Chat | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu | Ranma-kun: [17:38] Coyotee, there be Bugs, Dragon Bugs | MC Hammer: | Coyotee: [16:25] desu | spyderverr: [23:05] S-a dat ceva gratis pe 21 Jan 2020 ? )) | spyderverr: [23:05] Max online: 4238 pe 21 Jan 2020, 05:13 PM | Coyotee: [21:56] Haideti pe noul server discord: https://discord.gg /AkCDWvPcQD | Majin: [19:16] new discord server is in the works.prob tomorrow we`re gonna open it ! keep ya folks posted ! | Yoite-San: [11:02] merry belated xmas & happy new year |
| Arhiva |
|
 |
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Japonia in al doilea razboi mondial
kiatty |
May 12 2005, 07:09 PM
|
Incepator

Group: Members
From: iasi
Member No.: 1.299

|
QUOTE(Urfe) nu spun ca America nu, dar, sincer, aproape orice tara ar fi facut la fel, neavand nici o sansa cu alte metode.
.
sincer sa spun nu prea am inteles despre ce vb...te rog explica.Care sunt metodele?Sa faca ce la fel???
|
|
|
 |
 |
|
 |
Urfe |
May 13 2005, 04:16 PM
|
Veteran

Group: Mod Sempai
From: Brasov
Member No.: 23
|
Nu-ti plac quote-urile, nu? Scuze.
QUOTE nu poti cere viitorului sa-si ceara scuze pt trecut.
Probabil ca nu am inteles eu bine...
Ideea imi scapa. Caci daca o iau exact cum scrie, ar insemna ca fiecare 'iarta-ma' spus in lumea asta nu are nici o valoare.
De ce ar trebui sa isi ceara Japonia scuze? Pentru ca ar dovedi ca recunoaste atrocitatile, ca nu mai are aceeasi mentalitate macabra ca acum 60 de ani, ca se distanteaza de acele timpuri si constientizeaza gravitatea faptelor.
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
Zamo |
May 28 2007, 06:48 PM
|
*~*Zamolxe*~*

Group: Members+
From: Cluj
Member No.: 126
|
Asta inseamna razboiul : crime , acte lipsite de orice ratiune , atrocitati , etc , etc Nicio tabara n-a fost mai breaza decat alta , nu stiu cine cui ar trebui sa ceara scuze . Cum se zice , in razboi totul e permis ? Intr-un fel asa ii , ca in momente de criza si panica , si pericol ... nu te mai intereseaza decat sa-ti scapi pielea. Hai sa zicem ca Japonia , a fost motivul ca SUA sa intre in razboi , nu cauza. Cum zicea Zeri , SUA au beneficiat FOARTE MULT , din punct de vedere financiar si tehnologic de pe urma razboiului din Europa . Avand contracte de furnizat armament Aliantei ,deci si unele , cum sa le zic , presiuni din partea Angliei , Frantei , ca SUA sa se implice si militar in razboi ( si faptul ca alianta o cam lua in gura de la nemti) , ce s-a intamplat la Pearl Harbour,a fost motivul. QUOTE Hitler nu a fost o marioneta, el chiar a detinut putere. Doar ca a fost un prost frustrat a carui singura putere era sa incite la crima, bigotism, rasism si altele. Trikster , aici nu pot sa fiu de acord cu tine ^_^ , Hitler a fost un foarte bun orator , un foarte bun conducator si a avut o viziune pentru care a luptat (bine, ca viziunea lui a fost de kko , asta este :P ) . Nu ai cum sa zici ca a fost prost ... a fost schizofrenic ... :lol: Okay , inca ceva ... eu nu suport americanii ... ei au luptat cel mai murdar in toate razboaiele (mai putin WW 1 ) ... sa ne amintim : bombele atomice , agentul Orange (Vietnam) - bombe cu napalm - flamethrowerle (chiar si in Irak) ... pentru lucrurile astea un mare _|_ Ps2 ... sa nu uitam de rusi :P ... ca din partea de est , ei singuri le-au cam dat pe coaja la nemti :)
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
Zamo |
May 28 2007, 07:11 PM
|
*~*Zamolxe*~*

|
Eh,conducator bun n-a fost pana la capat ... in ultimii 2 ani parca (nu mai stiu sigur ,nu vreau sa dau informatii false ... a inceput sa dea doar comenzi proaste) de aceea si incercarea de asasinare , de aceea si refuzul unor generali sa mai participe la un astfel de razboi. Partea cu viziunea , am precizat ca nu-s de acord cu ea :P , dar uite :) , ca majoritatea populatiei a germaniei de pe atunci , precum si armata , etc ... a imbratisat aceasta viziune (noua nu ne ramane acuma decat sa luam lucrurile asa cum sunt si s-o condamnam) . Eeeh , si lista aceea poate continua , sunt mai mult ca sigur ca mai sunt si alte lucruri de adaugat :lol:
Bogdan ... acuma sincer nu stiu cat ajutor au primit rusii din partea americanilor , si cum nu se prea inghiteau nici atunci , tind tot sa cred ca s-au descurcat mai mult singuri . 2 oameni la o pusca :lol:
Ca sa nu uitam de Japonia , atacul la Pearl Harbour , a fost chiar indraznet , cred ca au jocat totul pe o singura carte :) , dar din pacate pentru ei n-au reusit sa distruga marea majoritate a flotei americane ... si pentru asta au platit
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
Zamo |
May 29 2007, 08:21 PM
|
*~*Zamolxe*~*

|
Cingo stai putin sa lamurim lucrurile .... nu-l sustin pe Hitler ;) (cum a zis , a fost un om bolnav , crimele pe care le-a comis nu au scuza) , doar ca in toata nebunia asta a avut unele calitati care l-au ajutat. QUOTE Orcum Germania s-a regenerat destul de bn dupa al doile razboi mondial si din punct de vedere economic si politic S-a generat destul de repede , ca au pompat aliatii bani acolo cu gramada , si asta se vede si acuma , partea care a fost "administrata" de aliati , germania de vest , a inflorit din pct de vedere economic ... pe cand cea de est , are si acuma probleme (somajul , economia in acea parte sta cam prost fata din zona de vest) QUOTE Dar sa revenim la problema noastra iar eu imi sustin declaratia cu"din cauza japoniei ,SUA a intrat in razboi...am intrebat 2 profesori de istorie ce naiba?! O sa-l mai intreb si eu pe taica-meu :lol: ... oricum , parerea mea era legata de acel cuvant "cauza" , nu am sustinut ca nu din cauza japonezilor , americanii au intrat in razboi . Ah,si sa ca mai punctez ceva despre Japonezi VS Americani ... cica s-a descoperit ca japonezii bombardau SUA , de la ei de acasa :lol: . Cum , pai , cu ajutorul baloanelor :P Se umflau baloane cu helium , iar de ele erau atasate bombe (de avion) , bine cu mecanism de desprindere , etc . Cum ajungeau din Japonia pana in Sua , tot simplu . S-a descoperit ceva curent de aer care strabatea pacificul (la viteze foarte mari) .. ingeniosi indivizi :lol: Cica s-au lansat 9000 de baloane , dar dintre care doar 1000 au atins tarmul SUA si Canada :P ... Link
|
|
|
 |
 |
|
 |
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|