Group: Root Admin
From: Berlin
Member No.: 4
Am citit recent topicul "What Does An Otaku Do For A Living?" si am observat ca multi dintre cei care au postat acolo au joburi "related to programming".
De mult am vurt sa deschid un topic si sa va intreb: "Can you code ?" (any detailed information like "the College you went to, what languages you know, what kind of programming you do" is welcome)
Stiu doar chestii banale in C... Am incercat si putin Python. Dar merg mai departe pe hardware, nu e de mine programarea.
Edit: Chestia e ca am facut liceu tehnic si nu am facut programare in liceu, iar acum am terminat anul intai la calculatoare la politehnica din TM. Am prins usor inceputul, primul semestru am incheiat cu 10 la programare... dar in semestrul 2 deja devenise greu.. cred ca am 8 sau 9.. si nota va merge in jos de aici. Asa ca ma orientez pe hardware.
Am o licenta in informatica, si acuma ma chinui sa imi termin masterul. In general programmez in Java si ma ocup de Semantic Web si Cheminformatics R&D. Am lucrat si cu C/C++ , Pascal, Prolog si PHP.
La UPT, cand vine vorba de AC si ETC, anul II e moarte. Ma bucur ca am scapat de el, erau perioade in care nu aveam deloc timp de mine. In sfarsit ma pot concentra pe alte chestii.
Si sa trecem la programare. Am invatat C, C++, C#, Java si Assembly. Mi-am bagat doar de curiozitate nasul in Python. In liceu imi placea foarte mult programarea, dar din moment ce modul meu de gandire incepea sa o ia in directia programatorului, adica rupt de realitate, mi-am bagat ceva in ea de programare si m-am hotarat sa o iau spre ETC. Nu regret deloc decizia luata.
Assembly-ul mi-a placut foarte mult. Era direct la obiectul, direct, fa aia, aia, aia, nu ca la celelalte limbaje de programare pe care le-am studiat, unde parca te rugai de ele sa faca ceva, doar daca doresc si nu au ceva mult mai bun de facut precum nimic.
Group: Members
Member No.: 9.908
Ce pot sa spun, fac Contabilitate-Informatica si ca limbaje de programare ma descurc cu visual basic, python l-am inceput sa-l studiez anul trecut, auto-it(daca se poate considera asa ceva lol), ceva DarkBASIC(inceput de studiat dupa o gluma a unui prieten hehe) si limbajele web precum php, javascript etc etc... Cam atat :)
Group: Members+
From: romania
Member No.: 8.547
... am trecut prin visual C++ , prin C# , pascal , si anul viitor o sa fac Java ,...., dar nu am priceput mai nimic din limbajele astea , s-a trecut mult prea rapid prin ele XD , acum ma chinui sa gasesc niscai coduri in XNA pt un joc pe care vreau sa il fac pt anul 4 la sfarsit >//> , dar cred ca ma las batut , ca nu prea gasesc nimic , asa ca voi face o animatie 3 D cu personajele pe care le-am facut pana acum XD
Active programmer here. Trecut prin cele istorice, ramas la Java. M-am jucat cu ceva Lisp si am ramas la Clojure - am ajuns sa scriu cod relativ fluent, dar nu suficient ca sa inlocuiesc Java in productie. Maybe one day...
Ranma, moar detail? Sounds intriguing...
KòT, cum merge python-ul? Am auzit lucruri faine despre el.
hihii hai sa ma laud si eu, desi nu am legatura cu programarea nevoia ma obligat sa fac tot felul de mici interfete si sisteme de achizitie a datelor folosind un limbaj vizual numit labview
rogueman999, dau detalii pe privat, nu cred ca e o idee buna sa apara apoi pe google cand cauta cineva detalli despre lucrarea mea de master. Stiu ca avem nevoie de SEO, but not of this kind :P
Anyway, nice to see other Javagrammers
Stiu ca e cam frunstrant limbajul din cauza verbozitatii, dar daca ai ceva experienta si sti ce libraries sa folosesti, e ok, poti sa-ti faci jobul bine cu el, pentru ca gasesti biblioteci opensource mai pentru orice. Mai ales in domeniul meu, Semantic Web, unde java domineaza absolut. La fel ca si in domeniul stocarii distribuite: Hadoop, si a search-ului: Lucene .
Apropo, anyone listenin to Javaposee ?
Oricum, cam putini programatori pe aici, what happened to all the other pipil ?
Mostly PHP (+html, css, mysql). Asta mi-a placut cel mai mult :D In rest.. am facut si C/C++ la facultate, am facut si Java, dar tot programarea web mi-a placut cel mai mult. Facusem si Pascal prin clasele V-VI, dar l-am uitat de atunci. Oh, si Prolog + VP-Expert, dar astea nu se pun, le-am facut doar un semestru, la sisteme expert.
hihii hai sa ma laud si eu, desi nu am legatura cu programarea nevoia ma obligat sa fac tot felul de mici interfete si sisteme de achizitie a datelor folosind un limbaj vizual numit labview
C'mon, acolo lucrezi mai mult cu drag'n'drop si cu setarea a cativa parametrii...
La fel ca wststreet, am facut 1 semestru de C++(defapt C cu cout si cin :lol:) la facultate, si 1 semestru structuri de date si algoritmi... in rest acasa am mai incercat sa invat python, php.. nu s-a lipit mai nimic de mine doar lucruri de baza, so no... i can't really code
LE: In anul 2 o sa fac 'Programare orientata pe obiecte', poate se prinde ceva de mine :)