Anul aparitiei: 2011
Gen: dementia, SF, seinen
Nr. de episoade: 24 [momentan e inca ongoing, 6 aparute pana acum]

Povestea se intampla in Akihabara, unde Okabe Rintarou, care se prezinta drept Hououin Kyouma "za mad scientist" asista la o crima in timpul unei conferinte despre calatoria in timp. Confuz de toata situatia ii trimite prietenului sau un mail cu cele intamplate. Nu la scurt timp dupa, in lumea lui se produce o "ruptura", iar timpul este alterat. A doua zi afla ca persoana care ar fi trebuit sa fie moarta traieste, iar conferinta la care s-a aflat cu o zi inainte a fost de fapt anulata. Cea mai mare surpriza o are in momentul in care afla de la prietenul sau ca trimisese acel mesaj cu 5 zile in urma. Toate acestea s-au intamplat datorita faptului ca prietenul sau avea telefonul contectat langa un cuptor cu microunde pe care acestia l-au proiectat ca sa trimita lucruri inapoi in timp, proiect lipsit de succes pana in moemntul respectiv. Acum trebuie sa vada ce or sa faca cu marea descoperire mai ales din cauza unei organizatii denumite SERN despre care se zvoneste ca ar fi reusit sa creeze o masinarie similara inaintea lor si ca ar dori sa conduca lumea din umbra cu ajutorul acesteia.

Nu m-am putut decide daca sa-l introduc la SF sau la dementia, dar televizorul creepy cu alpaca cu cap de om la care se uitau m-a convins sa-l pun la dementia. This show it's freaking weird @.@. So, imi place latura psihologica a anime-ului. Personajele sunt destul de imature jucandu-se astfel cu timpul. Daca un singul mail in trecut a putut sa opreasca o crima si sa schimbe anul in care un calator in timp a ajuns initial, oare ce vor face restul mesajelor trimise de ei? Abia astept sa vad desznodamantul. I'm having hopes for soemthing mindfuck XD. Art design-ul personajelor e frumos, dar culorile sunt sterse, intunecate, oarecum potrivite cu actiunea in sine, dar putin obositor de urmarit.
Actiunea se misca putin cam lent, multe secvente mi se par inutile si chiar ma intreb daca vor avea vre-un rost in viitor. Op si Ed nu m-au impresionat suficient incat sa nu dau skip peste ele.
Momentan pare un anime interesant, creepy, but worth it