http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6662
Cu un fundal muzical superb,o poveste decenta, personaje interesante, umor bun si multa atentie la detalii si dezvoltarea personajelor e usor sa sari peste partile sub standard cum ar fii sange inexistent ,mortii aproape inexistente (sunt cateva dar rare), Natsu fiind solutia suprema dupa ce isi ia bataie (what else is new?), lungirea scenelor de lupta cu pregatiri de atacuri, intotdeauna e un bad guy mai mare si inca cateva. Dar, nu e singurul care face asta(pana si in Stargate stiai ca SG1 o sa castige) si ce conteaza (in cazul de fata, drumul parcurs nu sosisrea) este facut cu cap.
Ni se arata de ce personajele se comporta cum se comporta si le vedem cum evolueaza si se schimba. Si ce daca nu moare nimenii si toti au sansa sa se reformeze, nu asta e una din ideeile centrale ale animeului? Si daca rezultatul devine din ce in ce mai repetitiv se balanseaza cu evolutia personajelor si multitudinea de personaje introduse. Ramane de vazut pana cand, dar dupa 69 de episoade eu nu am decat o plangere: De ce nu e episodul 70 gata?

Cred ca e cel mai aproapiat anime care poate sa emuleze succesul Stargate SG 1 sau DBZ.
(Pana la urma nici Batman nu omoara criminalii cu care se bate.)
Nu e pentru toata lumea, dar 4 episoade tot as zice sa vedetii, poate o sa va placa.