Esti fan Manga? Esti pasionat de Japonia si cultura japoneza? Atunci te invitam la concurs!

Castiga un loc in Tabara de creativitate din aceasta vara, organizata in perioada 10-17 august 2011 de Centrul de Studii Româno-Japoneze (CSRJ) în colaborare cu agenţia de turism “Free Spirit”, cu sprijinul J-Wind Creative Consultants şi al Universităţii Româno-Americane.

user posted image

Ce trebuie sa faci?
- sa cauti in jurul tau (pe strada, acasa, printre prieteni, la munte, la mare...oriunde... ) un… personaj manga si sa-l fotografiezi intr-un mod cat mai creativ
- sa trimiti fotografia impreuna cu o mica explicatie a creatiei tale la adresa de e-mail: office@csrj.ro

Castigatorul va fi desemnat pe 2 august, iar si numele sau + lucrarea vor fi afisate pe www.csrj.ro.

Juriul este alcatuit din: Cristian Botea (fan manga si anime, organizator evenimente de profil), Ruxandra Tarca (organizator evenimente de profil), Andrei Tanase (fotograf), Serban Georgescu (J-Wind) si Bogdan Oprean (CSRJ).


Despre Scoala de vara:

Centrul de Studii Româno-Japoneze (CSRJ) în colaborare cu agenţia de turism “Free Spirit” organizează, la Gura Humorului (judeţul Suceava), în perioada 10-17 august, Tabăra de Creativitate „Bucovina – sursă de inspirație”

Evenimentul, organizat cu sprijinul J-Wind Creative Consultants şi al Universităţii Româno-Americane se desfăşoară în Bucovina vechilor mănăstiri, un spaţiu propice pentru îndeplinirea scopului taberei şi anume cultivarea creativităţii participanților.
Cursanţii vor urma o serie de seminarii și cursuri menite să le stimuleze creativitatea, pornind de la familiarizarea cu elemente cultural-economice ale societaţii nipone. Dintre aceste cursuri nu vor lipsi cele de: antropologie culturală, de fotografie, de marketing, dar nici cele de diplomaţie şi afaceri internaţionale.
Astfel, participanţii, pasionaţi de Japonia şi tot ce înseamna ea vor avea posibilitatea de a păstra contactul cu limba şi cultura Ţării Soarelui Răsare.

Partea practică a şcolii de vară va consta în ateliere, în cadrul cărora cursanţii, grupaţi pe echipe, îşi vor testa cunoştinţele dobândite prin realizarea unor proiecte legate de tematicile cursurilor studiate.
Tabăra de creativitate a CSRJ va cuprinde şi un curs de iniţiere în Aikido (arte marţiale japoneze) care va întregi activităţile de omogenizare a grupului.

Cursanţii vor beneficia şi de momente de relaxare combinate cu vizite la obiective turistice din judeţul Suceava precum: Cetatea de Scaun, Salina Cacica şi la renumitele mănăstiri bucovinene: Văratec, Agapia, Voroneţ, Putna, Moldoviţa, Suceviţa.

Costul taberei este de 950 de lei/persoana şi cuprinde: şapte nopţi de cazare cu program complet de masă. Suma poate fi achitată de cursant în două tranşe, ultima tranşă urmând a fi achitată până în ultima zi de înscriere. Data limită de înscriere în Tabăra de Creativitate „Bucovina – sursă de inspirație” este marţi, 2 august 2011. Rezervările nominale se pot face la telefon: 0372.120.185 şi prin e-mail: office@csrj.ro, iar înscrierile se fac la sediul Centrul de Studii Româno-Japoneze (Universitatea Româno-Americană,
Bulevardul Expoziţiei, nr. 1B, sala 322, etaj 3,Sector 1, Bucureşti)
.

Mai multe informaţii despre programul taberei se pot găsi pe: http://www.csrj.ro/noutati.html

Despre juriu:

Cristian Botea

Fan înrăit anime şi manga din 2005, Cristian Botea (cunoscut în comunitatea românească de profil cu nickname-ul de Reactive) a acumulat o listă impresionantă de serii văzute şi citite până în prezent. A lansat unul dintre primele bloguri de ştiri din lumea anime şi manga din România, iar din 2008 se implică activ în comunitate. A început ca voluntar la Otaku Festival 2008; în 2009 a făcut parte din juriul concursului de cosplay de la Nijikon; în 2010 a co-organizat mai multe evenimente cu tematică otaku în Bucureşti, iar în prezent este membru în echipa de organizare a Otaku Festival şi membru activ în echipa Nijikon. În plus, este editor la revista Otaku Magazine şi coordonator de conţinut la revista Cosplay Gen.

Ruxandra Tarca

Pasionată de animaţia japoneză încă din anii ’90, face parte din grupul care a organizat primele evenimente cu tematica anime-manga din România, în care a rămas până în prezent. Membru în echipa de organizare a Otaku Festival, membru activ al echipei Nijikon (unde a fost şi membru al juriului la concursul de cosplay al ediţiei din 2009), co-organizator (alături de Cristian Botea) al mai multor evenimente cu tematică otaku în Bucureşti, este, de asemenea, redactor-şef la revistele cu distribuţie internaţională Otaku Magazine şi Cosplay Gen.

Andrei Tanase

Fotograf, specialist in marketing online si comunicare, Andrei Tanase este autotul mai multor expozitii si lucrari deosebite in domeniul artei fotografice din Romania. Axat pe portrete, fotografie de fashion si de eveniment, Andrei este unul dintre cei mai creativi artisti ai momentului.

http://www.andreitanase.ro/
http://tanaseblog.wordpress.com/