Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Lupta pentru imaginea ANIME in Romania !
|
|
|
|
|
|
|
usagy |
May 26 2005, 10:36 AM
|
mad bunny
Group: Members+
From: Bucuresti
Member No.: 326
QUOTE(Kataracta) Fara suparare, dar de dat din gura sunt buni toti, sa zicem ca facem si dregem. Sa vad si eu pe careva ca face ceva cu adevarat si dupa aia mai vorbim. Subscriu la aceasta idee. Eu nu am vazut inca pe nimeni sa se lupte , asa cum scrie si postul, chiar noi aici nu facem decat o dezbatere inutila pe aceasta tema, pentru ca nu vad nimic sa se materializeze din asta. Si daca oamenii sunt "incuiati" si nu stiu prea multe despre ce inseamna anime, hentai...samd....este pentru ca nu i-a informat nimeni. Eu am inceput sa ma uit la anime din cauza seriei Sailor Moon pe care am vazut-o in liceu la televizor. Mi-a placut si am avut curiozitatea sa caut si alte animeuri, si asa am descoperit ca exista destule lucruri pe care nu le stiam si inca nu le stiu. Asa am aflat si de forumul asta, cautand pe net ceva despre anime in Romania. Curiozitate exista, trebuie numai sa fie declansata de ceva. Iar noi nu suntem uniti si destul de hotarati incat sa facem ceva. Astept sa ma contrazica cineva...cu fapte nu cu vorbe.
|
|
|
|
|
|
|
Marius |
Jun 5 2005, 09:02 AM
|
Newbie
Group: Members
Member No.: 1.458
|
Hmmm.. parerea mea ca felul in care sta acum treaba nu este atat de rau. Sa fim seriosi: trebuie sa ai un anumit tip de personalitate & mentalitate ca sa te poti uita la anime. Japonezii sunt un popor cu totul diferit de romani ( de asta a si prins la ei atat de bine ideea de Anime ), dar chiar si la ei otaku sunt priviti cu ochi nu prea buni ( uita-ti-va la Genshiken pentru cine vrea exemple ).
In romania curentul Anime este intr-o continua dezvoltare. Cunosc o gramada de persoane care s-au apucat doar de cateva luni de zile sa vizioneze Anime.. eu personal m-am apucat atunci cand am gasit la cineva in retea, intamplator, RahXephon... OK, majoritatea acestor persoane sunt genul care se uitau acum 10 ani la anime-urile de pe TVR - Sailor Moon, Candy Candy etc.
Voi vreti sa faceti ceva organizat.. sa convingeti televiziunile.. hmmm.. fiti seriosi, televiziunile din romania n-ar da anime daca nu ar fi siguri ca ar iesi ceva din publicitate, altfel nu ar merita. Sa ne uitam numai la ce emisuni dau.. gen Ciao Darwin, Surprize Surprize etc. .. eu personal nici nu as vrea sa vad episoade din NGE pe langa asa ceva.
Cum ziceam si la inceput, parerea mea este ca evoluam.. curentul underground ia amploare... si din partea mea cu atat mai bine daca ramane asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forbin |
Jan 26 2006, 11:37 PM
|
Abhorrent Admin
Group: Admin
From: (don't look behind you)
Member No.: 365
Convertirea nu se face prin munca de convingere ci prin cointeresare.
Daca mie imi plac animeurile, celor care ma admira li se vor parea macar interesante, pentru ca fac parte din universul meu. Daca insa sunt nepopular, prin faptul ca imi plac anime-urile fac reclama proasta genului daca ma bat cu caramida in piept ca imi plac.
Pe de alta parte, daca omul ajunge sa vada ceva ce il atrage, prejudecatile pe care le are scad in valoare si lasa loc experientei proprii.
Astea fiind spuse, eu unul am adunat cele mai interesante si addictive anime-uri pe care le-am putut gasi, si creez otakus unul cate unul :P Nu ii bat la cap cu "uita-te la anime", ci mentionez in treacat ca m-am distrat copios de pe urma unui anumit serial (faptul ca e anime il descopera ei later, daca ii intereseaza)...
Concluzia e - subtilitatea rulez. In fond, tuturor le plac anime-urile doar ca nu au descoperit asta inca... Si nici nu o vor descoperi daca ii bate cineva la cap.
|
|
|
|
|
|
|
IceJack |
Jan 28 2006, 12:24 AM
|
Palora, inactivist de partid
Group: Members+
From: here, dreaming of elsewhere
Member No.: 563
Sunt de acord cu Forbin,o sa fie mai multi iubitori de anime daca le sugeram sa se uite la anime prin subtilitati ("am vazut ceva aseara de am murit de ras") sau doar prin faptul ca noi o facem("Nu am vazut filmu de aseara. M-am uitat la anime") decat daca facem galagie si incercam sa ne impunem ideeile si preferintele asupra altora si asta (galagia) ar putea avea efect contrat: uitati-va la raspandirea manelelor de exemplu,cu cat mai multa lume a vb contra manelelor in public cu atati mai multi au inceput sa asculte manelele, pt ca 'nu ascult eu de ala cum fac restu oilor' Intr-un fel cred ca daca ar incepe cineva sa se ridice contra anime-urilor in public o sa vrea tot mai multa lume sa vada despre ce e vorba. Pt ca generatia noua nu vrea sa asculte de cea veche
Un obstacol in calea raspandiri anime-urilor il rebrezinta lipsa subtitrarilor in romana, pt ca aproximativ jumate din oameni nu stiu engleza,nu vor sa stie engleza sau prefera sa vada ceva subtitrat in romana (dublarile sunt o idee proasta)
Intr-un final nu ma intereseaza prea mult cati romani se uita la anime, prietenii mei ma plac asa cum sunt sau nu sunt prietenii mei. si e posibil ca daca o sa se uite mai multa lume la anime sa devina mai greu de procurat(dar asta intr-un viitor indepartat).
Eu unul,desi sunt un otak, mai mult o sa urmareasc raspandirea decat o sa ma implic la fel cum am urmarit si raspandirea game-ingului romanesc cu toate ca am fost(si inca sunt) un gamer, asa ceva nu se poate oprii, oricum nu imi iesea si nu imi iese mare lucru daca ma implic,eventual se mareste lista de ym si numarul persoanelor care ma irita
|
|
|
|
|
|
|
Vebby |
Jan 28 2006, 04:18 PM
|
Loaza absoluta
Group: Mod Sempai
From: Bucuresti
Member No.: 857
QUOTE(IceJack) Un obstacol in calea raspandiri anime-urilor il rebrezinta lipsa subtitrarilor in romana, pt ca aproximativ jumate din oameni nu stiu engleza,nu vor sa stie engleza sau prefera sa vada ceva subtitrat in romana (dublarile sunt o idee proasta) E ca si cum ai pune punctul pe i. Subscriu la ce a zis IceJack, si consider ca are absoluta dreptate. De exemplu, cunosc lume care se uita la A+ la animele care se difuzeaza, dar cand am incercat a le ofer anime din colectia personala, au refuzat pe diferite motive. Plus ca dublarea ar fi o crima. Cred ca ar fi cam greu sa convingi unii oameni ca anime nu sunt desene pt copii mici, pt ca in principiu la Tv ce s`a difuzat nu au fost anime serioase, ci serii pt draci d`astia mici. De aici se ingreauneaza treaba a arata lumii ce inseamna de fapt anime.
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|