea dintre toate. 1. pentru animatia aia grozava, nu am putut sa nu ma gandesc din nou "cat de grozavi sunt japonezii" (pt ca se vedea perfect faptul ca unul se pricepe iar celalalt nu se pricepe la dans). 2. a fost o scena foarte frumoasa, care, unlike some alice in wonderland or anything else, parca m-a dus intr-o lume magica, asa putin. ^^
PS2: N-am citit toata porcaria asta inca, asa ca nici eu nu stiu ce am scris. Si, imi cer scuze pt orice sentimente de ranchiuna trezesc =)) Chiar imi cer.
Edit: nezumichan, your last post made me cry a river!! of happiness!! ;w;